Görüş Bildir
Haberler
Havadaki Elektriği Depolayarak Şarj Eden Telefon Kılıfı

Havadaki Elektriği Depolayarak Şarj Eden Telefon Kılıfı

Umut Topkaya
01.09.2015 - 00:35 Son Güncelleme: 01.09.2015 - 10:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şarj sorununa önemli ölçüde çözüm bulacak olan bu kılıf, havadaki atık sinyallerden faydalanarak çalışıyor.

Akıllı telefon teknolojisinin gelişmesiyle birlikte ortaya farklı sorunlar çıkıyor. Hepimizin bildiği üzere bu sorunlardan en büyüğü şarj problemi. Bazen yarım günü bile geçemeyen şarjlar, zaten stres dolu hayatımızın üzerine tüy dikiyor.

Bu zamana kadar şarj sorununu ortadan kaldırmaya yönelik bi dünya aksesuar tasarlanmıştı. Çoğu çöp sayılabilecek bu aksesuarlar arasında elbette hayat kurtaran farklı projeler vardı ancak hiç biri haberimize konu olan kılıf kadar dikkat çekici olamadı. Nikola Labs ismindeki kılıf, diğer kılıflardan farklı olarak havadaki radyo frekanslarından faydalanarak elektrik üretiyor.

Labs’ın çalışma prensibi ise oldukça ilginç. Kılıf, atık sinyal kategorisine giren telefonun şebekeye bağlanırken harcadığı sinyaller, Bluetooth sinyalleri gibi boşa giden sinyalleri toplayarak kendisine pay çıkarıyor. Dolayısıyla ekstra hiçbir güç kaynağına gerek duymadan kendi işini kendi görebiliyor. 

İşin bir de insanı duygulandıran kısmı var. Nikola Labs adını alan kılıf, Nikola Tesla’nın doğduğu ve öldüğü evde tanıtılmış. Bu yönüyle bile takdir edilebilecek olan kılıf şu an sadece iPhone’lara özel olarak üretiliyor.

Kaynak: WebTekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0