Görüş Bildir
Haberler
Hayallere Dalmayın! Ulaşılabilir ve Gerçekçi 13 Kariyer Hedefini Sizler İçin Açıklıyoruz

Hayallere Dalmayın! Ulaşılabilir ve Gerçekçi 13 Kariyer Hedefini Sizler İçin Açıklıyoruz

luna
25.05.2021 - 07:30

Bu tavsiyeleri kaçırmayın derim!

Kaynak: https://www.careeraddict.com/examples...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hepimiz kariyerimizde ilerlemek istiyor ve bununla ilgili hayaller kuruyoruz.

Fakat çoğumuz bir plan yapmadan ilerliyoruz. Oysa, kariyer gelişiminde en önemli noktalardan biri stratejik bir plan yapmaktır. Sadece hayal kurarak ve kendimize gerçekçi olmayan hedefler belirleyerek kariyerimizde ilerlemek maalesef pek kolay değil. Kariyer hedeflerini belirlerken gerçekçi olmak ve bu hedeflere ne kadar sürede ulaşılabileceğini saptamak gerekiyor. Hedeflerinizi kısa vadeli ve uzun vadeli olarak ikiye ayırabilirsiniz. Gelin öncelikle kısa vadeli olan hedefleri inceleyelim:

1. İşteki performansınızı artırmaya çalışmak:

1. İşteki performansınızı artırmaya çalışmak:

İşteki performansınız ve yaptığınız işe bağlı olarak satış rakamları, müşteri memnuniyetini sağlamak, projeleri teslim süreleri içinde teslim etmek veya şirketinizin maliyetleri düşürmesine yardımcı olmak gibi ölçütler işte ne kadar verimli olduğunuzu gösterir. İşteki performansınızı yükseltmek kariyerinizde daha hızlı ilerlemenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda terfi almak gibi daha uzun vadeli hedeflere ulaşmanızı çok daha kolay hale getirir.

2. Kurslara katılmak ve sertifika almak:

2. Kurslara katılmak ve sertifika almak:

Çalıştığınız alanla ilgili kurslara katılmak ve sektörünüzde işinize yarayabilecek sertifika programlarına başlamak yararlı bir kariyer hedefidir. Alanınızda uzmanlaşmanız kariyerinize büyük katkıda bulunacaktır ve sektördeki yeniliklerden haberdar olmanızı sağlayacaktır.

3. Yeni bir işe girmek:

3. Yeni bir işe girmek:

Yeni bir iş bulma süreci stresli olabilir, ancak genel olarak kariyerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için gereklidir. Yıllarca aynı pozisyonda çalışmak ilerlemenizi ve kendinizi geliştirmenizi engelleyebilir. Bu yüzden hazır olduğunuzu hissettiğinizde ilerlemenize yardımcı olacak yeni bir işe geçmeyi değerlendirebilirsiniz.

4. Kişisel bir internet sitesi oluşturmak:

4. Kişisel bir internet sitesi oluşturmak:

Profesyonellerin kişisel markalarına yatırım yapmaları önemlidir. İşlerini sergilemek için kişisel bir internet sitesi oluşturmak bunun için harika bir yoldur. İş bulmak, takipçilerinizi artırmak veya kariyer değiştirmekle ilgileniyor olmanız fark etmeksizin bir internet sitesi tüm bu hedeflere ulaşmanıza yardımcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. İş yerinizde bir çevre oluşturmak:

5. İş yerinizde bir çevre oluşturmak:

Uzun vadeli kariyer hedeflerinize gerçekçi bir şekilde ulaşmak için, sektörünüzdeki gelişmelerden haberdar olmanızı sağlayacak ve sizi yeni fırsatlarla tanıştırabilecek bağlantılara ihtiyacınız olacak. Bir çevre oluşturmanız yeni insanlarla tanışmanıza, sektörünüzde daha görünür olmanıza ve uzun vadeli hedeflerinizin daha ulaşılabilir olmasına yardımcı olabilir.

İş ortamınızda bir çevre edinmenin size nasıl faydalar kazandıracağına buradan bakabilirsiniz. 👇

6. İletişim yeteneklerinizi geliştirmek:

6. İletişim yeteneklerinizi geliştirmek:

İletişim becerilerinizi geliştirmek, kariyer hedefleriniz ne olursa olsun faydalıdır. İletişim, ekip çalışması ve kültürel farkındalık gibi iş hayatında gerekli olan diğer temel becerileriniz için gereklidir. Aynı zamanda, kişisel gelişiminize de yardımcı olur.

Kısa vadeli hedefler bu şekilde. Bir de uzun vadeli kariyer hedeflerine göz atalım:

7. Terfi almaya çalışmak:

7. Terfi almaya çalışmak:

Terfi almak zor görünse de stratejik bir kariyer planınız varsa kesinlikle ulaşılabilir bir hedeftir. Terfi almak için projelerde ve toplantılarda kendinizi göstermeli ve çalışma arkadaşlarınızla iyi iletişim kurmalısınız.

