Görüş Bildir
Haberler
Milyon Dolarlık Görsel Efektler Olmadan da Güzel Film Yapılacağının İspatı 32 Müthiş Film

etiket Milyon Dolarlık Görsel Efektler Olmadan da Güzel Film Yapılacağının İspatı 32 Müthiş Film

EC was here.
12.12.2014 - 20:14 Son Güncelleme: 13.12.2014 - 02:13

Bilgisayar efektleri iyi hoştur ancak gerçek mekanları hissettiğimiz filmlerin yeri başkadır.

Esaretin Bedeli, Schindler'in Listesi gibi çoğu listede yer alan filmlere yer vermeyip diğer kaliteli filmlere de yer açmanın zamanı. Keyifli seyirler.

Özetler alıntları: beyazperde.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

32. Aile Bağları / The Family Stone (2005)

32. Aile Bağları / The Family Stone (2005)

IMDb: 6.3

Stone Ailesi, bir yılbaşı tatili döneminde, oğulları Everett’in, kız arkadaşı Meredith’i eve getirmesi ve bir teklifte bulunma planı için bir araya gelirler. Yalnız bohem bir tarzı olan Stone Ailesi, kendi tarzlarına son derece uzak kaçan Meredith’i fena halde yabancılarlar.Bu New Yorklu, zengin ve güç sahibi iş kadın, mesafeli ve soğuk gelir onlara. Kendisine karşı olumsuz yaklaşanlar karşısında mahçup bir pozisyona düşen genç kadın, kız kardeşinden destek için yanına gelmesini ister. Julie’nin gelişi dikkatleri farklı bir alana kaydıracaktır.

31. Bagger Vance Efsanesi / The Legend of Bagger Vance (2000)

31. Bagger Vance Efsanesi / The Legend of Bagger Vance (2000)

IMDb: 6.7

Hikaye 1931 yılında geçmektedir. Savaş kahramanlarından Rannulph Junuh yeni bir golf sahasının açılış töreninde yapılacak olan 36-delik golf turnuvasına davet edilir. Rannulph eskisi gibi golf oynayamadığını ve paslanmış olduğunu farkedince Bagger Vance'den (Will Smith) yardım ister. Bagger Vance'in yardımlarıyla sadece pasını atmakla kalmaz, hiç bilmediği yeni tekniklerde öğrenmeye başlar.

30. Üşütük Popolar / Cool Runnings (1993)

30. Üşütük Popolar / Cool Runnings (1993)

IMDb: 6.9

Jamaica’nın ilk Olimpiyat kızak takımının gerçek hikayesinden ilham alan şok edici derecede eğlenceli komedi. Bu takımı destekleyip, onlar için mutlu olduğunuzu ve bağırdığınızı farkedince hiç şaşırmayın!

29. Amistad (1997)

29. Amistad (1997)

IMDb: 7.2

Film, 1839 yazında Küba Sahillerinden hareket eden ve içerisinde tutuklu Afrikalı köleleri taşıyan La Amistad gemisinin yolculuğuna başlamasıyla açılır. Cinque isimli bir adamın gemiden söktüğü bir çiviyle prangalarını açar ve birçok arkadaşını aynı şekilde özgür bırakır. Böylece gemide esaslı bir isyan başlamış olur. Akabinde gemi mürettebatı ve köleler arasında başlayan savaş mürettebattaki birçok kişinin ölümüyle sonuçlanır. Sağ kalan iki kişi ise köleleri istedikleri yere götürmek zorundadır. Ancak yolculuk esnasında karşılaşacakları bir Amerikan savaş gemisi tarafından yakalanacak, ardından da bu suçlar sebebiyle yargılanmaya başlayacaklardır.

28. Herkesin Keyfi Yerinde / Everybody's Fine (2009)

28. Herkesin Keyfi Yerinde / Everybody's Fine (2009)

IMDb: 7.2

Frank Goode duygusal, duyarlı bir babadır. Bir gün dört yetişkin çocuğunu görmek için yollara düşer. Bu yolculukta kaybedeceğini hiç düşünmediği bir şeyi fark edecektir. Herşeyden üstün tuttuğu ailesinin kaybının düşüncesi dahi onu dehşete düşürmektedir. Frank kısa sürede karısının ona olan sevgisiyle, aile hayatının detaylarından onu koruma ihtiyacı hissettiğini fark eder, endişeleneceğini bildiği şeylerden. Yolculuğu sırasında düşünecek zamanı, onu daha kapsamlı konuşmalara iten yabancılar olur ve Frank şunu fark eder: çocuklarının onunla daha dürüst olmasını istiyorsa, onunla daha sık konuşmaya başlamalarını istiyorsa ve iyi haberlerin yanı sıra kötü haberleri de paylaşmalarını istiyorsa, kendini değiştirmeye başlamalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Hayatın Getirdikleri / The Secret Life of Bees (2008)

27. Hayatın Getirdikleri / The Secret Life of Bees (2008)

IMDb: 7.3

Öfkeli ve zalim babasından kaçmak ve annesi hakkındaki gerçekleri öğrenmek isteyen yaşındaki Lily Owens,bakıcısı ve arkadaşı Rosaleen ile arıcılıkla uğraşan Boatwright kardeşlerin Güney Carolina'daki kasabalarına gider.Beklenmedik bir sevgi ve merhametle sarmalanan Lily;bu eşsiz kadınların arasında,insanın yuvasını bulmak için bazen uzaklaşması gerektiğini farkeder.

