Görüş Bildir
Haberler
Hitler ve 3. Reich'ın Dünyadaki En Kanlı Hikayelerin Mimarı Olduğunu Gösteren 29 Film

Hitler ve 3. Reich'ın Dünyadaki En Kanlı Hikayelerin Mimarı Olduğunu Gösteren 29 Film

tezcan
26.05.2016 - 10:56

Hitler'in iktidara gelişi, demokratik kurumları nasıl devre dışı bıraktığı, dünya çapında başlattığı savaşı ve milyonlarca insanın ölümüne nasıl sebep olduğunu; nasıl bir insan olduğunu; gerçek olayları temel alarak kurgulanmış film, mini dizi ve belgeselleri sizler için derledik. 

Film açıklamaları beyazperde ve IMDb'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Schindler'in Listesi - 1993

1. Schindler'in Listesi - 1993

Film, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor.

IMDb 8,9

2. Çöküş - 2004

2. Çöküş - 2004

2. Dünya Savaşı’nda son günler yaşanmaktadır ve Berlin artık işgal altında bir kenttir. Ama Hitler kenti terk etmeyi kabul etmemektedir. Çöküş’te Hitler’in son günleri özel sekreteri Traudl Junge’nin gözünden anlatılır.

IMDb 8,3

3. Hayat Güzeldir - 1997

3. Hayat Güzeldir - 1997

İkinci Dünya Savaşı’nın birkaç yıl öncesini anlatarak başlayan filmde başkahramanımız hayat dolu Guido’nun güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir. 

IMDb 8,6

4. Operasyon Valkyrie - 2008

4. Operasyon Valkyrie - 2008

İkinci Dünya Savaşı esnasında, aralarında anlaşan bir grup Alman subayı Adolf Hitler’e suikast yapmayı planlarlar. Ayrıca savaşa son verme adına da güçlerini kullanmaya başlayıp bir takım gizli görüşmeler yürütürler. Valkyrie adı verdikleri operasyon neticesinde Nazi iktidarına karşı bir isyan başlatmayı başarırlar. Operasyonun başında olan Albay Claus von Stauffenberg, başarılı aktör Tom Cruise tarafından canlandırılıyor. Tarihte de önemli bir yer etmiş olan Albay Stauffenberg, bu uğurda her şeyi göze almaya hazırdır. 

IMDb 7,1

5. Hitler: Şeytanın Yükselişi - 2003

5. Hitler: Şeytanın Yükselişi - 2003

Adolf Hitler’in düşüncelerinin oluşmaya başladığı ilk yıllarından itibaren hayatının ele alındığı ve nasıl acımasız birisine dönüştüğünün anlatıldığı yapım, iki kısımdan oluşuyor. İlk kısım 1. Dünya Savaşı sonlarına kadar ilerlemekte ve diğerinde de Hitler’in Alman halkını ve yönetimini nasıl etkisi altına aldığı anlatılmaktadır.

IMDb 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Genç Hitler - 2002

6. Genç Hitler - 2002

Max kabiliyetli ve genç yaşlarındaki bir ressamdır. İleride çok iyi işler yapacağı bellidir; ancak Birinci Dünya Savaşı başlayınca hemen orduya çağrılır. Bir süre sonra savaşta yaralanır ve bir kolundan olur. Max artık resim yapamayacaktır. Ancak bu bir sanat galerisi açmasına engel değildir. Bir gün galerisine konuk olan bir eski askerde de kabiliyet olduğunu fark eden Max, onunla dost olmaya başlar. Bu gencin adı Adolf Hitler'dir.  Hitler, beş parasızdır ve yalnızdır ve resim onun hayatla bağ kurması için bir araçtır.

IMDb 6,6

7. The Bunker - 1981

7. The Bunker - 1981

Adolf Hitler'in son dönemlerini geçirdiği sığınağı ve savaşın son dönemlerini anlatır.

IMDb 7,1

8. Çizgili Pijamalı Çocuk - 2008

8. Çizgili Pijamalı Çocuk - 2008

Bruno’nun yaşadığı yer, 1.5 milyon Yahudi’nin öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yok etme kampının bitişiğindedir. Oğlunun tellerin ardında yaşananlarla ilgili gerçeği öğreneceğinden kaygılanan Bruno’nun annesiyse oğlunu bu ''arkadaş''lıktan korumaya çalışır.

IMDb 7,8

9. Kitap Hırsızı - 2013

9. Kitap Hırsızı - 2013

Liesel Meminger’in, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya’da henüz dokuz yaşındayken bir ailenin manevi kızı olur. Çok sevdiği ailesi ve evlerinde kalan sığınmacı Max sayesinde okumayı öğrenen ve çok seven Liesel kitaplarla derin bir bağ kurar. Max ve cesur Liesel için çevrelerinde dünyada yaşanan tüm kötülüklerden uzaklaşmanın tek yolu, kitapların ve kelimelerin ikisine sunduğu hayal dünyasıdır. Fakat bodrum katında saklanan Yahudi Max, sürekli diken üstündedir.

