Görüş Bildir
Haberler
Hemen Bursaya Taşınmak İçin 16 Neden

etiket Hemen Bursaya Taşınmak İçin 16 Neden

Mehmet Faik Altınöz
12.04.2014 - 23:52 Son Güncelleme: 13.04.2014 - 02:43

Tarihin Ve Kültürün Başkenti Bursa'ya Hemen Taşınmak İçin 16 Neden

Bursa.Osmanlı baskenti,Kültürün,Tarihin,Sanayinin başkenti..Tabiki Anlatmakla Bitmez Geri Kalanları Gelip Görmelisiniz..:)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ulaşımı

1. Ulaşımı

Şehir İstanbul,İzmir ve Ankara Arasında Köprü Vazifesi Görmektedir...

3 Büyük Şehrin Ortasında Bulunan Bursa;

İstanbul 2,İzmir 4,Ankara 4 Saat Sürer..

(ayrıca deniz uçağı ile 15dk,hızlı feribot ile 45dk da İstanbul'a gidebilirsiniz)

2. İklimi...

2. İklimi...

Ülkemizde 4 mevsim yaşandığı söylenir hep.Ama bunun gerçek anlamda yaşandığı tek yer Bursa dır.

Nisan-Mayıs aylarında aynı gün içinde Uludağ'da kayak yapıp,Boğaz'da denize girip,İnegöl ormanlarında sonbaharı,Dağ köylerinde ilk baharı yaşayabilirsiniz..

3. Mutfağı...

3. Mutfağı...

Bursa'mızın mutfağı.Kestane Şekerinden,Kebaptan tutun da Mumbar dolmasına kadar geniş bi yemek yelpazesi vardır.Doğu,Karadeniz,Anadolu...Kısacası tüm ortadoğu ve balkanlara özgü yemekleri Bursa'da Bulabilirsiniz...

4. Cumalıkızık

4. Cumalıkızık

Huzur...Şehirden uzak..Ormanların içinde bir ortaçağ şehri.Hiç bozulmamış hiçbirşey kaybetmemiş.İlk günkü gibi hep.İnsanları sıcaktır size birşey ikram etmeden ordan yollamazlar..

Belkide aradığınız cevap burda olabilir..

5. İş İmkanları.

5. İş İmkanları.

Bursa ili okadar geniş iş imkanlarına sahiptir ki bu şehirde çalışmayan insan ayıplanır..Büyük küçük her türlü her çeşit iş bulabilirsiniz..

Mahalle aralarındakiler hariç,25tane Organize Sanayi Bölgesine sahiptir.Ülkemizin ilk Sanayii Bölgesidir ve En büyüklerden bitanesidir..Otomotiv,Makine,Tekstil,Gıda sanayisi dünyada söz sahibidir.Etrafınıza dikkatli baktığınızda heryerde bir Bursa üretimi görebilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayıları

6. Ayıları

Türkiye'nin heryerinde para için ip bağlanıp oynatılan,dans ettirilen ayılar toplanıp uludağ ormanlarına salınmıştır.Korunma altındadırlar.Her kış yemek bulamayınca şehre iner yemek isterler.Bazen korkup insanlara zarar verseler de onlar Bursa'nın sokak kedileri gibi bişeydir..

7. Tabii ki Nilüfer..

7. Tabii ki Nilüfer..

Bursanın merkez Nilüfer ilçesini gezmeyen insan '-burda hiç gece hayatı yokmu,barlar,clublar nerde?' diye sorabilir..Eee tabiki tarihi Osmanlı çarşısına gece mekanları yapılamazdı,Yeşildir,Temizdir her mahallede en az 5 park vardır ki hiç yorulmadan bi parka oturabilirsiniz...Belediye başkanıyla akşamları kıraathanelerde karşılaşabilir okey dönebilirsiniz :) Sosyaldir.

8. Suları

8. Suları

Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Bursa için su şehri demiştir..Dereleri,gölleri,şelaleleri,hamamları gezmekle bitiremezsiniz(ben bitiremedim)...

Çeşmeden su içilen nadide şehirlerimizdendir..

