Görüş Bildir
Haberler
Hangi Ahmet Kaya Şarkısı Seni Anlatıyor?

etiket Hangi Ahmet Kaya Şarkısı Seni Anlatıyor?

Osman Avcı
28.10.2014 - 13:30 Son Güncelleme: 28.10.2014 - 17:47

'Ceketini yağmurlara astığından beri, tehlikeli şiir okuyup, dünyaya sataşan' bu barış güvercininin hangi şarkısı seni anlatıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bizi biz yapan çelişkilerimiz. Peki senin en temel çelişkin hangisi?

2. Yılmaz Güney filmi seç!

2. Yılmaz Güney filmi seç!

3. Senin hayatını anlatan kelime hangisi?

3. Senin hayatını anlatan kelime hangisi?

4. Hayatın film olsa, hangi aktörün başrol olmasını isterdin?

5. Peki ya hangi kadın oyuncu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hangi şair senin ruh eşin?

7. Şu gif senin için ne anlatıyor?

8. Sence Ahmet Kaya şarkılarını en iyi kim yorumlar?

9. Son soru: Yeniden dünyaya gelsen, hangi ülkenin vatandaşı olmak isterdin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Söyle" çıktı!

"Söyle" çıktı!

Senin en öne çıkan özelliğin: Sabrın. Dışarıda kar yağıyor, senin içine yağmur. Ama yine de kendi kendine 'ağlama iki gözüm biraz daha dur' diyebiliyorsun. Bakar geceler, dağlardan hasretine ve sürekli sorarsın gökyüzüne 'o nerede' diye, ama yoktur. Aslında bizzat bu acıdır seni var eden. 

Şarkın da burada: Söyle

"Hani Benim Gençliğim" çıktı!

"Hani Benim Gençliğim" çıktı!

Sen çocukluğuna özlem duyan birisin. Çünkü büyüdükçe insanların, aslında ne kadar zalim, ne kadar çıkarcı, ne kadar şeref yoksunu olduğunu tecrübe ettin/ediyorsun. Çünkü orası Kurtlar sofrasıdır, yaman çelişkiler alanıdır. İşte bundandır bilyelerini, topacını anman; kiraz ağacında yırtılan gömleğini hatırlaman. Ama gençliğin/çocukluğun çoktan geçti; çünkü uçurtman tel örgülere takılıdır. Yine de yanında annen var; onlar da olmasa bu hayat çok boktan. 

Şarkın da burada: Penceresiz Kaldım Anne

"Başım Belada" çıktı!

"Başım Belada" çıktı!

Bu ülkede yaşamak zor zanaat. Her gün ayrı bir hikaye, her gün ayrı bir tragedyadır. Ve o tiyatronun baş rolü olarak, başına bin türlü salaklık gelen kişi de sensin. Başın hep beladadır hasılı, unutmuşsundur silahını da helada. Ve bu ülkede en zoru, barış güvercini olmaktır; çünkü en kolay avlananlar onlardır, hiç şüphesiz. Uçsan kanatların kıskanılır, konsan kamusal alana denk gelirsin. Bu ülkenin sevmeye değer tek şeyi ise, esmer kızları, yaban çiçekleridir! 

Şarkın burada: Başım Belada

"Sen Benim Hiçbir Şeyimsin" çıktı!

"Sen Benim Hiçbir Şeyimsin" çıktı!

Sen kavramlarla yaşayan bir insansın. Mesela aşık olduğunda, aslında aşık olma kavramına aşık oluyorsun. Bu yüzdendir işte, onların aslında yazdığından çok daha az olması veya lüzumundan da fazla beyaz olması. Ve onlar ki, yabancı bir şarkı gibi yarımdır. Kısaca o senin hiçbir şeyin! 

Şarkın da burada: Hiçbir Şeyimsin

"Ayrılığın Hediyesi" çıktı!

"Ayrılığın Hediyesi" çıktı!

Şu hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden birisi de, hiç şüphesiz, ayrılıktır. Yarı ölüm gibidir o. Ama galiba incelikli ve derin bir insan olduğundan olsa gerek, seni bu firaklar fazlaca etkilemekte. Artık senin için saatler, onsuzluğun ertesini göstermekte sadece ve sigara da üç pakete çıkmıştır. Olsun be gözüm, ne olacaksa olsun. 

Şarkın da burada: Ayrılığın Hediyesi

"Nereden Bileceksiniz" çıktı!

"Nereden Bileceksiniz" çıktı!

Öncelikle sen kendini yapayalnız hissediyorsun. Haklısın da, çünkü bu zamana kadar yaralarını hep kendi kendine sardın. Ancak bu tek başınalık yordu seni; bu yüzden eskiden her ne kadar fırtınaysan da duruldun artık, artık sesin sadece feryada yetiyor. Ve evet biz senin nasıl yandığını, neler çektiğini, neden kaçtığını, niye içtiğini ve neden sustuğunu bilemeyiz! 

Şarkın da burada: Nerden Bileceksiniz

"Kendine İyi Bak" çıktı!

"Kendine İyi Bak" çıktı!

Sen oluruna bırakan bir insansın. Çünkü biliyorsun ki, fazla zorlamanın hiçbir anlamı olmuyor. Su akıp hep yatağını buluyor, hiç şüphesiz. Aslında içinde fırtınalar kopuyor, çünkü bu fırtınalar kör kurşunla hiçbir zaman dinmez ve yan yana geçen geceler asla unutulup gitmez. Ama yine de 'kendine iyi bak' olgunluğu, her zaman makbuldür! 

Şarkın da burada: Kendine İyi Bak

"Kum Gibi" çıktı!

"Kum Gibi" çıktı!

Ah o vefasızlar yok mu, o vefasızlar. Her şeyi yaşarsınız, sevinirsiniz, üzülürsünüz... Martıların ağladığı çöplüklerde, gülüşürsünüz. Ama hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yaşanmamış gibi geçip giderler, hatta kum gibi, kum gibi ezip geçerler. Bu konuda, sonbahar damlarken damlara, onunla beraber sararmanız bile mesele değildir. Çünkü acımasızdır onlar. Ayaklarına sarılman bile fayda etmez! 

Şarkın da burada:  Kum Gibi

"Giderim" çıktı!

"Giderim" çıktı!

Senin en öne çıkan özelliğin korkusuzluğun ve cesaretin. Bıçak kemiğe dayanmışsa ve artık yapacak bir şeyin yoksa, bütün riskleri alıp korkusuzca çekip gidebilecek birisin. Aldığın kararlardansa asla dönüşün yoktur. Net bir insansın çünkü. Gitti mi tam gidersin. Öyle sinsice falan da olmaz gidişin, kapıyı çarpar gidersin; kurşun gibi, mavzer gibi, dağ gibi patlar gidersin!

Şarkın da burada: Giderim

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
472
163
37
31
22
12
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferda Uzel

70 yıldır yunan halkı ile barışmak için kıç atan aydınlarımız. 1500 yıldır kardeş oldukları kürt halkı ile kardeş olmayı beceremediler. Sorun kalorifer soru... Devamını Gör

Puding Ver Bağa

Ahmet Kaya'yı sevmeyen neden böyle bir habere girip türkücüyü kötülüyor? Sevmiyorsanız girmeyin.

Fatih UZUN

Test gibi Test! çok başarılı!