Görüş Bildir
Haberler
Gülen'den 'Sabır' Mesajı

Gülen'den 'Sabır' Mesajı

adem kara
11.08.2014 - 12:01

Gülen Cemaati’nin lideri Fethullah Gülen’den tabanına moral veren konuşma geldi. Taraftarlarına “sabredin” diyen Gülen, “paralel” suçlamalarını paranoya olarak niteledi. Gülen’e göre yürütülen “paralel devlet” soruşturması da tarihteki Kadı Karakuşi kararları gibi.

Fethullah Gülen’in konuşmalarının yayımlandığı Herkul.org sitesinde, 10 Ağustos 2014 tarihli konuşmada Gülen önce tabanına yaşanan sıkıntılar için sabır tavsiyesinde bulundu ardından geçmişte Müslümanlara eziyet eden putperest Kral Dakyanus dönemini örnek gösterdi.

“Geçmiş dönemlerde yaşayan mü’minlerin çektikleri sıkıntılar düşünülünce bugün maruz kalınan şeylere sıkıntı dememek icap eder. Mesela, Ashab-ı Kehf’i düşününüz. O insanlar, Dakyanuslar tarafından kurulan çarmıhlar karşısında dişlerini sıkıp sabretmişlerdir.... Her dönemde Dakyanuslar vardır! Fakat inanın, ne Seyyidina Hazreti Musa’nın çektiğinin onda birini çekiyorsunuz, ne Hazreti İsa’nın, ne Hazreti Zekeriya’nın, ne Hazreti Yahya’nın, ne Hazreti Nuh’un, ne Hazreti Lut’un, ne de insanlığın iftihar tablosu Hazreti Ruh-u Seyyidi’l-Enâm’ın çektiğinin onda birini çekiyorsunuz.'

Gülen konuşmasında kendi aleyhlerine dönen kişilerin para ile satın alındığını da iddia etti:

'Çok kimseleri tanıma, öğrenme imkânı oldu. Hiç ihtimal vermiyordum! Baktım ki bir milyona satılan insan varmış. İki milyona, üç milyona, dört milyona, beş milyona yer değiştiren, tornistan olan, yüzken astar, astarken yüz olan bir sürü yüzsüz varmış. Bunları tanımak, size Allah’ın öyle bir lütfudur ki… Gelecekte bunlara da bağrınızı açarsınız, hüsn-ü zan edersiniz, tebessüm tasaddukunda bulunursunuz.'

Gülen konuşmasında “paralel” iddialarını da paranoya olarak niteledi “Paralel diye bir şey yok” diyen Gülen geçmişteki siyasilerin hizmetin yanında olduğunu söyledi. 'Paralel yapı” operasyonu kapsamında yapılan soruşturmalara da değinen Fethullah Gülen, yürüyen yargı sürecini de verdiği adil olmayan kararlarla ünlenen Kadı Karakuşi’nin kararlarına benzetti. Gülen konuşmasında Karakuşi’nin verdiği bir kararı da örnek olarak anlattı.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0