Görüş Bildir
Haberler
Her Şeye Rağmen Hayata Tutunan Köpeklerimizin Hikayeleri

Her Şeye Rağmen Hayata Tutunan Köpeklerimizin Hikayeleri

@daghantanyeri
16.04.2015 - 15:39 Son Güncelleme: 19.04.2015 - 23:06

Bu galeriyi, bu işi sadece kendi çabaları ve aldıkları maddi manevi desteklerle sürdüren ve şu an barınaklarda, çiftlikte ve arazide yüzlerce köpekle ilgilenen, insanlığa dair umudumuzu ayakta tutan Banu Aydın ve İrene Kebudi hesaplarından derleyerek hazırladım.

Bu köpeklerin hepsi terkedilmiş, atılmış, vazgeçilmiş. Ama yolları bizim meleklerimizle kesişmiş...

Uyarı: Bazı görüntüler bazı kişiler için rahatsız edici olabilir.

Biliyorum birileri çıkıp diyecek ki yardıma ihtiyacı olan ya da sokakta çok insan da var diye. Bizler bu işi hayvanlar için yapıyoruz. Siz de elinizi taşın altına koyun ve kimin yardıma ihtiyacı varsa ona koşun. İnsana, hayvana, doğaya… Tercih sizin…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce Zeyno ile başlayalım. O tam bir kahraman!

1. Önce Zeyno ile başlayalım. O tam bir kahraman!

Banu Aydın'ın sözleriyle:

Yüzüne yakın mesafeden ateş açılması sonucunda üst çenesinin sağ ön tarafı, alt çenesinin yarısı ve çevre dokular parçalanmış. Bir insan evladı savunmasız ve sevgi dolu bir canlının suratına neden silah dayar?!! Bu soru bile eylemi yapmak kadar dehşet verici... Tekirdağ taraflarında o halde görülmüş. Bize geldiğinde üzerinden en az 5-6 gün geçmişti. Açlık ve enfeksiyon yüzünden kritik durumdaydı. Genel durumu hızla kötüleştiği için acilen operasyona alındı. Ayrılan üst çene düzeltildi. Alt çenenin kalan bölümü düzeltildi, çevre dokular düzeltilip temizlendi. Günlerce yaşam mücadelesi verdi. Vücudunun farklı yerlerinden de saçmalar çıktı. Büyük ihtimal kaçarken tekrar vurulmuş. Henüz 6-7 aylık dünya tatlısı bir kızdı böyle bulunduğunda. 1 hafta aç susuz kalmıştı. Açlıktan poşet bile yemişti. Kliniğe alındıktan sonra inanılmaz acılarla baş etti ama kuyruk sallamayı da ihmal etmedi. Yemek yiyemeden ve enfeksiyonla geçen günler, geçirdiği ağır operasyon ve kullanılan ilaçlar, düzenli serum takviyesine rağmen böbrekleri ciddi biçimde etkiledi. Akut böbrek yetmezliğine girdi. Ödemlerin artması ve böbrekleri çalıştırmak için kullanılan ilaçların yetersiz kalmasıyla kan değerleri düzensizleşti. Neticede böbrek fonksiyonlarını ve dolaşımı düzene sokmak için periton diyalizine başlandı. Günlerce diyalize girdi, uyuz başladı, 2 çene ameliyatı geçirdi.

2.

2.

Sonra verdiği hayatta kalma savaşını direnci ve desteklerle kazandı.

Ve şu anda kurtarıcısının evinde diğer ev arkadaşlarıyla yaşıyor.

Değmez mi sizce? 

3.

3.

4. Paris

4. Paris

Banu Aydın’ın kendi sözleriyle:

Onu bundan taaam 2 yıl önce 11 Martta :) Gaziosmanpaşa barınağının en dip kafeslerinden birinde buldum . Şartlar o kadar kötü ki barınaklarda bilemezsiniz :((( Bazen bebeklerle büyük köpekler aynı kafeste .. Ya büyük köpekler ya stresli anneler bebekleri yiyor (yaşamayacağını düşündüklerini 😢) sanki kimse dokunmasın diye içine geri sokmak ister gibi  .. Paris’in bir kolu da yoktu bulduğumda işte.. Dirsekten itibaren yenmişti 😔 ... Hemen aldım onu yuva aramadım bile .. Kimse istemiyor engelli çocukları bir kaç özel insan hariç .. 6 aylık olana kadar bekledik çünkü dirsek eklem yerinden hareket ettiği için orada kolu var sanıp her hamle yaptığında sürekli düşüyordu...  Hekimlerimiz kolun tamamen omuzundan alınması gerektiğini söyledi. İkna olmam uzun sürdü (cahillik işte) sonra kabul ettim çünkü o düştükçe benim kalbim sökülüyordu .. Zavallım 4 bacağı var sanıyordu neyse neticede kolu omuzdan alındı ve bir asla düşmedi ! Barınaklardan yüzlerce çıkarttığım köpek vardır . Ben hep ya kör, ya üç bacaklı ya kanserlisini vs seçtim genelde çünkü onları kimse istemedi İçlerinde sağlıklılar da var elbette ama Paris’le birlikte bir çok engelli köpeğim var ve hepsi ama hepsi muhteşem...

