Görüş Bildir
Haberler
Hakan Yaman'ın Dosyası Kapatıldı

Hakan Yaman'ın Dosyası Kapatıldı

adem kara
17.04.2014 - 11:36 Son Güncelleme: 17.04.2014 - 12:30

Emniyet, Dosyasını Kapattı

Gezi’de bir gözü kör olan Hakan Yaman’la ilgili 4 polis hakkında açılan soruşturma “bölgedeki kamera arızalı” diye kapatıldı.

Polisler tarafından feci şekilde dövüldükten sonra bir gözünü kaybeden Hakan Yaman’la ilgili Emniyet’in dört polis hakkında başlattığı disiplin soruşturması, “Cezayi tayine mahal olmadığı” kararıyla sonuçlandı. Kararda, bölgedeki SRG-08 nolu MOBESE kamerasının jandarmadan geçen standart dışı bir kamera olduğu ve bir yıldır arızalı olduğu ve başka MOBESE kaydının olmadığı belirtildi. 

Taraf'tan Aysun Yazıcı'nın haberine göre, 4 polisin sorgulandığı incelemede 41 polisin tanık olarak dinlendi. Polis memurları ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini beyan etti. Soruşturmanın “Tahlil” başlığı altında önemli ayrıntılara yer verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, saldırının gerçekleştiği 3 Haziran’da “Yaman’ın yaralanmasına ilişkin fotoğraf ve video kaydı bulunamamıştır” ifadeleri yer aldı. Basına yansıyan 18 saniyelik amatör kamerayla çekilen görüntülerin teşhise yeterli olmadığı belirtildi. Kararda ayrıca, Gezi olayları sırasında kargaşa yaşandığı ve o dönem hangi polisin ne tür malzemeyi kullandığının tespit edilemediği, kask numaralarının yapışkanlı olduğu ve istenildiği zaman sökülebilecek nitelikte olduğu belirtildi.

Kararda, Hakan Yaman’ın dövüldüğünü belgeleyen amatör kamera kaydıyla ilgili kamera çözünürlüğünün düşük olduğu, ortam aydınlatmasının elverişli düzeyde olmaması ve hedef şahısların kameraya uygun açıda bulunmaması sebebiyle “Teşhise elverişli görüntülerin elde edilebilmesi mümkün olmamıştır” denildi.

AYSUN YAZICI | TARAF

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-emniyet...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0