Görüş Bildir
Haberler
Hrant Dink Davasında Ercan Demir'e Tahliye

Hrant Dink Davasında Ercan Demir'e Tahliye

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin 3'ü tutuklu 35 sanıklı davanın 7. duruşmasında dönemin Trabzon İstihbarat Şube Amiri Ercan Demir tahliye edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Berge Arabian

Davanın üçüncü duruşmasında Trabzon İstihbarat’ta görevli memur Muhittin Zenit’in savunması dinlendi ve sorgusu alındı; ardından da Trabzoz İstihbarat Şube Amiri Ercan Demir’in savunmasına geçildi. MAhkeme heyeti Demir'in savunmasının alınmasına ara verdikten sonra tahliye taleplerini aldı. 

Söz alan tutuklu sanıklar ve avukatları müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Ercan Demir tahliye edildi

Ercan Demir tahliye edildi

Kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Ercan Demir'in suç vasfının değişme ihtimali, tutuklu kaldığı süre, tutuklamadan elde edilmek istenen yararın adli kontrol uygulaması ile de sağlanabilecek olduğunu belirterek, yurt dışı yasağı koyarak tahliyesine karar verdi. 

Davada tutuklu sayısı 2'ye düştü.

Tutuksuz sanıklar Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit’in adli kontrol kararının devam etmesine karar verildi.

Yılmazer ve Akyürek'in tahliye talepleri reddedildi

Yılmazer ve Akyürek'in tahliye talepleri reddedildi
Yılmazer ve Akyürek'in tahliye talepleri reddedildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanıklar Ahmet İskender, Coşgun Çakar ve Yunus Yazar hakkındaki yakalama emirlerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Yılmazer-Cerrah arasında 'fotoğraf' polemiği 

Tahliye kararları alınırken, Ali Fuat Yılmazer ve Celalettin Cerrah arasında tartışma yaşandı. Yılmazer, Nedim Şener’in Dink cinayetiyle ilgili kitabından bazı bölümler okuyarak, cinayetten sonra Ogün Samast’ın fotoğrafının basına dağıtılmasını istediğini; İstanbul’un direndiğini söyleyerek Muammer Güler ve Celalettin Cerrah’ın adını verdi. 

Bunun üzerine mahkemede gerginlik yaşandı, söz alan Cerrah ‘yalan söylüyor, fotoğrafın dağıtılmasını bizzat ben istedim” dedi. Cerrah’ın avukatı, İstanbul’da yapılan değerlendirme toplantısında bulunan dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in tanık olarak dinlenmesini talep etti. 

Dava 8-9-11-12 Ağustos tarihlerine ertelendi. Bir sonraki duruşma dönemin Trabzon İstihbarat büro amiri Ercan Demir’in savunmasıyla devam edecek. 

DHA ve Agos

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın