Görüş Bildir
Haberler
Hangi Bilim İnsanıyla Benzer Zekaya Sahipsin?

etiket Hangi Bilim İnsanıyla Benzer Zekaya Sahipsin?

Osman Avcı
17.11.2014 - 10:45 Son Güncelleme: 17.11.2014 - 13:51

EUREKA!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uzayla ilgili dikkatini en çok ne çekiyor?

2. Bir mühendislik alanı seç!

2. Bir mühendislik alanı seç!

3. Peki ya, hangi Nolan filmi?

4. Sence modern dünyanın olmazsa olmazı nedir?

5. Peki, senin en büyük düşmanın kim?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hangi ilim-irfan yuvasının bünyesinde olmak isterdin?

6. Hangi ilim-irfan yuvasının bünyesinde olmak isterdin?

7. Dünyayı fethedeceksin diyelim. Nasıl bir yol izlerdin?

8. Hangi süper güce sahip olmak isterdin?

9. Bir matematik sembolü seç!

10. Ve tabii ki son olarak, gelecekte en çok neyin gerçekleşmesini istiyorsun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Albert Einstein" çıktı!

"Albert Einstein" çıktı!

Dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanısın, burası kesin. Ancak biraz kendini beğenmiş olduğunu söylemek gerek. Fakat sen de kendini beğenmezsen, kimsenin kendini beğenmeye hakkı yoktur diyebiliriz. Bilgiye açsın bir kere, kahvaltıda peynir yerine formül yiyorsun. İzafiyet olsun sana! Ayrıca bu zekandan sızan şeyler, dikkat etmezsen, kötülük için kullanılabilir: Aman ha! Sen 'dahi anlamındaki dede'sin kısaca :)

"Nikola Tesla" çıktı!

"Nikola Tesla" çıktı!

Şu alemde saygı duymaya değer birkaç kişiden birisin. Bir kere senin dehanı ne tarih açıklar, ne bilim. Zamanının çok ama çok ötesindesin bu yüzden. Ayrıca yaptığın her şey güzelliğe çıkar. Faydalısın ve faydacısın da. Hakkının yendiği ise su götürmez bir gerçek. Hakkını yedirme, gözünüzü aç; çünkü bu dünya birilerine arkayı dönecek kadar iyi bir yer değil! Yani kahrolsun Edison; yaşasın alternatif akım!

"Stephen Hawking" çıktı!

"Stephen Hawking" çıktı!

Sen kendini bu dünyaya ait hissetmeyenlerdensin. Zaten uçsuz bucaksız koskoca evren dururken, küçücük dünyaya sıkışmak hiç sana göre değil. Kara delikler, solucan delikleri, uzay-zaman, kozmosun sırları hep ilgini çekti bu yüzden. Akılcısın, analitiksin, gerçekçisin; ama bir o kadar da hayalperestsin. Yaratıcılığın ve alamet-i farikan da bu iki ayrı dünyayı sentezlemenden ileri geliyor. Ayrıca dünyanın en bilge insanlarından biri olmana rağmen; hiçbir şey bilmiyormuş gibi davranıyorsun. Ve biliyorsun ki, bilginin en büyük düşmanı bilgisizlik değil; bildiğini zannetmektir!

"Charles Darwin" çıktı!

"Charles Darwin" çıktı!

Bu dünya bir krallık olsaydı, ve krallar dehasına göre seçilseydi, sen kuvvetle muhtemel bu dünyanın kralı olurdun. Senin gibi dahiler yok mu, aslında var. Ama senin zamanında, senin düşündüklerini düşünebilen: YOK! Biriciksin, zamanının ötesindesin. Ayrıca parçayla değil, bütünle uğraşıyor, büyük resmi görebiliyorsun. Şüphecisin de, seni kandırmak dünyanın en güç işi. Sevenin olduğu kadar, nefret edenin de çok. Ancak sana saygı duymayan, nefret edenler de dahil: YOK!

"Sigmund Freud" çıktı!

"Sigmund Freud" çıktı!

Seni tanımlayan sıfat: İnsan Sarrafı. Bir insanın içini görebilmen için onunla iki dakika sohbet etmen yeter de artar bile. Tecrübelisin çünkü; ama daha önemlisi oldukça parlak zekalısın. Boş laflaraysa karnın tok. Çünkü biliyorsun ki, o edilen lafların altında aslında binlerce farklı şey yatıyor. Çünkü biliyorsun ki, bilinçaltı denilen bir şey var ve bu, buzdağının görünmeyen yüzü. Ayrıca çapkın olduğunu bilmem söylemeye gerek var mı? Dehaların hepsi zaten az biraz çapkın olur değil mi ama. Azgınlıktan değildir bu fakat, meraktandır meraktan :)

"Adam Smith" çıktı!

"Adam Smith" çıktı!

Sen iktisatın, ekonominin efendisisin. Para işleri pek tabii ki senden sorulur. Fırsatları değerlendirmeyi iyi bilir, havayı iyi koklar, parayı da nereye yatıracağını iyi bilirsin. İnsanları çok iyi tanıyorsun çünkü; onları yönetmeyi de iyi biliyorsun. Ayrıca oldukça özgürlükçü bir insansın. Zincirlerle yaşamayı sevmediğinden, başkasına zincir vurulmasına karşısın. İşte tam da bu yüzdendir 'bırakınız efendim yapsınlar, bırakınız efendim geçsinler!' demelerin, ey görünmez el!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
669
248
153
62
60
36
33