IMDb 7,6

10. Kalpazanlar - 2007

10. Kalpazanlar - 2007

Alman Nazi Partisinin 1936’da gerçekleştirdiği en büyük kalpazanlık operasyonunu anlatan ve gerçek bir olaydan esinlenilerek çekilen bu film, II. Dünya Savaşı sırasında geçiyor. Irkçı Nazilerin, savaşın tek kazananı olabilmek için çevirdikleri dümenlerden biri de sahte para basarak diğer ülke ekonomilerini iflasa sürüklemektir. Bu operasyon için özel bir grup kurdurulur. Kurdukları oluşuma, el sanatları ve kalpazanlık konusunda çok iyi olan Salomon 'Sally' Sorowitsch da dahil olur. Yoksulluktan kurtulan yaşamlarına rağmen, içinde bulundukları durum onları rahatsız eder, vicdanlarıyla karşı karşıya getirir.

IMDb 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Stalingrad - 1993

11. Stalingrad - 1993

Film Alman yapımı olup savaşa Alman gözüyle bakması açısından da ilginçtir ve oldukça objektiftir. Kuzey Afrika'da Rommel komutasında savaşan Nazi ordusunun bir grubu İtalya'da dinlendirildikten sonra kritik bir noktaya gelmiş Stalingrad'a gönderilirler. Ancak Kuzey Afrika'da zafer kazanmış alman askerleri Stalingrad'da ummadıkları hezimetler ve Nazi anlayışının öteki yüzüne tanık olurlar.

IMDb 7,5

12. Vahşetin Çocukları - 1978

12. Vahşetin Çocukları - 1978

Nazileri araştıran ve onları ifşa eden genç bir araştırmacı, İkinci Dünya Savaşı'nın hemen ertesinde bir grup Nazi'nin Güney Amerika'ya göç ettiğini keşfeder. Bir zamanlar Nazi Partisi'ne üye olan bu bilim adamları Paraguay'a yerleşmiş ve burada çalışmalarını sürdürmektedirler. Genç nazi avcısı Profesör Ezra Lieberman'ın araştırmalarını kendisine örnek alarak, bu bilim adamlarını bulmaya gider. Burada Dr Mengele'nin başını çektiği bilimsel çalışmalarla karşı karşıya gelecektir. Ancak Nazi bilim adamı Mengele ve arkadaşları tıpkı İkinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi acımasız tavırlarını sürdürmektedirler: Çünkü deneyleri için buldukları kobaylar yine insanlardır.

IMDb 7,0

13. Hitler'i Öldürmenin 42 Yolu - 2008

13. Hitler'i Öldürmenin 42 Yolu - 2008

Büyük savaşın bitiminden tam altmış yıl sonra, 20. yüzyılın en korkunç diktatörü Hitler'i ortadan kaldırmak için hazırlanmış onlarca plan gün ışığına çıkarıldı. Yapımda, Avrupa'ya terör ve ölüm saçmış bu caninin varlığına son vermek için her biri birbirinden ayrıntılı suikast planları detaylı bir şekilde işleniyor.

IMDb 7,1

14. Molokh - 1999

14. Molokh - 1999

Adolf Hitler ile ona karşı durmaya cesaret edebilen tek kişi olan Eva Braun'un ilişkisini anlatıyor.

IMDb 6,8

15. Nürenberg Mahkemesi - 1961

15. Nürenberg Mahkemesi - 1961

Şimdiye kadar bilinen 42 suikast girişimi, birçok kahraman insanın hayatına mal olmuş. Farklı belgeler ve röportajlarla desteklenen yapım, bugüne kadar National Geographic'in işlediği en detaylı araştırmalardan biri.

IMDb 8,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. La Rafle

16. La Rafle

11 yaşında olan Joseph'in Yahudi arkadaşları ve onların ailelerinin yaşadıklarını konu alır.

IMDb 7,0

17. Kıyamet - 2. Dünya Savaşı - 2009

17. Kıyamet - 2. Dünya Savaşı - 2009

Patlamalar, cesetler, konuşmalar, harabeler, bombalar hepsi burada ve altıncı aynı zamanda son bölümün sonunda kanınızın tamamen çekildiğini hissedeceksiniz.

IMDb 9,2

18. Gece ve Sis - 1955

18. Gece ve Sis - 1955

2. Dünya Savaşı'nın izleri, özellikle Avrupa'da, hâlâ tazeyken soykırımı tam anlamıyla ifade edebilen ilk film olan Gece ve Sis, toplama kamplarının ve bu kampların kurbanlarının siyah-beyaz arşiv görüntülerini, binaların ve mekanların on yıl sonraki hallerini gösteren pastoral renklerdeki görüntülerle arka arkaya sıralar. 

