Görüş Bildir
Haberler
Hakkari'de Yoğun Kar Yağışı Köy Yollarını Kapattı

Hakkari'de Yoğun Kar Yağışı Köy Yollarını Kapattı

adem kara
20.10.2014 - 16:58 Son Güncelleme: 20.10.2014 - 21:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'nde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başldı. Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreyi bulduğu Yüksekova'da, 50 köy ve 100 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Yüksekova ilçe merkezinde 4 gündür aralıklarla etkili olan yağmur, gece saatlerinden itibaren yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren soğuk hava, kar ve sis etkili olmaya başladı. Yoğun şekilde yağan kar, kısa sürede şehir merkezini beyaza bürüdü. Trafikte aksamalar yaşanırken, ilçe merkezindeki kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Kar, henüz yapraklarını dökmeyen ağaçlara da büyük zarar verdi. Birçok ağacın dalları kar nedeniyle kırıldı.

Yoğun karla köy yolları da kapandı. Yetkililer, 50 köy ve yaklaşık 100 mezranın yolunun kardan ulaşıma kapandığını belirtirken, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüğünü belirttiler.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Van, Şırnak ve Hakkari için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece ve yarın (Pazartesi) Hakkari ve Şırnak ile Van'ın güney çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Uyarıda yağışların, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edildiği belirtildi. Yağışlar sırasında meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ERZURUM'DA HAVA SICAKLIĞI -5'E DÜŞTÜ

Palandöken Kayak Merkezine kar yağması ardından gecenin en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da sıfırın altında 5 derece düştü. Kentte yaşayanlar don ve buzlanmaya karşı uyarılırken soba, kaloriferler yakılmaya başlandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü dün gecenin en düşük sıcaklığının Erzurum'da sıfırın altında 5, bu sabah saatlerinde ise yine sıfırın altında 3 dereceyi bulduğunu açıkladı. Palandöken'in hafta sonu meydana gelen yağışlar sırasında karla kaplanması ardından ev ve işyerlerinde soba ile kaloriferler yakıldı. Önümüzdeki Cuma gününe kadar özellikle geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don ve sise karşı sürücüleri uyaran yetkiler önlem alınmadan yola çıkılmamasını önerdi. Yüksek basıç sistemi altına giren Erzurum'da bugün öğleden sonra kuzey ve kuzey doğu yönlerinden saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar bekleniyor.

SICAKLIK KUZEY KESİMLERDE ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde don olayı, kuzeybatı kesimlerde ise sis olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, Kıyı Ege ile Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA-

Meteoroloji, rüzgarın Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, Kıyı Ege ile Akdeniz'de kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini vurgulayarak, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu yer yer parçalı bulutlu.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusu yer yer parçalı bulutlu olacak.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık.(17)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(22)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(25)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(25)

ANKARA: Az bulutlu ve açık.(13)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(7)

DİYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.(15)

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_yuksek...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0