Görüş Bildir
Haberler
Güçlü Psikoloji ve Mutlu Bir Hayat İçin: Serotonin Salgılattığı Bilinen 10 Yiyecek

Güçlü Psikoloji ve Mutlu Bir Hayat İçin: Serotonin Salgılattığı Bilinen 10 Yiyecek

İrem Coşkun
03.09.2023 - 16:16

Sağlam bir psikoloji ve mutlu bir hayat için sağlıklı bir yaşam tarzı, düzenli egzersiz, dengeli beslenme gibi yapılabilecek pek çok şey var. Bunlardan biri de serotonin salgılatan yiyecekler tüketmek. Bakalım o yiyecekler nelermiş 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Muz

Muzlar, triptofan adı verilen bir amino asit kaynağıdır ve serotonin üretimine yardımcı olur. Hem sağlıklı, hem tatlı ihtiyacınızı karşılar hem de serotonin salgılar. Daha ne olsun!

2. Çikolata

Çikolatayı zaten birçoğumuz biliyoruz. Özellikle bitter çikolata, serotonin üretimini artırabilir ve mutluluk hissi sağlayabilir.

3. Yulaf ezmesi

Çikolatadan sonra 'bu olmadı şimdi' diyebilirsiniz ama yulaf ezmesi, içerdiği triptofan ve karbonhidratlarla serotonin üretimini destekler. Hem de oldukça sağlıklı!

4. Ispanak

Bütün faydalı yiyecekler serotonin salgılatıyormuş meğer...Bunlardan biri de ıspanak! Ispanak, magnezyum içerir ve magnezyum, serotonin üretimini destekleyen en önemli minerallerden biridir.

5. Yumurta

Evet, sporcuların bir bildiği varmış gerçekten. Yumurta da triptofan açısından zengindir ve serotonin üretimine katkıda bulunurlar. O yüzden bol bol yumurta yemeye devam!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Badem

Kuru yemiş tüketmeyi çoğu kişi sever. Badem de en sevilen yemişlerden biri. Bademlerde de magnezyum ve triptofan vardır ve serotonin salgılanmasına katkıda bulunur!

7. Somon

Faydaları saymakla bitmeyen somon, omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir ve serotonin düzeylerini dengelemeye yardımcı olur.

8. Tavuk

Eğer beyaz et seviyorsanız şanslısınız! Tavuk eti de içerdiği triptofan sayesinde serotonin üretimine katkıda bulunur.

9. Soya fasulyesi

Sebze tüketmeyi sevenleri mutlu edecek! Soya fasulyesi ve tofu gibi soya ürünleri de triptofan içerir ve serotonin üretimine destek olabilirler.

10. Tam tahıllar

Sağlıklı beslenmek gerçekten de mutluluk veriyor! Kepekli ekmek, esmer pirinç ve yulaf ezmesi gibi tam tahıllar, triptofan ve karbonhidrat açısından zengin oldukları için serotonin salgılanmasına da yardımcı olurlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın