Görüş Bildir
Haberler
Hrıstiyan Dünyasında Büyük Buluşma: Papa ve Patrik Kirill Bir Araya Geldi

Hrıstiyan Dünyasında Büyük Buluşma: Papa ve Patrik Kirill Bir Araya Geldi

Katolik ve Ortodoks cemaatlerinin ruhani liderleri Papa Francesco ve Patrik Kirill, tarihi buluşma için Küba'da bir araya geldi.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüşme öncesinde, bir araya gelmeleri konusundaki umutlarını ifade eden ruhani liderler, görüşmenin Hristiyan aleminin en önemli iki kilisesi arasındaki bin yıllık bölünmenin sona erdirilmesine yardımcı olmasını umduklarını belirtti.

'Bu görüşme Tanrı'nın bir hediyesi'

'Bu görüşme Tanrı'nın bir hediyesi'

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Küba'nın başkenti Havana'da Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill ile görüşme öncesinde Twitter hesabından bir mesaj atarak, bu görüşmenin tanrının bir hediyesi olduğunu söyledi.

Papa Francesco, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Bugün lütuf günüdür. Patrik Kirill ile görüşme tanrının hediyesidir. Bizim için dua edin' dedi. Yaklaşık 2 saat sürmesi beklenen görüşmenin ardından ortak deklarasyonun imzalanması ve açıklamaların yapılması planlanıyor.

Görüşme 20 yıldır hazırlanıyor

Görüşme 20 yıldır hazırlanıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Papa ve Patrik arasındaki görüşmenin hazırlığının ise 20 yıldan beri yapıldığı belirtiliyor. 1996-1997 yıllarında Patrik Aleksey ile Papa John Paul arasında, Avusturya'da gerçekleşecek görüşmeler planlanmış; ancak görüşme hazırlıkları yaşanan farklılıklardan dolayı durdurulmuştu.

Bin yıllık çekişme

Bin yıllık çekişme

Hristiyan dünyası, 11'inci yüzyılda Doğu - Batı Kiliselerinin Ayrılması (Schisma) olayını yaşamıştı.

Ortaçağ boyunca birbirinin rakibi olan ve çekişme içinde olan İstanbul'daki Doğu Roma-Bizans Patrikliği ve Roma'daki Papalık, defalarca birbirlerini karşılıklı aforoz ederken, 1054 yılında kesin olarak ayrılmışlardı.

13. yüzyılda ise, Bizans-Ortodoks Kilisesi, Rus-Ortodoks Kilisesini oluşturmuştu. Dünya genelinde hali hazırda 300 milyon Ortodoks bulunurken, bunların 200 milyonu Rusya'daki kiliseye bağlı.

Sıklıkla Hristiyan birliğinin önemine değinen Papa Francesco, 30 Kasım 2014 tarihinde Türkiye'den dönerken uçakta yaptığı açıklamada, Patrik Krill ile buluşabileceğini, iki tarafın da ilişkilerde bir adım atmak için bunu istediğini dile getirmişti. 

Papa 'Patrik Krill'e, nerede istiyorsa buluşabiliriz dedim' diye konuşmuştu. 

Habertürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
26
8
7
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tunç Salih

Yine buluştular müslüman kanı akıtmak için. Dur hele bakalım bizde de çıkar yine bir Selahaddin Eyyubi..

Uğur Birik

Bize ne papadan

Sultan Aragornhamid

Görünüşte birleşebilirler ama insanların kalplerinde asla birleşemezler. Katolikler Ayasofya'nın sunağında fahişelerle grup sex yaptılar. bu hakaret affedile... Devamını Gör