Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızı Değiştirmese de Ortamlarda Hava Atmanızı Sağlayacak 27 İlginç Bilgi

etiket Hayatınızı Değiştirmese de Ortamlarda Hava Atmanızı Sağlayacak 27 İlginç Bilgi

Dolores Haze
15.12.2015 - 18:28

İşte hayatınızı değiştirmeyeceği kesin olsa da sizi şaşırtacak 27 enteresan bilgi:

Kaynak: http://thechive.com/2015/12/08/27-ran...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Katy Perry ve Şirinler

1. Katy Perry ve Şirinler

'The Smurfs' (Şirinler) filminin yapımcıları, Şirine'yi seslendiren Katy Perry'i gerçekte kim olduğunu bilmeden işe almışlar. Daha önce yapılmış mülakatlardan yalnızca sesleri dinleyip karakterle uyumuna baktıkları bir test yapan yapımcıların en beğendikleri ses, kim olduğunu bilmedikleri Katy Perry'nin sesi olmuş.

2. Harald Hardrada

2. Harald Hardrada

Harald Hardrada, memleketi Norveç'ten Rusya'ta kaçmış bir Viking olarak Doğu Roma İmparatorluğu'nda seçkin bir muhafız olarak görev yapmış ve Irak'ta savaşmış. Daha sonra bir prensesle evlenmek üzere Rusya'ya dönmüş. Norveç'e bir kral olarak dönen Hardrada, İngiltere'yi ordusuyla işgal etmiş.

3. Cornealious Mike Anderson

3. Cornealious Mike Anderson

Cornealious Michael Anderson III isminde bir adam, 2000 yılında silahlı soygun suçundan 13 yıl hapse mahkum edilmiş, ancak Missouri eyaleti onu hapishaneye yerleştirmeyi unutmuş. Durum ancak 13 yıl sonra, tahliye tarihi geldiğinde fark edilmiş.

4. Monopoly Büyük Ödülü

4. Monopoly Büyük Ödülü

1995 ve 2000 yılları arası McDonald'sın Monopoly Büyük Ödülü'nü kazanan kişi, oyunun parçaları hazırlamakla görevli olan bir şirket çalışanıymış.

5. The Man from Earth

5. The Man from Earth

'The Man from Earth' filmi 2007 yılında BitTorrent aracılığıyla yasadışı bir şekilde paylaşıldığında, filmin yapımcısı 'filmin profilini yatırımcıların beklentilerinin üzerine taşıdıkları' için paylaşanlara teşekkür etmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Francis Galton

6. Francis Galton

200 IQ puanına sahip olan Francis Galton, köpek düdüğünü icat etmesi ve meteoroloji bilimi, adli parmak izi alımı, matematiksel korelasyon, 'ırk ıslahı' ve kalıtsal zeka kavramlarının fikir babası olarak biliniyor.

7. Michael Nicholson

7. Michael Nicholson

Michiganlı Michael Nicholson, bir lisans, iki önlisans, 22 master, 3 uzmanlık ve 1 doktora derecesi ile tarihteki en yeterlikli insan.

8. Columbine Lisesi Katliamı

8. Columbine Lisesi Katliamı

Columbine Lisesi Katliamı kurbanları için dikilen haçların yanına, katliamı gerçekleştiren Eric Harris ve Dylan Klebold anısına da haçlar dikilmişti. Daha sonra kurbanlardan Daniel Rohrbough'un babası, katillerle kurbanlarının aynı yerde anılmasına karşı çıkarak bu haçları söktü.

9. Rahipler ve kolera

9. Rahipler ve kolera

1854 yılında Londra'da kolera salgını patlak verdi. Olay yeri haritaları, vakaların büyük çoğunluğunun Broad Street'teki su pompasına yakın yerlerde olduğunu ortaya koydu. Ancak bölgedeki rahiplerden hiçbiri hastalanmamıştı. Araştırmalar, bu rahiplerin su yerine bira içtikleri için sağlıklı kaldıklarını ortaya çıkardı.

10. Freddie Mercury

10. Freddie Mercury

'70lerdeki bir Queen konseri sırasında, seyircilerden biri Freddie Mercury'nin eşcinsel olmasına gönderme yapan bir küfür etti. Freddie, spot ışıklarının küfür eden adamı aydınlatmasını isteyerek ve 'Tekrar söylesene canım.' diyerek karşılık verince, söz konusu kişi kimliğini ifşa etmeye cesaret edemedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Scooby-Doo

11. Scooby-Doo

2002 yapımı Scooby-Doo filmi başlangıçta orijinal seriyle dalga geçecek ve daha karanlık bir havaya sahip olacak şekilde kurgulanmış. Shaggy'nin bir uyuşturucu bağımlısı olması, Velma ve Daphne'nin aralarında bir ilişki olması düşünülmüş ve senaryoda çok fazla marihuana göndermesi bulunmaktaymış. Ancak oyuncular imza attıktan sonra senaryo değişmiş ve film daha 'aile dostu' bir havaya bürünmüş.

12. Owen J. Baggett

12. Owen J. Baggett

Owen J. Baggett, paraşütle havadayken, bir Japon hava aracını düşürmüş tek insan. Bunu pilotu tabancayla kafasından vurarak gerçekleştirmiş.