IMDb 8,6

19. Hitler: Almanya'dan Bir Film - 1977

19. Hitler: Almanya'dan Bir Film - 1977

3. Reich'ın yükseliş ve çöküşünü detaylı bir şekilde anlatır.

IMDb 7,8

20. Sobibor'dan Kaçış - 1987

20. Sobibor'dan Kaçış - 1987

Sobibor, Nazi Almanyası’nın ölüm kamplarından biridir. Her gün bir tren dolusu Yahudi, buraya gaz odalarında öldürülmeye getirilir. Kampta yaşayan birkaç yüz Yahudi mahkum ise, diğerlerini karşılamak, günlük işleri yapmak, ölenlerin eşyalarını ayıklamak gibi işleri yapmakla görevlidirler. İçlerinden bazıları kaçmayı düşünmekte, bunun için plan yapmaya çalışmaktadırlar.

IMDb 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Büyük Direniş - 2008

21. Büyük Direniş - 2008

Üç Yahudi kardeş, Nazi işgali altındaki Polonya’dan hayatta kalabilmek için kaçmaya karar verirler. Yeni evleri başlangıçta uçsuz bucaksız bir orman olur ve buradaki Ruslarla birlikte kendilerine yeni yaşam alanları yaratırlar.

IMDb 7,2

22. Gri Bölge - 2001

22. Gri Bölge - 2001

Auschwitz kampında kurulan gaz odalarında ölüme gönderilen Yahudilerin yaşadığı korkunç trajediye ek olarak bir de, onları ölüme göndermeleri için seçilen bir grup Yahudi’nin trajedisi de yaşanmaktadır. 

IMDb 7,1

23. Kara Kitap - 2006

23. Kara Kitap - 2006

Bottaki herkesin öldürülmesine rağmen Rachel, şans eseri kurtulur. Ülkeyi terk edemeyen Rachel için yapacak tek bir şey kalmıştır: direnişçilere katılmak! Ellis de Vries adı ile direniş gruplarının önemli isimlerinden biri haline gelecektir.

IMDb 7,8

24. Apocalypse - Hitler - 2011

24. Apocalypse - Hitler - 2011

Hitler'in Almanya'da demokratik yollardan iktidara gelişini anlatır.

IMDb 8,2

25. Emanet - 2003

25. Emanet - 2003

İkinci Dünya Savaşı'nın ortasında Maria Von Gall, Fransa'daki Yahudileri tahliye edebilmek için İsviçre bankalarındaki birikmiş fonları kullanmaya karar verir. Düşman kuvvetlerince yakalanmak üzere olduğunu hissedince, 11 yaşındaki zeki oğlu Thomas'ı hayatta kalabilmesi için, banka hesaplarının gizli kodları konusunda eğitmeye başlar ve kodları ona ezberletir.

IMDb 6,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Sophie Scholl - Son Günler - 2005

26. Sophie Scholl - Son Günler - 2005

Almanların en meşhur anti-Nazi bayan kahramanının gerçek hikayesini anlatır. Sophie Scholl, Beyaz Gül adındaki yer altı öğrenci direniş grubunun korkusuz aktivistidir. Tarihsel kayıtlar kullanarak film, Sophie’nin, okuldaki son altı gününü yeniden yaşatır. 1943’te Münih’te tutuklanmasından sorguya çekilmesine kadar olan yolculuktur bu. Gestapo tarafından alındığı çapraz sorgu, ciddi boyutta bir irade sınavına dönüşür. Scholl tutku ile özgürlük çağrısı duymaktadır içinde ki bu yolda kişisel olarak kendisini sorumlu hissetmektedir.

IMDb 7,7

27. Anne Frank'ın Hatıra Defteri - 1959

27. Anne Frank'ın Hatıra Defteri - 1959

Amsterdam'daki Nazi saldırısı sonucu, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte bir çatı odasında saklanmaya mecbur kalmış Yahudi bir kızın trajik hikayesi.

IMDb 7,4

28. Kardeşler Takımı - 2001

28. Kardeşler Takımı - 2001

2. Dünya Savaşı'nda ABD'nin Normandiya Çıkarması ile başlayan Avrupa'yı Hitler'den temizleme harekatında yaşananların anlatıldığı mini dizidir.

IMDb 9,6

29. Piyanist - 2002

29. Piyanist - 2002

Polonya’lı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarını anlattığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, Nazi işgali altındaki Polonya’da yaşamanın imkansızlaştırıldığı bir dönemde, bir şekilde esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova’nın kenar mahallelerindeki hayatta kalma mücadelesine odaklanır. 

IMDb 8,5

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
265
41
35
33
28
16
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?