Görüş Bildir
Haberler
Hangi Diktatörsünüz?

etiket Hangi Diktatörsünüz?

Osman Avcı
11.09.2014 - 11:17 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 15:18

Aslında hepimizin içinde bir diktatör yatar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle... Hangi yolla başa geçtiniz?

2. Sizin başınızı çok ağrıtan ve sonsuza kadar yasaklamak istediğiniz site?

3. Peki ya, en çok çekindiğiniz kitle?

4. Hangi slogan sizi tir tir titretir, geceleri rahat uyutmaz?

5. Sizin en büyük düşmanınız hangi ülkedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeni bir parti kuruyorsunuz diyelim. Bu partinin en önemsediği ilke hangisi?

7. Hazır partiyi kurdunuz, bir de isim seçin!

7. Hazır partiyi kurdunuz, bir de isim seçin!

8. Muhaliflerinizi nasıl susturursunuz?

9. Son olarak, sizinle özdeşleşebilecek, simge bir el hareketi seçin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Adolf Hitler" çıktı!

Sizin diktatörlüğünüzün sınırları yok. Çok büyük bir kavganız var dünyayla bir kere. (Bu büyük kavganız yüzünden nice canlar gitti, ah bir bilseniz!.. ). Ama sizin için can değil: Almanlık önemlidir. Ayrıca miletinizin bekası için her şeyi göze alabilir, tüm dünyanın karşına dikilebilirsiniz. O anda nasyonalizmle sosyalizm gibi iki alakasız şey bile birleşebilir. Kısaca 'Deutschland Über Alles' diyorsunuz yani!

"Mussolini" çıktı!

"Mussolini" çıktı!

Sizin dikatörlüğünüzü açıklayan deyim: 'Rüzgar ne tarafa doğru eserse...' Sizim için sağcılık ya da solculuk çok önemli değil yani; siz, 'ben hür türlü ekmeğime' bakarım diyenlerdensiniz. Öyle bir ekmeğine bakarsınız ki, o sırada faşizmi bile icat edebilirsiniz. Bir bakıma fikir insanısınız yani: İcraat ise sıfır, ey Faşist Duce!

"Stalin" çıktı!

Sizin diktatörlüğünüzü açıklayan sıfat: 'Gaddar'. Yani sizin için o millet mağdur olmuş, falanca etnik grup soykırılmış çok mühim değil; siz sürece ve sonuca bakanlardansınız. Bir kolunuz Marks'ta, bir kolunuzsa 'Lenin'dedir: 'Troçki'ninse das kapital bin belasını versin' diyorsunuz hunharca. Paranoyak ve şüphecisiniz de... Nefret edeniniz çok, seveninizse bir o kadar, bay/bayan zorba!

"Franco" çıktı!

"Franco" çıktı!

Sizin diktatörlüğünüzü açıklayan sıfat: 'İlizyonist'. Halkı sizin kadar iyi uyutmayı bilen bir dikta geldi mi bu yeryüzüne: Tartışmasız hayır! Futbolunuzla, Fiestanızla, Festivallerinizle milleti yıllarca uyuttunuz, ki onların da uyuyacağı varmış.  Zekanıza diyecek laf yok, evet; ama Faşistlik sizde bir oluş, adeta bir varoluş! Real Madrid'i tutmama sebebisiniz kısaca!

"Saddam" çıktı!

"Saddam" çıktı!

Sizin diktatörlüğünüz birazcık mecburiyetten. Yaşadığınız topraklar zorun zoru: Ortadoğu. Ensenizde İran'ın, Abd'nin, İsrail'in nefesi. Zaten ülkeyi böleyim desen, 75 ayrı ülke çıkar. Gerisiyse yokuş aşağı... Asker gibi düz mantık olduğunuzdan çok can yaktığınız yadsınmaz. Fakat sizden sonrası daha da kötü. Kısaca 'birruh, biddem, nefdike ya Saddam' değilse bile, vefalı komşumuzdun sen Fahriye Abla :)

"Kim Jong-un" çıktı!

"Kim Jong-un" çıktı!

Öncelikle şu belirtmek gerekir ki, sizi dışarıdan gören diktatör falan demez. Diktatörden çok, boynunda Nikon'la Sultanahmet'te gezen turistlere benziyorsunuz. Ama içiniz öyle mi, asla. Sizin düşmanınız olmak, bir insanın şu hayatta başına gelebilecek en kötü şey: Roket manyağı yaparsınız onu. Ayrıca tam bir 'babam sağolsun' insanı olduğunuzu da söylemek elzem. Son olarak, son seçimlerde rakibiniz olan 'Kim Se Yok'u yenmeniz, bizi gerçekten çok şaşırttı, ey dünyanın en dombili diktatörü :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
346
119
74
49
48
36
26