Görüş Bildir
Haberler
Hangi Osmanlı Padişahısınız?

etiket Hangi Osmanlı Padişahısınız?

Osman Avcı
06.06.2014 - 16:59 Son Güncelleme: 06.06.2014 - 19:14

Ceddin deden, neslin baban! Peki, sen hanedan üyesi olsaydın hangi padişah olurdun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şans oyunlarıyla aranız nasıldır?

2. Diyelim önünüzde aynı bankanın iki bankamatiği var. Siz önünde daha az kuyruk olana girdiniz ve...

3. Hangi divan şairini daha çok seversiniz?

4. Kalabalık aile toplantılarında sıkılır mısınız?

5. Bir futbolcu olsaydınız hangi mevkide görev almak isterdiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İdeal yaz tatiliniz...

7. Peki çeşnicibaşından hangi tatlıyı yapmasını buyuruyorsunuz?

8. Yakın arkadaşlarınızın doğum günlerini hatırlar mısınız?

9. Son olarak... Bugün bir Avrupa ülkesine yerleşecek olsanız hangisini seçerdiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Yıldırım Bayezid" çıktı!

"Yıldırım Bayezid" çıktı!

Siz tam bir doğrucu Davut'sunuz. Hakkı gözetirsiniz, adaletse göbek adınız. Sonunda ölüm bile olsa doğrudan ayrılmazsınız, o derece. Fazlasıyla inatçı olduğunuzu ise söylemek gerek. Ancak böyle olmanızda çok geçerli sebepleriniz var. Son olarak, oldukça gururlu ve kibirlisiniz, asla geri vites yok sizde. Olsa içmezdiniz ölüm yüzüğündeki zehri!

"Fatih Sultan Mehmed" çıktı!

"Fatih Sultan Mehmed" çıktı!

Sizi tanımlayan en önemli kelime: Zeki. Hatta bu bile eksik kalır: Siz tam bir dahisiniz. İşlerin en sıkıştığı, en olmaza girdiği zamanlarda parlak zekanız ve dahiyane fikirlerinizle yokları var eder, imkansızlıkları imkan haline getirirsiniz. İşte o an gelir ve gözler gemilerin karada yürüdüğünü bile görebilir.

"Yavuz Sultan Selim" çıktı!

"Yavuz Sultan Selim" çıktı!

Size basitçe hızlı diyebiliriz. İnsanların hayal bile edemeyeceği ya da en azından 'bu çok uzun zaman alır' dediği şeyleri, siz anında gerçekleştirebilirsiniz. İnsanların bu halinize şaşırması da sizi şaşırtıyor. Çünkü sizde 'karar' denilen şey, yüksek dozda var. Asıl bilinmesi gereken şey, karardan önceki aşamadır. Onun çözülmesi gerekir. Yoksa Hicaz fethedilir, Mısır da alınır nedir yani?

"Kanuni Sultan Süleyman" çıktı!

"Kanuni Sultan Süleyman" çıktı!

Sizi süreçlere değil de sonuca bakanlardansınız. Süreçte yaptıklarınız kötü ya da yanlış gibi gözükse de sonuçta yollar doğruya çıkmıştır ve yapacak bir şey yoktur. Bunun yanında şık ve rahata düşkünsünüz. Kendi konforunuz için yapamayacağınız şey yoktur. Tam da bu yüzden, size her ne kadar bencil deseler de, bencil olmayan var mıdır ki? Siz en azından yalan söylemiyorsunuz ey devletlim. Ala ala!

"Genç Osman" çıktı!

"Genç Osman" çıktı!

Sizinle ilgili en büyük ön yargı, toy ve tecrübesiz olduğunuzla ilgilidir. Fakat o işler yaşa kalsaydı... Hatta 'akıl yaşta değil baştadır' sözü sizin icat edilmiş. Sizde çok ileri derece bir sağduyu var ve bu sağduyu sayesinde ileri görüşünüz çok ileri. Bir de haksızlığı hiç gelemiyorsunuz. İlginçtir ki, hep sizin hakkınız yeniyor. Siz yine de ileri bakmaktan, çalışmaktan vazgeçmiyorsunuz. Çünkü yıllar geçip, çıkarlar soğuyunca elinizde kalanın bunlar olacağının oldukça farkındasınız.

"II. Abdülhamid" çıktı!

"II. Abdülhamid" çıktı!

Sizi tanımlayan en doğru kelime: Şüpheci. Böyle olmanız içinse geçerli sebepleriniz var: Dünya kötü. En kötü özelliğiniz ise çabuk sinirlenmeniz; ancak bu huyunuz sizi asla kötü kararlara götürmüyor. Çünkü işle kişisel meseleleri ayırt edebiliyorsunuz. Ancak intikamınızı da er geç alırsınız. Son olarak kendi bildiğinizden asla şaşmıyor, aykırı seslere kulağınızı tıkıyorsunuz. Farklı bir zamanda, farklı bir insan olabilirdiniz kısaca; ancak dedik ya zaman kötü!

"IV. Murad" çıktı!

"IV. Murad" çıktı!

Siz tam bir denge insanısınız. Teraziniz hiçbir zaman şaşmaz; hep doğruyu gösterir. Çekicisiniz, sevimlisiniz, ağzınız çok fena laf yapıyor, bu yüzden her ortamın aranan kişisi sizsiniz. Ama bu özelliklerinizi dışarıya çok fazla yansıtamadığınız düşüncesindesiniz; çünkü sorumluluklarınız sizin ayağınızda adeta bir pranga gibi duruyor. Son olarak 'Ooo malbuş, alırım bi dal :)'

"III. Ahmed" çıktı!

"III. Ahmed" çıktı!

Siz tam bir Lale Devri çocuğusunuz. Eğlence sizin diğer adınız. Gece erken yatmak mı, pehh: Çok sıkıcı. Pazartesi ile Salı'yı çöpe atın bu yüzden, size Cumartesi'yi verelim. Güzel olan şeylere karşı da fena bir düşkünlüğünüz var ki, sorma gitsin! Güzel içersiniz, güzel yersiniz. Güzel güler, güzel konuşursunuz. Kadının/erkeğin güzelini sevip, güzel güller-laleler koklarsınız. Kısaca GÜZEL!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
751
377
192
88
82
53
45