Görüş Bildir
Haberler
Hamas Yetkilisi 3 İsrailli Gencin Kaçırılıp Öldürülmesini Üstlendi

Hamas Yetkilisi 3 İsrailli Gencin Kaçırılıp Öldürülmesini Üstlendi

Ulaş
21.08.2014 - 22:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’da düzenlenen Dünya İslam Alimleri Birliği toplantısında konuşan üst düzey bir Hamas yetkilisi, Haziran ayında kaçırılıp öldürülen 3 İsrailli gencin İzzettin el-Kassam Tugayları tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Hamas yetkilisi Salih El Aruri, İstanbul’daki Dünya İslam Alimleri Birliği toplantısında yaptığı konuşmada Haziran ayında kaçırılan 3 İsrailli gencin Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları tarafından öldürüldüklerini söyledi. Bu konuda çok fazla spekülasyon yapıldığını ve komplo teorisi üretildiğini söyleyen El Aruri, eylemin İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinlilere destek için İzzettin el-Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

El Aruri’nin konuşması, toplantının katılımcılarından biri tarafından kameraya alınıp internete yüklendi.

19 yaşındaki Eyal Yifrach ve 16 yaşındaki Gilad Shaer ile Naftali Fraenkel Haziran ayında Batı Şeria’da kaçırılmış ve cansız bedenleri bir hendekte bulunmuştu.

3 gencin ölümüyle ilgili İsrail, Hamas’ı suçlamış ancak Hamas iddiaları ne yalanlamış ne de doğrulamıştı.

Cinayetlerle ilgili İsrail’deki soruşturma sürerken, olayla ilgili olduğu düşünülen bir kişi de tutuklandı.

İsrailli gençlerin ölümü, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ana tetikleyicilerinden biri olurken; hava saldırılarında, şimdiye kadar 2000′i aşkın Filistinli hayatını kaybetti.

  • Reuters
Kaynak: http://zete.com/hamas-yetkilisi-3-isr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0