Görüş Bildir
Haberler
Hangi Kitap Senin Hayatını Anlatıyor?

Hangi Kitap Senin Hayatını Anlatıyor?

Ma Belle
18.09.2023 - 10:32

'Yaşadıklarımı yazsam kitap olur!' diyenler burada mı? 🙋‍♂️ Birçok kitapta kendi hayatımızdan parçalar görürüz ve kendimize daha yakın hissederiz. Peki senin hayatını hangi kitap anlatıyor, merak ediyor musun?

Cevabın 'Evet!' ise testimize geçebiliriz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başlayalım! Dramatik biri misin?

2. Peki gün içinde yalnız kaldığın anlar oluyor mu?

3. Kişiliğini tanımlayan kelime bunlardan hangisi olabilir?

4. Diyelim ki partnerinden ayrılan bir arkadaşın var ve çok mutsuz. Onu nasıl teselli edersin?

5. Sabır konusunda nasıl birisin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Acıktığında nasıl birine dönüşüyorsun?

7. Seyahat konusuna gelelim şimdi. Ne tür yerleri gezip görmeyi seviyorsun?

8. Son olarak dert dinleyen taraf mısın yoksa derdini anlatan mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Büyük Umutlar - Charles Dickens!

Büyük Umutlar - Charles Dickens!

Seçtiğin yanıtlara göre hayatın pek kolay gözükmüyor. Yaşadığın olaylar, başından geçenler, göz yaşları, dramalar... Senin hayatını Charles Dickens'ın Büyük Umutlar kitabı anlatıyor diyebiliriz. Her şeye rağmen halen gülmeye çalışıyorsun ve zamanında hayatın gerçekleriyle yüzleşmişsin. Büyük Umutlar, İngiltere'nin taşra bölgelerinde geçen bir Victoria dönemi romanı. Charles Dickens, bu taşra ortamında zorluklar içinde büyüyüp birden bire karşısına çıkan bir mirasa konan Pip isimli karakterin maceralarını anlatıyor. Hayatın gerçekleriyle tanışan Pip, toplumda şikayetçi olduğumuz her şeyi yaşayan biri.

Şeker Portakalı - José Mauro de Vasconcelos!

Şeker Portakalı - José Mauro de Vasconcelos!

Senin hayatını anlatan kitap Şeker Portakalı olmalı! Hepimiz okumasak bile illa ki bu kitabı bir yerlerde görmüşüzdür. Kitabın baş kahramanı olan Zeze'nin küçük yaşta yaşadığı acı dolu şeyler, hayatın gerçekleriyle tanışması, yoksulluk ve sevgisizlik içinde büyümesi ve her şeye rağmen halen temiz bir kalbe sahip olması... Daha küçük bir çocuk olmasına rağmen insanlar tarafından 'şeytan' olarak görülmesi ancak öğretmeni tarafından bir 'melek' olarak görülmesi onu derin bir sorguya itiyor. Yaşadığı mahallede yaptığı bir yaramazlıktan dolayı 'Portekizli' adıyla bilinen bir adamdan dayak yiyor. Ancak bir süre sonra bu adam ile araları iyi olmaya başlıyor ve bir baba-oğul ilişkisi yaşamaya başlıyorlar. Zeze, bu bağlılık sayesinde haylazlıkları bırakıyor ve hatta iyileşiyor. Ancak ömür boyu unutamayacağı bir acıyı da beraberinde getiriyor.

Senden Önce Ben - jojo Moyes!

Senden Önce Ben - jojo Moyes!

Seçtiğin yanıtlara baktığımızda senin hayatını anlatan kitap Jojo Moyes'ten Senden Önce Ben olmalı! Kitabın kahramanlarından biri olan Will, hayat dolu biridir. Ancak bir gün geçirdiği motor kazasıyla hayatı altüst olur. Birden bire tüm renklerden sıyrılıp griye dönüşür. İnsanların keyif aldığı şeyler ona asla keyif vermez. Hayattan soğur ve yaşamına son vermek ister. Ancak hayatta her zaman sürprizler ve mucizeler vardır. Will, bir gün rengarenk biri olan Lou ile tanışır ve hayatı birden bire değişir. Mucizelere inanmamız gerektiğini söyleyen bir kitap bu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
23
14
9
7
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın