Görüş Bildir
Haberler
Emniyet'in Açıklamasına Göre Hollanda Başkonsolosluğu Asılsız İhbar Üzerine Kapatılmış

Emniyet'in Açıklamasına Göre Hollanda Başkonsolosluğu Asılsız İhbar Üzerine Kapatılmış

Onedio Medya
23.03.2016 - 13:30 Son Güncelleme: 23.03.2016 - 20:35

Bugün 'olası bir terör tehdidine karşı' boşaltılarak kapatılan Hollanda konsolosluğuna yönelik ihbarla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı, yapılan ihbarın da asılsız olduğu bildirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün İstanbul'da bulunan Hollanda Başkonsolosluğu'nun 'terör' tehdidi nedeniyle geçici olarak kapatıldığı bildirilmiş, Hollanda Başkonsolosu Schuddeboom da bilgiyi Twitter'dan doğrulamıştı.

İhbar Aksaray'dan yapılmış

Emniyet birimleri konsolosluğun kapatılmasına neden olan 'terör' ihbarının Aksaray ilinden yapıldığını tespit etti. Yapılan operasyonla yakalanan ihbarcı 41 yaşındaki K.K. hakkında adli işlem başlatıldı. 

Aile içi husumet

K.K.'nın, terör saldırısı düzenleyeceği yönünde ihbar ettiği kişinin akrabası olduğunu, 5 yıldır görüşmediği bu kişinin aşırı zenginleşmesinden şüphelendiğini söylediği öğrenildi. Olayın akrabalar arasındaki bir düşmanlıktan kaynaklandığını ortaya çıkartan polis, ihbarın asılsız çıktığını Hollanda Başkonsolosluğu'na da bildirdi.

Emniyetten yazılı açıklama

Emniyetten yazılı açıklama
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: 

'İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu'na yönelik tehdit iddialarıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; Belçika Başkonsolosluğu üzerinden ihbarı yapan şahsa 23.03.2016 günü saat 17.00 sıralarında Aksaray İlinde ulaşılmıştır.İhbarın, aile içi bir husumete dayalı, terör tehdidi ile ilgili olmayan, asılsız ve mesnetsiz bir ihbar olduğu anlaşılmış olup, ihbarcı şahıs ile ilgili asılsız ihbarda bulunması nedeniyle adli işlem yapılmaktadır.

İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu ile ilgili olarak gerek Belçika Konsolosluğu'na yapılan ihbar, gerekse Hollanda makamlarından intikal eden bilgiler ile ilgili yapılan araştırma neticesinde; şu an itibariyle bir tehdidin bulunmadığı öğrenilmiş olup, elde edilen bilgiler İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu görevlileriyle paylaşılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın