Görüş Bildir
Haberler
Gülen'in İadesi İçin ABD'ye Gidecekler

Gülen'in İadesi İçin ABD'ye Gidecekler

Onedio Medya
22.07.2016 - 18:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, darbe girişimi sonrası Fethullah Gülen'in iadesi için Türkiye'den somut kanıt isteyen ABD'ye önümüzdeki hafta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gideceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Haber canlı yayınında konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önümüzdeki hafta bir heyetle birlikte ABD'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Çavuşoğlu yerine Efkan Ala da olabilir

Çavuşoğlu yerine Efkan Ala da olabilir

Al Jazeera'nin ulaştığı Dışişleri kaynakları ise Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının ABD ile ortak çalışma yapabileceğini belirtti. 

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun programında böyle bir ziyaretin yer almadığı belirtildi. Çavuşoğlu yerine İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sürece dahil olabileceği belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye, darbe soruşturması ve Fethullah Gülen’in iade talebi süreçleri için destek verme teklifi yapmıştı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da, Başbakan Binali Yıldırım ile telefonda görüşmüştü. Başbakan Yıldırım, Biden'a, 'Beklentimiz Gülen'in iadesi' demişti.

15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olduğu belirtilen Fethullah Gülen, 1999'dan beri ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyor.

A Haber ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
15
13
8
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Thomas Anderson

Abd güleni verirse demekki gülenin işi bitmiştir ha olurda vermezse demekki hala gücü var ve bir işler çevirecektir

Tony Stark

Hava alıp dönecekler.

Ak Gandalf

ABD Gülen'i ver-mez, ve-re-meez. Bakın ve görün.