13. US Constitution

13. US Constitution

ABD Donanması'na ait 1797 yapımı US Constitution isimli gemi, bir düşman gemisini batırmış hala kullanılmakta olan tek gemi.

14. 3D yazıcılar

14. 3D yazıcılar

3 boyutlu yazıcılar, aslında 30 yıldır var. Yeni yeni popüler olmalarının sebebi ise patent sürelerinin dolmuş veya dolmak üzere olması.

15. Golyat

15. Golyat

Ölü Deniz Yazmaları, Eski Ahit ve Kur'an'da bahsi geçen savaşçı dev Golyat'ın boyunun 205 cm olduğunu söylüyor. Ayrıca Davud peygamberin Golyat'ın kafasını değil de bacağını yaraladığı ve böylece devin ölümcül bir düşüş yaşamasına neden olduğu da yazmada yer alan bilgiler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. San Esteban Maden Şirketi kazası

16. San Esteban Maden Şirketi kazası

San Esteban Maden Şirketi kazası sonucu 69 gün yer altında mahsur kalan 33 madenci, şirketin tüm güvenlik ihmallerine rağmen tek kuruş tazminat alamadı.

17. Teddy Roosevelt

17. Teddy Roosevelt

ABD'nin 26. devlet başkanı olan Roosevelt bir seferinde şöyle demişti: 'Yanlış insanların üremelerinin tamamen engellenmesini çok isterdim; bu tip insanların kötücül doğası yeteri kadar açık hale geldiğinde bu adım muhakkak atılmalı. Suçlular kısırlaştırılmalı ve düşük zekalı insanların çocuk sahibi olması yasaklanmalı.'

18. Third-Pounder

18. Third-Pounder

Amerikalı bir fast food şirketi, Mc Donalds'ın 'Quarter Pounder' (1/4 pound, yani 113 gram et içeren) hamburgerine rakip olarak 'Third-Pounder' (1/3 pound, yani 151 gram et içeren) isimli hamburgeri aynı fiyattan satışa sundu. Sonuç hüsran verici oldu çünkü insanlar '1/4'ün '1/3'ten daha büyük olduğunu düşünüyorlardı!

19. Telefon bekletme müziği

19. Telefon bekletme müziği

Telefon bekletme müziği, bir fabrikada gevşemiş bir telin metal bir kirişe temas etmesi sonucu yanlışlıkla icat edilmiş. İnsanlar hatta bekletilirken, dev bir radyo antenine dönüşmüş olan fabrika binası, yan binadaki radyo istasyonunun müziklerini çalmaya başlıyormuş!

20. Expedia Inc.

20. Expedia Inc.

Expedia.com, Hotels.com, Hotwire.com, Trivago, Travelocity ve Orbitz, Expedia Şirketi'nin bünyesinde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Mutlu inekler

21. Mutlu inekler

Mutlu inekler gerçekten de daha çok süt üretiyorlar. İnekleri, özel isimlerle çağırmak ise üretimi %3.5 oranında artırıyor.

22. Pablo Escobar

22. Pablo Escobar

Ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar, ABD'ye suçlu olarak iade edilmekten kaçmak için Kolombiya'nın 20 milyar dolarlık dış borcunu ödemeyi teklif etmişti.

23. Bob Barker

23. Bob Barker

Ünlü sunucu Bob Barker, İkinci Dünya Savaşı sırasında donanmayla savaşacak bir pilot olarak eğitilmiş, ancak tam savaşa gittiği sırada karşı tarafın teslim olduğu haberi gelmiş.. Barker şöyle diyor: 'Gitmeye tamamen hazırdım, ancak Pasifik'e doğru yola çıktığımı duyan düşman teslim oldu. İkinci Dünya Savaşı da böylelikle sona erdi.'

24. Alan Jackson

24. Alan Jackson

1994 Country Müzik Akademisi Ödülleri'nin yapımcıları, Alan Jackson'a gerçek bir orkestrayla şarkı söylemek yerine karaoke yapacağını duyurunca; ünlü müzisyen bu durumu davulcusunun baget kullanmaksızın çalmasına izin vererek protesto etmiş.

25. Kim Jong-il

25. Kim Jong-il

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin eski lideri Kim Jong-il, 72 parlık bir rauntu 34 vuruşta tamamlayarak ve 5 kere tek vuruşta isabet yaparak rekor kırmış ve tarihteki en iyi golfçü ünvanını kazanmıştı. Üstüne üstlük bunu başardığında hayatında ilk kez golf oynuyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Alfred Hitchcock

26. Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock, 'Pleasure Garden' filmini çekerken, bir aktris adet döneminde olduğu gerekçesiyle suya girmeyi reddetmiş. Fakat Hitchcock 'regl' denen şeyi ilk kez duyuyormuş ve kameramanlardan biri ona durumu açıklamak zorunda kalmış!

27. Antwerp Elmas Soygunu

27. Antwerp Elmas Soygunu

Dünyadaki en büyük elmas soygunu olan Antwerp Elmas Soygunu, hırsızların daha sonra kanıt olarak davanın çözülmesine yardım edecek bir çöp torbasını, arazisine atılan çöpler konusunda ikide bir polisleri rahatsız eden bir adamın bahçesine atmasıyla çözülmüş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
647
454
261
73
67
43
5