Görüş Bildir
Haberler
Hollande: 'IŞİD'e Karadan Müdahalede Yok'

Hollande: 'IŞİD'e Karadan Müdahalede Yok'

Fatih UZUN
18.09.2014 - 23:11

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Irak hükümetinin talebi üzerine Irak'ta IŞİD'e karşı hava harekâtına destek vereceğini ancak karadan müdahale olmayacağını söyledi. Hollande, IŞİD'in rehin tuttuğu Fransızları serbest bırakması için örgüte fidye ödemediklerini belirtti.

Hollande, iktidara geldiğinden bu yana Elysee Sarayı’nda yılda bir kez düzenlediği geleneksel basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hollande’ın iç ve dış politikaya yönelik açıklamalar yaptığı basın toplantısını, yerli ve yabancı yaklaşık 350 gazeteci izledi.

IŞİD ile mücadeleye Irak hükümetinin talebi üzerine hava desteği vererek katılacağını söyleyen Hollande, ''Bu çağrı üzerine IŞİD ile mücadeleye hava desteği verilmesini kararlaştırdım. Bundan öteye gitmeyeceğiz. Kara birlikleri olmayacak ve Irak'a karadan müdahale etmeyeceğiz''dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, İngiltere ve ABD vatandaşlarını kafalarını keserek öldüren IŞİD'in Suriye'de elinde tuttuğu Fransız rehineleri nasıl serbest bıraktığına ilişkin soruyu, 'Paris yönetimi, rehinleri geri almak için ne herhangi bir fidye ödedi ne de takas yaptı' karşılığını verdi.

Hollande, 'Ama bazı ülkeler, bize yardım etmek için bunları yaptı, bunu kabul etmeliyim' diye ekledi.

İngiliz ve ABD yönetimleri, vatandaşlarının IŞİD tarafından öldürülmesini, bazı ülkelerin örgüte fidye ödemiş olmasına bağlamıştı.

Daha önce de iki ABD'li gazeteciyi öldüren IŞİD örgütü, son olarak kaçırdığı İngiliz vatandaşı David Cawthorne Haines'i başını keserek katletmişti.

'Yaptırımlar olumsuz etki yaratır'

Rusya'ya yaptırımlarla ilgili olarak Hollande, 'yaptırımların hem Rusya, hem Avrupa ekonomisine ve büyümeye olumsuz etki yaratacağını'''söyledi.

Hollande, Rusya'nın ateşkese uyması halinde Moskova'ya teslimatını askıya aldıkları helikopter taşıyıcısı savaş gemisini bu ülkeye gönderebilecekleri mesajını verdi, ancak şu anda teslimatın yapılması aşamasında olmadıklarını belirtti.

Referandum mesajı

Cumhurbaşkanı Hollande, 'İskoçya'daki referandum sonucunun ise bütün Avrupa'yı etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu' söyledi.

'Ebola'ya karşı desteğe hazırız'

Hollande, Batı Afrika kıtasını tehdit eden Ebola virüsü ile mücadele için ülkesinin gerekli desteği vermeye hazır olduğunu da belirtti ve ilk etapta Gine'de bir hastane kurulmasına sağlayacaklarını söyledi.

Reuters, Anadolu Ajansı

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/fransa-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0