Görüş Bildir
Haberler
Hakiki Bir İlişkinin Size Hissettirmesi Kuvvetle Muhtemel Olan 10 Negatif Duygu

Hakiki Bir İlişkinin Size Hissettirmesi Kuvvetle Muhtemel Olan 10 Negatif Duygu

müstesna
05.05.2015 - 02:36 Son Güncelleme: 06.05.2015 - 00:57

İlişkiler duygularımız sayesinde ortaya çıkar, onlardan etkilenerek şekil alır ve onları fazlasıyla da etkiler. Bir bakarsınız pek mutlu uyandığınız ve pozitif başladığınız gün sona ererken neşeniz kaybolur, moraliniz bozuluverir. Öylesine bir keyifsizlikten bahsetmiyoruz, hisleriniz öylesine yoğun olur ki acıyı iliklerinizde hissedersiniz.

İlişkilerin mutlu anlardan oluştuğunu söyleyenler, yanılmıyor fakat unuttukları bir şey var. Çünkü samimi ilişkiler, pozitif olanlar kadar negatif duyguları da içinde barındırıyor. Bu duygular daha önce hissetmediğiniz kadar derin ve içten oluyor. 

Kendinizi tamamen teslim ettiğiniz için, ilk defa bu kadar çok korkuyorsunuz ve bomboş hissediyorsunuz. Kimi zaman her şey çok net olsa da görmezden geliyorsunuz. Sadece karşınızdaki insanı değil, kendinizi de tanıyorsunuz. Bir başkasını, hatta kendinizi ne kadar sevebileceğinizi ve bu sevginin size ne kadar acı verebileceğini de öğreniyorsunuz.

Bu olumsuz duygulardan pek bahsedilmese de onlar ilişkilerimizin vazgeçilmez bir parçası. Çünkü en iyi ilişkiler, hislerimizi daima canlı tutanlar oluyor. Çünkü aşk, midenizde yalnızca kelebekler uçurmuyor, bazen kramplara ve ağrılara da sebep oluyor. 

Bir ilişkiye başlarken yaşayacağınız olumlu-olumsuz her duyguyu en baştan kabul etmiş oluyorsunuz. Tıpkı lunaparka gidip her şeye rağmen hız trenine bindiğiniz gibi, aşağıda yürüyüp durmak yerine yukarıda ters düz olmayı tercih ediyor, hatta yere çakılmayı göze alıyorsunuz.

Kaynak: http://elitedaily.com/dating/relation...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gerginlik

Sevgiliniz arayıp sormadığında, biraz mesafeli davrandığında yaşadığınız stres gergin hissetmenize yol açar. Soğukkanlı ve rahat görünseniz de cevapsız aramalar ya da bir türlü çalmayan telefon aslında içten içe sizi yer bitirir.

2. Üzüntü

Yaşadığınız tartışmalar, yaptığınız haksızlıklar ya da sevgilinizin sorunları yüzünden üzülürsünüz. Mutluluk gibi hüzün ve keder de ilişkilerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Onları tecrübe etmeden, gözyaşı dökmeden güzelliklerin tadını çıkaramazsınız.

3. Huzursuzluk

Duygularınızı, düşüncelerinizi kısacası kendinizi ortaya koyduğunuzda huzursuz hissedersiniz ama sevgilinizin sizi en olmadık hallerinizle kabul ettiğini gördükçe bu huzursuzluk, yerini bir rahatlamaya bırakır.

Ardından sebepsiz yere yaşadığınız huzursuzluklar başlar tabi...

4. Öfke

Hakiki duygularla ve içten yaşanan ilişkiler, samimi kavgaları da beraberinde getirir. Başta yalnızca düşünceler savunulsa da ardından tartışma başlar ve kavgaya dönüşür. Yaşanan öfke patlamaları ve krizler aranızdaki tutkunun yan etkisidir aslında. 

Bunlar beyhude mücadeleler değildir, mutlaka sonunda öğreneceğiniz şeyler vardır. Sebepli sebepsiz kavgaların yaşanmadığı, sağlıklı ilişkiler için geçerli tabi ki...

5. Yorgunluk

Düşünmekten bir hal olursunuz, geceyi sabah edersiniz... Birbirinizi tanımaya çalışırken hem ruhunuz hem bedeniniz, yorgun düşer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Endişe

Gerçek sevgi ve saygı, dengesiz bir ruh halini beraberinde getirir. Gerçekten sevdiğiniz bir insanın, dünyayı başınıza yıkmaya gücü yeter. Bunu bilirsiniz ama ondan korkmayı da beceremezsiniz ve tatlı bir endişe, ruhunuza hakim olur.

7. Çirkinlik

Kendinizi çirkin hissetmeniz oldukça doğal... Aslında birbirinizi gösterişsiz ve en saf halinizle görmek güzel bir şey çünkü en kötü anlarda birbirinin yanında olabilen çiftler, rahatlıkta çığır açar ve ilişkilerine yepyeni bir soluk getirirler.

8. Kırgınlık

Mesajlarınıza cevap vermediğinde, onu özlemenize rağmen elinizden bir şey gelmediğinde, ''Kendini benim yerime koy!'' demek istersiniz. Gerçekten sevdiğinizde kalbiniz kolaylıkla kırılabilir, hüsrana uğrayabilirsiniz.

9. Naiflik

Bir ilişki her zaman gerektiği gibi gitmeyebilir. Fakat haksız olduğunuzu kabul etmeye ve büyümeye başlarsınız. Kendinizi tanımaya ve karşınızdaki insanı anlamaya başladıkça kendinizi yetersiz ve acemi hissetmeniz kaçınılmaz olur. Bahaneleri bir kenara koyup, birlikte büyürsünüz.

10. Hassaslık

Birine kalbinizi açtığınızda, onu kırmamasını umarsınız ve bir korku içinize yerleşiverir. Ona olan güveniniz, duruma göre artabilir ya da azalabilir ama hassaslığınız ve savunmasızlığınız daima sizinledir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
2
1
1
0
0