Görüş Bildir
Haberler
Hristiyanları Tekneden Atmakla Suçlanan 15 Müslüman Göçmen Gözaltında

Hristiyanları Tekneden Atmakla Suçlanan 15 Müslüman Göçmen Gözaltında

FreiGeist
17.04.2015 - 15:44

Yeni bir yaşam umuduyla Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenler arasında yolda çıkan tartışma İtalya’da hapishanede noktalandı. Libya’dan ayrılan göçmenleri taşıyan gemide bulunan 12 Hristiyanı mavi sularda ölüme terk etmekle suçlanan 15 Müslüman göçmen İtalya Adalet Bakanı Andrea Orlando'nun talimatıyla gözaltına alındı.  İçme suyu kavgasından çıktığı öne sürülen olayın yankıları büyük oldu.

Görgü tanıkları, 105 kişinin bulunduğu teknede din nedeniyle tartışma çıktığını anlattı. İfadelere göre Müslüman göçmenler, 12 Hristiyanı suya attı. Diğer göçmenler insan zinciri oluşturarak, denize atılmaktan kurtuldu.

İtalyan polisi görgü tanıklarının teşhisi doğrultusunda yakalanan 15 kişinin dini nefret ve cinayet suçlamalarıyla hakim karşısına çıkarılacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya Hristiyan Göçmenleri Tekneden Atan Müslümanlara Öfkeli

İtalya Hristiyan Göçmenleri Tekneden Atan Müslümanlara Öfkeli

İtalyan La Stampa gazetesi bugünkü baskısında, tekneden kurtulan 6 kişinin verdiği ifadeye göre olayın içme suyu kavgasıyla başladığını yazdı.

Gazete olayın, Hıristiyan grubun içme suyunun idaresi üzerinde hak iddia etmesi ve bazı Müslümanlara su vermeyi reddetmesi üzerine patlak verdiğinin anlaşıldığını, ancak daha sonra 'Hıristiyan avına' dönüştüğünü belirtti.

Gazetenin ifadelerine yer verdiği bazı Hıristiyan göçmenler de Müslümanların teknede Hıristiyanların varlığına tahammül edemediklerini söylediğini aktardı.

Yeboah isimli bir göçmen, Müslümanların kendisine de saldırarak denize atmaya çalıştığını ancak diğer Hıristiyanlarla birbirlerine sarılarak bir 'insan zinciri' oluşturmaları sayesinde kurtulduklarını anlattı.

Hıristiyan göçmenler, yardım gelene kadar yaklaşık 1 saat boyunca birbirlerine kenetlenmiş halde durduklarını belirtti.

İtalya'nın en çok konuşulan gündem maddelerinden biri haline gelen olay, bugünkü İtalyan gazetelerinin manşetlerinde yer buldu.

euronews ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0