5. Mimi

5. Mimi

Yine Banu Aydın’ın kendi sözleriyle:

Herkesin aşık olduğu Mimi! İşte böyle bulmuştuk onu ... Vücudunda yaralar, yanıklar, darbeler (bir gözünü kaybetti ) ... Ciğerlerinde ödem, kalbinde büyüme, darbelerden kaynaklı omuriliğinde sorun vs vs.. Ömür boyu ilaç

kullanmak zorunda . Kimseye zararı olmayan çok terbiyeli minicik bir canlıya bu kadar nefret ?!!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

7. Bilbo

7. Bilbo

Değişime bakın ...

Çekmediği acı kalmadı :( terk ettiler, silahla vurdular, dövdüler, sokaklarda

hastalandı aylarca tedavi oldu .. Nihayet şahane bir çocuk çıktı karşımıza ☺ Şimdi YUVA zamanı hak ettiği sevgiyi verecek var mı ?

8. Cesur

8. Cesur

Henüz 4 aylık ki 1 ayını klinikte geçirdi zaten .. O kadar çok kırığı vardı ki bu acılara dayanmasına inanamayan hekimlerimiz ona benim Cesur'um gibi CESUR dediler :) ... ufaklığın kalçada femurda ve cruriste (arka alt bacaktaki iki kemik) eski kırıklar mevcut. femur kaynamış, kalça kendini kompanze ediyor. os cruris’teki kalluslar temizlendi ve itramedular pinler uygulandi. Hadi hanımlar beyler ah vah yok YUVA bulalım bu yakışıklı cesur oğlana!

9. Cesur, My Man

9. Cesur, My Man

10.

10.
İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pekmez

11. Pekmez

Şile’de sokakta açlıktan ölmek üzereydi .. Gerçekten çok değerli bir köpek, American Foxhound . Bizim için hepsi paha biçilmez de, cins arayanlar buyurun ... YUVA ARIYORUZ!

12. Fugo

12. Fugo

Kulaklarını kasap gibi kestiler, annesiyle araziye attılar, bir şekilde hayatta kalmışlardı. Bir deri bir kemik bulmuştuk onları .. 1 seneden fazla oldu YUVA bekliyor. Bu arada hiç ama hiç yanından ayrılmadığı annesini kaybetti L Ciddi bir bunalım yaşadı. Onlar üzülmüyor sanıyorsunuz ya ..  YUVA ARIYORUZ!

13. Pamuk

13. Pamuk

Pamuk oğlanı Tekirdağ’da bulmuştuk onu kocaman bir tümör ile yaşam mücadelesi veriyordu; güya sahibi vardı .. Neyse tümör çok şükür kötü huylu çıkmadı .. Bir sürü operasyon ve diğer tedavilerinin yanında bu yaşına kadar çok çekmiş bir köpek artık klinikten çıkması lazım onun o mutsuz gözlerini güldürecek bir insan evladı var mı ????! 3 yaş civarı erkek, YUVA ARIYORUZ!

14. Bozo

14. Bozo

15.

15.
İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ve diğerleri...

16. Ve diğerleri...

17.

17.

18.

18.

19.

19.

20.

20.
İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Yuva arayan çocuklarımız...

21. Yuva arayan çocuklarımız...

22.

22.

23.

23.

24.

24.

25.

25.
İçeriğin Devamı Aşağıda

26.

26.

27.

27.

28.

28.

29.

29.

30.

30.
İçeriğin Devamı Aşağıda

31.

31.

32.

32.

33.

33.

34.

34.

35.

35.
İçeriğin Devamı Aşağıda

36.

36.

37.

37.

38.

38.

39.

39.

40.

40.
İçeriğin Devamı Aşağıda

41.

41.

42.

42.

43.

43.

44.

44.

45.

45.
İçeriğin Devamı Aşağıda

46.

46.

47.

47.

48.

48.

49.

49.

50.

50.
İçeriğin Devamı Aşağıda

51.

51.

52.

52.

53.

53.

54.

54.

55.

55.
İçeriğin Devamı Aşağıda

56. Lütfen satın almayın, sahiplenin...

56. Lütfen satın almayın, sahiplenin...

Lütfen bir canlının sorumluluğunu gerçekten alabileceğinize inanıyorsanız kendileriyle iletişime geçin. Tekrar tekrar terkedilmelerini engellemek için, bu kadar emek ve zaman harcadıkları için, kendilerine zaman ayırabilecekken bu can’lara zaman ayırdıkları için sahiplendirme şartları olacaktır. Mümkünse makul saatlerde (09:00-20:00) aramaya çalışın, unutmayın onların da aileleri ve çalıştıkları işleri var. Size güvenirlerse seve seve sahiplendirme yapacaklardır. Ancak şehir dışı sahiplendirme yapılmayabilir, takibinin zor olması açısından.

İletişim bilgileri: 0 549 748 19 08 /0 544 491 41 68/ 0 533 814 65 07

https://instagram.com/bnydn/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
150
56
10
3
3
1