Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Vekiller Kobani'ye Geçti

HDP'li Vekiller Kobani'ye Geçti

FreiGeist
27.01.2015 - 13:04 Son Güncelleme: 27.01.2015 - 14:16

Aralarında 10 milletvekilinin de bulunduğu HDP ve DBP yöneticilerinden oluşan kalabalık heyet, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan bugün geçiş yaparak Kobani'ye gitti. 

DHA'nın verdiği bilgiye göre HDP heyetini Kobani Kanton Başkanı Enver Müslim ve PYD Eş Başkanı Asya Abdullah karşıladı. Heyetin yapacağı inceleme sonrası açıklama yapacağı bildirildi. 

Kobani'ye giden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabından fotoğraf paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kobani’ye geçenler arasında Şanlıurfa Miletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici, Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selmak Irmak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Van Milletvekili Kemal Aktaş ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk bulunuyor.

134 GÜNÜN SONUNDA IŞİD PÜSKÜRTÜLDÜ

Karadan ve havadan aldığı destekle YPG güçleri, IŞİD militanlarına doğudaki Telabyad ve batıdaki Carablus'tan yardım gelmesini de engellemesinin ardından savunma pozisyonundan çıkarak saldırı pozisyonuna geçti. YPG güçleri, son 1 ay içerisinde ilçe merkezinde göğüs göğüse süren çarpışmaların ardından IŞİD militanlarını geriletti ve dün gece Kobani'de tamamen kontrolü ele geçirdiklerini ilan etti. 134 günlük savaşın ardından YPG güçleri Kobani'de kanton ilanın yıldönümünde özgürlüğe ulaşıldığını duyurması, birçok kentte sevinçle karşılandı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0