Görüş Bildir
Haberler
HDP'nin Çağrısına CHP'den Yanıt: 'Bir Tek İmza Bile Olmayacak'

HDP'nin Çağrısına CHP'den Yanıt: 'Bir Tek İmza Bile Olmayacak'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, HDP'nin dokunulmazlıklarla ilgili 'imza verin' çağrısına ilişkin 'Hiçbir milletvekilimiz imza atmayacak. Böyle bir şeyin olmayacağını şimdiden söyleyebilirim' dedi ve imza atanlar için de disiplin sürecini işleteceklerini belirtti. HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in 'CHP'de vicdanlı milletvekilleri olduğunu biliyoruz, yerleri artık CHP değil' sözlerine de 'Siyasi hadsizlik, HDP kendi işine baksın' sözleriyle karşılık veren Altay, 'Verin özerkliği, alın başkanlığı pazarlığı yapan bir partiden demokrasi adına alacağımız ders olamaz' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis'te 59 sandalye ile temsil edilen HDP'nin Anayasa Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi sunabilmesi için 110 milletvekilinin imzasına ihtiyacı var. HDP, bu sayıya ulaşmak için CHP'li vekillere iki kez çağrıda bulunmuştu.

Dokunulmazlıklarla ilgili düzenlemenin kabulü sonrası konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Yapılan darbeye karşı AYM'ye başvurmamız için 52 yürekli vekile ihtiyaç var. Yanımızda olacak cesur yürekli vekiller var mı göreceğiz' demişti.

"Onların yeri artık CHP olmamalıdır"

"Onların yeri artık CHP olmamalıdır"

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel de bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında; 'Biz bu aykırı düzenlemenin Anayasa Mahkemesine taşınmasına ilişkin imza kampanyamızı başlattık. Sayımızın yetmediğini biliyoruz. İmzaların tamamlanması için vicdanlara sesleniyoruz. Tarih önünde başının eğik olmasını istemeyen bütün milletvekillerine destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz.' dedi.

Bir gazetecenin, 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye destek veren milletvekillerini atmakla tehdit ettiği yönünde haberler var. Nasıl değerlendirirsiniz?' sorusuna Demirel, bunun bir iddia olduğunu belirterek, 'Biz CHP'de vicdanlı milletvekilleri olduğunu biliyoruz. Bizce onların yeri artık CHP olmamalıdır. Bu darbeye ve başkanlık sistemine ortak olmamalılar' yanıtını vermişti.

'Siyasi hadsizlik'

CNN Türk'te Saynur Tezel'in sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, dokunulmazlık düzenlemesini bireysel olarak AYM'ye götürecek CHP'li vekiller olursa, kurumsal olarak arkasında durulacağını ancak HDP'nin itiraz dilekçesine imza atmayacaklarını, atanlar için de disiplin sürecinin başlayacağını söyledi.HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in 'CHP'de vicdanlı milletvekilleri olduğunu biliyoruz, yerleri artık CHP değil' sözlerine de 'Siyasi hadsizlik, HDP kendi işine baksın' karşılığını veren Altay, 'Verin özerkliği, alın başkanlığı' pazarlığı yapan bir partiden demokrasi adına alacağımız ders olamaz' dedi.

CNN Türk ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
28
23
15
9
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?