Görüş Bildir
Haberler
Kazlıçeşme'de Miting Karmaşası

Kazlıçeşme'de Miting Karmaşası

Deniz Gök
26.05.2015 - 17:29 Son Güncelleme: 27.05.2015 - 15:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP'nin 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de yapacağı mitinge İstanbul Valiliği tarafından izin verilmemişti. HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sorunun çözüldüğünü ve mitingin yapılacağını açıkladı. Valilik ise 28 Mayıs tarihinden sonra yapılacak mitinglerde takdirin İlçe Seçim Kurulu'nda olduğunu açıkladı.

Ne olmuştu?

ETHA'nın aktardığı bilgiye göre İstanbul Valiliği'nin Kazlıçeşme yasağı konusunda, akşam saatlerinde HDP il yöneticileri ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü arasında bir görüşme gerçekleşti.

HDP İl Eşbaşkan Yardımcısı Suat Çorlu, İstanbul Valiliği'nin, Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu kararını gerekçe göstererek, 30 Mayıs günü saat 15:00'te Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenecek mitinge yönelik yasaklama konusunda, Emniyet Müdürlüğü'nün görüşme talebinde bulunduğunu aktardı.

Güvenlikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile görüştüklerini aktaran Çorlu, kendilerine 'bir yanlış anlaşılma olduğunun' söylendiğini belirtti. Çorlu, emniyet yetkililerinin, HDP'nin bir ay önce belirlenen seçim mitingi ile aynı gün Yenikapı'daki dolgu alanda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla düzenleneceği yaklaşık üç gün önce açıklanan İstanbul Fethi şöleninin saatlerinin çakıştığını, saatin biraz erkene çekilmesi ile sorunun çözülebileceğini söylediklerini kaydetti.

HDP İl Eş Başkan Yardımcısı Çorlu, emniyetin önerisini il yönetimi olarak görüşeceklerini, saat konusunda henüz bir belirleme olmadığını kaydetti.

İstanbul Valiliği: "Kazlıçeşme gösteri alanı değil"

HDP'nin 30 Mayıs'taki mitingini İstanbul Kazlıçeşme alanınında yapamayacağını duyuran Valilik, 'Kazlıçeşme Alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından değildir' açıklamasını yapmıştı.

Demirtaş: "Bunların hepsi kışkırtma"

Demirtaş: "Bunların hepsi kışkırtma"

Antalya'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, valilik kararına tepki göstererek şunları söylemişti:

'Biraz önce bana gelen notla 30 Mayıs'ta İstanbul Kazlıçeşme'de yapmak istediğimiz miting maalesef, 'O alanda değil, başka alanda yapın' diye izin verilmemiş. Şimdi bunların hepsi kışkırtma. Aynı gün aynı saatte 1 kilometre ötede Yenikapı'da Cumhurbaşkanı ve Başbakan miting yapacak. Biz de Kazlıçeşme'de yapacaktık, şimdi de mitingimiz yasaklanmış. Bunların hepsi sizi kışkırtmak için. Biz İstanbul'da miting yapmasak da İstanbul bizim arkamızda olacak. Oy patlaması olacak. Gerekli itirazlarımızı ve yeniden müraacatlarımızı yapacağız elbette. Miting yapmak her partinin hakkıdır. Bir parti için çalışmak herkesin hakkıdır. Sadece kimin değil biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı'nın değil. Sadece ona yasaktır siyasi mitingler yapmak.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, eylemler için Kazlıçeşme’yi adres gösteriyordu

Erdoğan, eylemler için Kazlıçeşme’yi adres gösteriyordu

Kazlıçeşme’nin gösteri alanı olmadığını iddia eden valilik kararı bir yana Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs başta olmak üzere miting ve gösteriler için birçok kez Kazlıçeşme’yi adres göstermişti.

Erdoğan, 2013’teki 1 Mayıs öncesinde, “Size kutlamayın demiyoruz ama sizden bir ricada bulunuyoruz. Biz 21,5 milyon oya sahip bir parti olarak bu tür törenlerimizi Kazlıçeşme’de yapıyoruz da siz neden Kazılıçeşme’de yapmıyorsunuz? Gayet müsait gayet rahat bir yer” ifadelerini kullanmıştı.

‘Sorun çözüldü, Kazlıçeşme'deyiz’

‘Sorun çözüldü, Kazlıçeşme'deyiz’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün Kazlıçeşme'deki miting krizinin çözüldüğünü açıklamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'İstanbul Kazlıçeşme'de 30 Mayıs'ta yapacağımız mitinge dair sorun çözüldü. Aynı gün saat 15:00'da Kazlıçeşme'de olacağız' dedi.

‘28 Mayıs'tan sonra yapılacak mitinglerde takdir İlçe Seçim Kurulu'nda’

‘28 Mayıs'tan sonra yapılacak mitinglerde takdir İlçe Seçim Kurulu'nda’

İstanbul Valiliği HDP'nin (Halkların Demokratik Partisi) 30 Mayıs tarihinde Kazlıçeşme'de yapacağı mitingle ilgili bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

'Halkların Demokratik Partisi yetkililerince bu partinin 30 Mayıs 2015 tarihinde Zeytinburnu İlçemiz Kazlıçeşme Alanında yapmak istediği mitinge izin verildiği yönünde açıklamalar yapıldığı ve bu açıklamaların yazılı ve görsel basınımızda ve internet ortamında haber olarak yer aldığı anlaşılmaktadır.

YETKİ İLÇE SEÇİM KURULUNDA

Valiliğimizce dün yapılan açıklamada da belirtildiği üzere 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde 28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren seçimlere kadar olan son on günlük sürede her türlü açık hava toplantılarına izin verme ya da vermeme yetkisi Valiliğimizde olmayıp, müracaat mercii ve izin verme – vermeme yetki ve takdiri tamamen İlçe Seçim Kurullarına aittir.'

DHA, Diken ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0