Bunun yanında bakkaldan aldığınız pet suların bir çoğu Bursa suyudur..

9. Timsah Arena.

9. Timsah Arena.

Bursadan geçerken suyun yanına uzanmış timsah şeklinde bir futbol stadyumu görürsen sakın şaşırma..

Evet evet bildiğin timsah şeklinde,kafası kuyruğu hepsi var..Şuan inşaat olsa bile açıldığı gün bütün dünyadaki en güzel stadyumlardan biri olacağı kesin..

10. Mudanya :)

10. Mudanya :)

Şehir gürültüsünden sıkılırsan 20dakikada kendini mudanyanın temiz havasına atabilirsin..Havasının akçiğer kanserine iyi geldiği söylenir.

Aşıklar tepesi vardır ki görülmeye değer..Sahilde bikaç tur herşeye bedel.

Mütakere Evini(müzesini) herzaman ziyaret edebilirsiniz.(ücretsizdir)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gölyazı

11. Gölyazı

Ne gerek var venedik e kadar gitmeye gel Bursaya Gölyazıyı bir gör :)

12. Tophane'de Bir Çay

12. Tophane'de Bir Çay

Bursanın ilk kurulduğu yer..Etrafındaki kalenin çok az bi kısmı şuan ayakta,Yamaçlara kurulmuş Birçok medeniyete başkentlik yapmış bu şehrin en sağlam kalesinde bir çay içmek sizi dünyanın en mutlu insanı yapabilir.. Osmangazi ve Orhangazi türbelerini de ziyaret edebilirsiniz.

13. Teleferik ?

13. Teleferik ?

Anadolunun uçsuz ovalarından gelenler için teleferik ile Uludağ'a çıkmak güzel bir gezi olabilir.

14. Bakacak'dan Bakmak...

14. Bakacak'dan Bakmak...

Dünyanın en güzel gece manzaralarından birine sahiptir Bursa..Heleki Uludağ üzerine yapılan sehir terasından aşşağıya bakma zevki anlatılamaz yaşanır..İster biranı içersin ister ailenle çay bahçesine oturursun her türlü eğlenebilir gezebilirsin Bursada.

15. Pirinçhan'da Nargile keyfi.

15. Pirinçhan'da Nargile keyfi.

Yıldırım Bayazit'in 1508 de günümüz gençlerine nargile ve bilimum eğlence(düzeyli) aktivitelerini gerçekleştirebilsinler diye yaptırdığı söylenir..

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Trafikteki insanlar SAYGILIDIR

16. Trafikteki insanlar SAYGILIDIR

Bursa trafiği istanbul trafiğine benzemez arkadaşım..Öyle değişik hareketler kurnazlıklar yapamazsın.Sakarya'daki gibi yayaların üzerine üzerine süremezsiniz.Çapraz geçişler araya girişler çok tepki alır dayak bile yiyebilirsiniz.34plakalı araçlar pek sevilmez bu yüzden.Kimse kimsenin canını  tehlikeye atacak bişey yapamaz.

Yayalara herzaman yol verilir.Hatta pilot bölge olarak İhsaniye mahallesinde yaya öncelikli tek şeritli yol sistemine geçilmeye başlandı.Yani ileri bi zamanda yayalar ayağını yola bastığı zaman trafik duracak.

17. En iyisimi sen Bursa'ya gel...

17. En iyisimi sen Bursa'ya gel...

Böylea nlatmakla okumakla bitmez Bursa en iyisimi sen bi gel şöyle havasını bi içine çek..Bursa Candır Gerisi Heyecandır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
244
123
37
25
19
19
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şahin Meriç

İnanılcak gibi degil itü sözlükte yazan arkadaş gayet güzel anlatmış olayı... Burası berbat sakın geleyim demeyin mk...

Kavinsky

Böyle diye diye ,Bursa'ya gelenler anasını sikti şehrin. Şimdi trafikten kendi şehrimde adım atamıyorum. GELMEYİN KARDEŞİM ! GELMEYİN AMK !

Emre Kuplay

Memleketim bursa zaten