Görüş Bildir
Haberler
Hasan Ferit Gedik’in Dedesi: 'Torunumun Davasına Sahip Çıkın'

Hasan Ferit Gedik’in Dedesi: 'Torunumun Davasına Sahip Çıkın'

Bakırköy Halk Meclisi
20.10.2014 - 10:40 Son Güncelleme: 20.10.2014 - 14:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Gençlik Kolları’nın çalıştayında konuşan Mustafa Meray, “Biz CHP’li bir aileyiz. Torunumun davasına sahip çıkın” dedi. 2 bin genç Mustafa Meray’ı ayakta alkışladı.

“Yozlaşmaya Karşı Kurtuluş Çalıştayı”nda CHP Gençlik Kolları “Rantına değil halkına sahip çık, tüm yoksul mahallelerimizi birlikte savunalım” çağrısı yaptı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in de bir konuşma yaptığı Çalıştayda, Tarlabaşı, Okmeydanı ve Gülsuyu Kent Mağdurları sorunlarını dile getirdi.

Efkan Bolaç’ın moderatörlüğüne gerçekleşen Çalıştay’a, Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray da konuşmacı olarak katıldı.

Hasan Ferit Gedik’in annesinin videolu mesaj gönderirken dedesi Mustafa Meray çalıştay kürsüsünden bir konuşma yaparak CHP’li gençlerin verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

Gürsel Tekin İstanbul’da Yaşanan Talanı Haritalarla Anlattı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin çalıştayda yaptığı konuşmada AKP Hükümetleri tarafından İstanbul’un sistemli biçimde talan edildiğini, yeni rant alanları yaratmak adına kentin dokusunun bozulduğunu belirtip; “Arkadaşlar bu talan Cumhuriyet tarihimiz boyunca yaşanmamış bir boyuta gelmiş, insnaların yaşam hakkını ihlal eden, ölümlere, sürgünlere dönüşmüştür. İnsanlar doğup büyüdükleri topraklardan atılmakta, rant ve kar uğruna şehrin en güzide noktaları yıkılıp dağıtılmaktadır.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak gerek mecliste gerekse İstanbul’un belediye mesliclerinde AKP’nin bu talancı anlayışına karşı direniyoruz” dedi. Tekin, İstanbul şehir planında belirledikleri rant noktalarında, Hükümetin ve Büyükşehirin hukuksuz uygulamalarını iki ayrı harita üzerinde gösterdi.

ŞANLI YÜRÜŞÜMÜZE HOŞGELDİNİZ

Gençlik Koları Genel Başkanı Yıldız; “Çalıştaylara devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Çalıştaya CHPli gençler, kentsel dönüşüm mağdurları ve sivil toplum örgütleri katıldı. Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnan Yıldız Çalıştayın açılış konuşmasını yaparken CHP’nin çalıştaylar geleneğinin bir parçası olarak düzenlenen toplantıya katılımı nedeniyle İstanbullulara teşekkür etti.

Yıldız; “Tarihsel birikimizden gelen ve bizi biz yapan, emekçinin işçinin memurun haklarını korumayı ve hukuklarını savunmayı öğrenmemizi sağlayan çalıştaylar dönemini yeniden açmış bulunuyoruz. Hepimizin bu şanlı yürüyüşümüze hoşgeldiniz.

BİR KARIŞ TOPRAĞINI HIRSIZA VERMEMEK İÇİN DİRENEN ONURLU HALK…

Geçtiğimiz hafta Muğla’daydık. İşçi kardeşlerimizle emeğin hakkını, sermayaye karşı mücadelemizi ve kapitalizme boyun eğmeyen insan onurunu konuştuk, tartıştık, çözüm önerileri ürettik. Maraton gibi düşünülmesi gereken bu çalıştaylar sürecinin ilk etabını tamamladık şimdi ikincisi icin buradayız. Hoşgeldiniz İstanbul’un güzel insanları, hoşgeldiniz yeditepenin hakkı çiğnense de bir karış toprağını hırsıza uğursuza vermemek için direnen onurlu halkı. Hoşgeldiniz halkı için göğsünü siper eden benim canım gençlik örgütüm” diye konuştu.

İnanç Yıldız, AKP İktidarı döneminde özellikle İstanbul’un yoğun biçimde talan edildiğini vurgulayarak, devasa rantın gerisinde büyük dramlar yaşandığına dikkati çekti.

Yıldız; “Bu baskı ve zulüm düzenine karşı bugün misafir etmekten şeref duyduğumuz mahalle sakinleri yaşamları uğruna haklarını savunmak için yıllardır mücadele etmekteler.

ÖYLE BİR HAZİRAN YAŞADIK Kİ…

Onların günleri, ayları yılları aşan mücadelesi sayesindedir ki Türkiye halkı hakkını korumanın ne demek olduğunu hatırlamıştır. İşte Gezi direnişini buradaki onurlu insanların açtığı yoldan gelen biz gençlerin sayesinde bu coğrafya tarihine geçmiştir.

Öyle bir Haziran yaşamıştık ki direnmenin ne demek olduğunu kimimiz öğrendi kimimiz hatırladı ama en önemlisi bir diktatörün dizlerini titretmenin ne kadar gururlu hamle olduğunu kanıtlandı” dedi.

Genel Sekreter Gürsel Tekin ile birlikte tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman, Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Recep Karakoç’un sunum yaptığı çalıştayda divan başkanlığını Tarlabaşı, Okmeydanı ve Gülsuyu Kent Mağdurları yaptı.

NURAY GEDİK’TEN VİDEOLU MESAJ

Kentsel Dönüşü Mağdurlarının Sorunlarını ele alan Istanbul Çalıştayı Gülsuyu Mahallesinde çetelerin kurbanı olan genç Hasan Ferit Gedik’in anısına adandı. Çalıştayın başlangıcında Hasan Ferit Gedik’in Gülsuyundaki rant arayaışlarına dikkat çektiği bir tv röportajı ile annesi Nuray Gedik’in videolu mesajı gösterildi.

HASAN FERİT’İN DEDESİ DESTEK İSTEDİ

Çalıştaya destek vermek zere elinde Hasan Ferit Gedik’in fotoğrafıyla gelen Dedesi Mustafa Meray bir konuşma yaparak Hasan Ferit’in iddia edildiği gibi uyuşturucu çeteleri tarafından değil profosyonelce kentin yağmalanmasına karşı direniş çalışmalarına katıldığı için profosyonelce seçilip katledildiğini anlattı. Meray CHPli gençlere de teşekkür ederek Gedik’in mücadelesinin sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Meray, “Biz CHP’li bir aileyiz. Torunumun davasına sahip çıkın” dedi. 2 bin genç Mustafa Meray’ı, ayakta alkışladı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, CHP Gençlik Kolları’na çalışmasından dolayı teşekkür etti.

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştayın sonunda bir de sonuç bildirgesi açıklandı.

KATILIMCILAR;

Çalıştaya, CHP PM üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, CHP PM üyesi Didem Gültekin, CHP PM üyesi Sera Kadıgil, CHP milletvekilleri Melda Onur, Kadir Gökmen Öğüt, Sezgin Tanrıkulu, Haluk Eyidoğan, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Deniz Demir CHP kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Çalıştayda 2 bin genç bir araya geldi.

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/direni...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0