Görüş Bildir
Haberler
Hükümetten İlk ’Bank Asya’ Açıklaması: 'Bir Spekülasyon Sonlandırıldı'

Hükümetten İlk ’Bank Asya’ Açıklaması: 'Bir Spekülasyon Sonlandırıldı'

Batuhan
04.02.2015 - 12:10 Son Güncelleme: 04.02.2015 - 13:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gülen Cemaati’ne yakın Bank Asya yönetimine TMSF'nin el koymasıyla ilgili, 'Bir spekülasyon sonlandırıldı, daha güvenli ortama geçildi' dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın Bank Asya’nın yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçmesiyle ilgili değerlendirme yaptı. Zeybekçi, 'Yorumlanacak bir şey yok, tamamen teknik bir çalışma. Karar tamamen kurallar ve rakamlara göre teknik olarak alındı. Bir spekülasyon sonlandırıldı, daha güvenli bir ortama geçildi' dedi.

Zeybekçi, hükümet ile Merkez Bankası arasında gerilime neden olan faiz indirimiyle ilgili ise, 'Herkes sorumluklarını bir daha düşünsün. Hükümetin faiz görüşü belli, Merkez Bankası piyasanın arkasından gidiyor' diye konuştu.

'Sektörde risk oluşturmaz'

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz ise, Bank Asya yönetiminin TMSF'nin kontrolüne geçmesinin sektör açısından sistemik bir risk oluşturmayacağını söyledi. 

Reuters'e konuşan Akyüz, 'Bu durumun sektörde herhangi sistemik bir risk oluşturacağını, bir olumsuzluk getireceğini düşünmüyoruz' dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen BDDK'ya verilmediğini belirterek, bankanın imtiyazlı hisselerinin temettü hariç ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi. Bankaya yeni yönetim kurulu ve genel müdür atandı.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/zey...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0