Görüş Bildir
Haberler
How I Met Your Mother'dan Öğrendiğimiz 20 Değerli Hayat Dersi

How I Met Your Mother'dan Öğrendiğimiz 20 Değerli Hayat Dersi

Cosmic Latte
04.05.2014 - 17:32 Son Güncelleme: 04.05.2014 - 17:34

Maalesef HIMYM sona erdi, ama 9 yıl boyunca bize öğrettiği hayat derslerinin etkileri hep sürecek.

Kaynak: http://www.buzzfeed.com/megansweet57/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anı yaşayın.

Robin'in dediği gibi, direk sonuca atlayamazsınız, yaşadığınız, geçtiğiniz yollar belki de o gezinin en güzel tarafları. Önemli olan hayatınızı yaşayıp, etrafınızdakileri takdir etmek, şükretmek, spontane olmak ve her zaman fedakar olmaya hazır olmak.

2. Alkol asla kalıcı bir çözüm değildir.

Bize dert olan şeyleri ve sinirlendiğimiz her şeyi maalesef içip içip, içimizden atmaya kalkmak işe yaramıyor. Ayrıca size saçma şeyler yaptırdığı için ertesi gün pişmanlıkla uyanmak da cabası. Bkz: ananas.

3. Risk almaktan çekinmeyin.

Hayat kısa. Yeni insanlarla tanışın, eğlenin, ve arada bir umursamaz olmayı öğrenin. Sırf kendinize kendinizi kanıtlamak için, normalinde 'yapamam' dediğiniz şeyleri yapın.

4. Robin Sparkles'a saygı duyun.

'Let's go to the mall, you won't be sorry.' Dünyanın en çok dilinize dolanan şarkılarından biri. Telefon melodiniz yapmaktan, gün içerisinde dinleyip söylemekten çekinmeyin.

5. Dürüstlük en önemli kavramlardan biri.

Dürüstlük kolay bir şey olmayabilir, ama inanın bir yalanı yaşamak daha zor. Ted'in dediği gibi, o kadar ufak şeyleri yakın arkadaşlarımızdan saklayarak yaşıyoruz ki, birbirimize açıldığımızda ne kadar rahatlayacağımızı fark etmiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kalbinizi dinleyin.

'Evrenin bize ne istediğimizi söylemesine gerek yok, belki de içten içe çok derinlerde zaten ne istediğimizi biliyoruz.' Ted Mosby. Her zaman aslında ne istediğinizi bilirsiniz derinlerde, sadece kabullenip sarılmaya hazır olmanız lazım.

7. Pozitif olun.

Çevirmeden söyleyeyim siz anlayın : “When I get sad I stop being sad, and be awesome instead.” -Barney Stinson. Olayların olumlu yanlarına odaklanın, her zaman daha iyi sonuçlar verecektir.

8. Hak ettiğinizden daha azına razı olmayın.

Sırf bir şey güvenli ya da 'uygun' diye onun peşinden koşmayın, eğer gerçekten 'doğru' hissettiriyorsa, size mutluluğu veriyorsa, hak ettiğinizi almaktan çekinmeyin.

9. Konuları / hikayeleri kapatmaktan, hoşçakal demekten çekinmeyin.

Kapanmayan yaralar, bitmeyen hikayeler bir şekilde sürükleniyor aklımızda, kalbimizde. Oturun, deşin, ve sonsuza kadar kapatın bu muhabbeti. Böylesi çok daha iyi.

10. Bırakın gitsin. Salın.

'Bazen tek seçeneklerinizin öfkenizi yutup susmak ya da birinin suratına atmak olduğunu düşünebilirsiniz. Ama üçüncü bir seçeneğiniz daha var ; bırakın gitsin.' Marshall Eriksen. Bazen, zahmetinize bile değmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hayattaki küçük şeyleri takdir edin.

'Her gece efsanevi olamaz. Her gece efsanevi olsaydı, efsanevi diye bir şey olmazdı.' Ted Mosby. Hayattaki küçük şeyleri takdir edin, inanın o kadar sık başınıza gelmiyor.

12. Bekarken, kendinizi tanımak için kendinize zaman verin.

Başka birinin sizi tanımasına izin vermeden önce, biraz yalnız kalıp, kendinizi dinleyin. İlişkiler sizi değiştiriyor olabilir, önce bir tanıyın kendinizi.

13. Saat gece 2'den sonra genelde iyi bir şey olmaz.

'Gece 2'den sonra gidip yatın, çünkü genelde 2'den sonra alınan kararlar yanlış kararlardır' Ted Mosby.

14. İnsanlar değişebilir.

'Favorinin ben olduğumu anlaman için benden önce 250 kadınla yatmış olduğun gerçeğine bayılıyorum' Robin Scherbatsky. Bazen insanlara ikinci bir şans verdiğinize değer.

15. Yolunuza devam edin.

'Geçmişe sarılıp kalamazsınız. Çünkü ne kadar sıkı sarılırsanız sarılın, çoktan geçmiş 'geçmiş'tir.' Ted Mosby. Devam etme zamanı geldiğinde, atlayın o trene.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Birini etkilemek için kıyafetlerinize dikkat edin.

SUIT UP!

17. Hata yapmaktan çekinmeyin.

Kaybedecek neyiniz var? Size nasılsa doğruyu öğretecek, en azından deneyip bileceksiniz.

18. Açıkgörüşlü olun.

'Bazen bir şeyi ararken, yolda bir başkasını keşfederiz.' Ted Mosby. Yeni fikirlere açık olun, çevrenizi dinleyin.

19. Umudunuzu kaybetmeyin.

'Unutmayın, bir gün evinizin kapısından dışarı adımınızı attığınızda, bütün hayatınızı değiştirecek bir adım atmış olabilirsiniz.' Ted Mosby. Asla kolay vazgeçmeyin.

20. Arkadaşlar ailenizdir.

Her zaman arkanızı kollayacaklar, tartışacaksınız, size doğruyu gösterecekler ve ön verandada birlikte binlerce resminiz olacak. :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
112
25
3
3
3
2