Terfi almak için neler yapabileceğini merak edenleri böyle alalım. 👇

8. Kariyer değiştirmek:

8. Kariyer değiştirmek:

Bir noktada, birçok çalışan kariyer tercihlerinden memnun olmadıklarını hisseder ve iş değiştirmek yerine kariyer değiştirmek isteyebilirler. Siz de kariyerinizde mutlu olmadığınızı hissediyorsanız öncelikle işinizde nelerin sizi memnun etmediğini bulmalı ve bunları çözmeye çalışmalısınız. Uzun vadede kariyer değiştirme düşünceleriniz ayn kalırsa yeteneklerinizi ve ilgi alanlarınızı düşünerek yeni bir kariyere başlamayı düşünebilirsiniz.

9. Bir iş kurmak:

9. Bir iş kurmak:

Pek çok insan kendi işini kurmak ister. Bunun için öncelikle uzun ve ayrıntılı bir araştırma süreci gerekir. Kurmak istediğiniz işi iyice araştırmalı ve  sonrasında buna gerçekten hazır olduğunuzu düşünüyorsanız işi kurabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Alanınızda uzmanlaşmak ve danışmanlık yapmak:

10. Alanınızda uzmanlaşmak ve danışmanlık yapmak:

Zaman içerisinde alanınızla ilgili yeterince bilgi edindikten ve eğitim aldıktan sonra uzmanlaşabilir ve diğer insanlara danışmanlık verebilirsiniz. Marka bilincine sahip olmanız ve geniş bir çevre kurma yeteneğine sahip olmanız gerekecektir.

11. Bir yönetici pozisyonunda çalışmak:

11. Bir yönetici pozisyonunda çalışmak:

Birçok çalışan yönetici pozisyonunda çalışmak istemesine rağmen, gerçek şu ki, herkes iyi bir lider olamaz. Yönetici olarak başarılı olacağınızı düşünüyorsanız ve liderlik özelliklerinize güveniyorsanız bunu deneyebilirsiniz.

12. İşte daha mutlu hissetmek:

12. İşte daha mutlu hissetmek:

İster performansınızı iyileştirmek için baskı hissetmenizin, ister yeterince değerli hissetmemenizin bir sonucu olsun, iş yerinde kendinizi pek mutlu hissetmeyebilirsiniz. Bunu aşmak ve işinizi daha çok sevmek için neler yapabileceğinizi düşünmelisiniz.

13. Kişisel markanızı oluşturmak:

13. Kişisel markanızı oluşturmak:

Yukarıda belirttiğimiz gibi kendi markanızı oluşturmanız kariyerinizde ilerlemenizi ve işlerinizi tanıtmanızı sağlar. Bunu yapmak uzun süreceğinden ve tecrübe gerektireceğinden uzun vadeli bir kariyer hedefi olarak görülebilir.

Ulaşılabilir ve gerçekçi kariyer hedeflerine göz attığımıza göre bir de bu hedefleri hangi kategorilere bölebileceğinize bakalım:

1.Üretkenlik:

İş yerinde üretken olmak, performansınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, kariyerinizde size yardımcı olacak hedefleri belirlerken üretkenlikle ilgili hedefler ilk adımdır. Üretkenlik hedefleri, zamanınızı iyi yöneterek işleri zamanında yapmak ve proje ve toplantılarda üretkenliğinizi göstermekle ilgili hedeflerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

2. Verimlilik:

2. Verimlilik:

Üretkenliğe benzer bir şekilde, verimlilik, işyerinde sonuçlara ulaşma yeteneğinizi ifade eder. Verimlilik hedefleri, yüksek standartlarda güçlü sonuçlar üretebilmeniz, hızınız, işin doğruluğu ve tutarlılığıyla ilgilidir.

3. Eğitim:

3. Eğitim:

Eğitim, işyerinde gelişme yeteneğinizi ifade eder. Sektörler geliştikçe ve yeni teknolojiler ortaya çıktıkça yeni şeyler öğrenmeniz gerekir. Becerilerinizi geliştirmek, ve yenilikleri öğrenmek sizi rekabette öne çıkarmaya yardımcı olabilir.

4. Kişisel gelişim:

4. Kişisel gelişim:

Kişisel gelişim başarı için çok önemlidir ve bu nedenle bu kategoriye giren hedefleri yapılacaklar listenize eklemeniz gerekir. Bunlar, iletişim veya liderlik becerilerinizi geliştirmek olabilir. Bu beceriler mesleki yeterlilikler kadar önemlidir ve profesyonellerin uzun vadeli hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak kısa vadeli hedefler geliştirmelerine yardımcı olabilirler.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın