Görüş Bildir
Haberler
Hopa'da Mahsur Kalan 100 Köylüye 3 Gün Sonra Ulaşıldı

Hopa'da Mahsur Kalan 100 Köylüye 3 Gün Sonra Ulaşıldı

ATKN
27.08.2015 - 13:02

Artvin'in Hopa İlçesi'nde 8 kişinin öldüğü 1'i çocuk 3 kişinin kayıp olduğu sel felaketinin ardından ilçede bazı bölgelere 3 gün sonra ulaşıldı. Askeri helikopterlerin dağlık bölgede mahsur kalanlara yardım yaptığı ve mahsur kalan köylüleri kurtardığı kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elektrik ve suyun olmadığı köyde mahsur kalanlara önce havadan yardım yapıldı.

Yoğun çalışmaların ardından bugün DSİ'ye bağlı iş makineleriyle gerçekleştiren çalışma sonucu köylülere ulaşıldı. 3 gündür mahrumiyet yaşayan 100'e yakın köylü yine iş makineleriyle 3 kilometre uzaklıktaki Sugören Köyü'ne götürüldü. Köylülerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Enkaz altından yaralı kurtulmayı başaran 7 yaşındaki Naz Gedik, hayatını kaybeden annesi Ünsal, ağabeyi Erdal Eren ile yengesi Emniyet Gedik'in mezarlarını ziyaret etti.

Babası Kazım, amcası Miraç Gedik ve akrabalarıyla sabah saatlerinde yakınlarının mezarlığına giden Naz, dua okuyarak duygulu anlar yaşadı. 

'Anneme sesleniyordum, cevap vermiyordu, ağabeyime sesleniyordum, cevap vermiyordu'

Naz Gedik, AA muhabirine, olay anında çok kötü anlar yaşadığını ve üzgün olduğunu belirterek, 'Biz evden çıkmak için yer arıyorduk. Cansu ablam toprağın geldiğini bize gösterince tekrar eve atladık. Alta indik, yengem tam yanımdaydı, kafasından, yüzünden kan akıyordu. Anneme sesleniyordum, cevap vermiyordu, ağabeyime sesleniyordum, cevap vermiyordu. Ablam 'nefes alamıyorum' diyordu. Diğer ablam ise 'ayağım kırık gelemiyorum' diyordu. O sırada evin önündeydik' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Minik Naz'ın acısını unutturmak isteyen akrabaları ise bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Bu arada akrabalarının ölümüne üzülen, yorgunluk ve strese bağlı kalp krizi geçiren Hüseyin Gedik hayatını kaybetti. Gedik, bugün öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0