26. Terminal / The Terminal (2004)

26. Terminal / The Terminal (2004)

IMDb: 7.3

Krakozhia isimli bir ülkenin vatandaşı olan Viktor Navorski, JFK hava limanına giriş yaptığı an pasaportunun geçersiz olması nedeniyle Amerika'ya girme hakkını kaybeder. Ülkesine geri dönmek zorunda kalan talihsiz adam bu esnada havaalanında televizyonda yayınlanan haber bültenindeki bir habere takılır. Ülkesi Krakozhia'da sivil savaş çıkmıştır ve ABD artık ülkesini resmi olarak tanımamaktadır. Bu nedenle ABD karasularına giremeyen adam, aynı sebepten ötürü kendi ülkesine de dönememektedir. Pasaport ve kimliği geçersiz olan Viktor'un yapabileceği tek şey dilini bile bilmediği bu ülkenin havaalanında yaşamayı öğrenmek olacaktır.

25. Tanrının Eseri Şeytanın Parçası / The Cider House Rules (1999)

25. Tanrının Eseri Şeytanın Parçası / The Cider House Rules (1999)

IMDb: 7.4

Homer Wells bir yetim olmasına rağmen kendi üzerinde bir otorite yoksunluğu hissetmemektedir. Bu durumu öylesine özümsemiştir ki, ailesizlik Homer'ı pek fazla etkilemektedir. Bunun başlıca nedeni, yetimhanede Wilbur Larch isimli oldukça iyi niyetli ve tuhaf bir eğitmen tarafından yetiştirilmesidir. Artık ergenlik dönemine yakınsayan Homer, gençliğin de getirisiyle kendini ve hayatını sorgulamaya başlayacaktır. Homer'ın başlıca amacı, kabuğunu kırmak olacaktır.

24. Sen Dünyaya Gelmeden / Venuto al mondo (2012)

24. Sen Dünyaya Gelmeden / Venuto al mondo (2012)

IMDb: 7.4

Gemma ve Diego Saraybosna’da tanışmışlardır. Gemma'nın hayatı Diego’ya aşık olması ile beklenmedik şekilde değişmiştir. Fakat Diego, Bosna savaşı sırasında hayatını kaybeder, Gemma ise başka bir ülkeye savrulur. Savaş bittikten yıllar sonra Gemma oğulunu da yanına alarak Diego'nun öldüğü topraklara geri döner. Geçmişte yaşananları ve Diego'nun izlerini Saraybosna'da arar.

23. Çit / Rabbit-Proof Fence (2002)

23. Çit / Rabbit-Proof Fence (2002)

IMDb: 7.5

1930'lu yıllarda yoksul Avustralya yerlilerinin çocukları esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Kaçırılan bu masum çocuklar vatanlarından uzakta bir yerlerde bir köle kampına götürülür ve oradan zengin ailelere hizmetçi olarak satılır. Sorgusuz sualsiz kaderlerine boğun eğmek durumunda kalan çaresiz çocuklardan üçü bu zulme boyun eğmeme konusunda kararlıdırlar. Elele veren üç küçük kız kendilerinden beklenmeyecek bir cesaret göstererek bu izbe kamptan kurtulmaya çalışacaklardır. Tavşanları uzaklaştırmak için set edilen bir çiti izleyerek ilerleyen üç kız özgürlüğe giden yolun meşakatlerini tecrübe ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Hayatımın Maçı / The Greatest Game Ever Played (2005)

22. Hayatımın Maçı / The Greatest Game Ever Played (2005)

IMDb: 7.5

Yirminci yüzyılın sonlarına doğru genç Harry Vardon, golf şampiyonu olur. Ancak çok geçmeden bu olağanüstü yeteneğinin, sınıf sınırları ile pek uyuşmadığını anlar ve aslında İngiliz toplumunun centilmenlik kavramı dışında bırakılır. Bir düzine yıl sonra genç bir Amerikalı olan Francis Ouimet de aynı peşin hüküm kavramı ile savaşmaya başlar. Kendi babasının bile küçümsemeleri söz konusudur. İdolü Harry Vardon’dur. Bu iki adamın da kabul görme mücadelelerinin arka planında olağanüstü yetenekleri izleriz.

21. Büyük Adam Küçük Aşk (2001)

21. Büyük Adam Küçük Aşk (2001)

IMDb: 7.6

Konuşulan diller farklı olsa da, sevginin dilinin aynı olduğunu hüzünlü bir öykü eşliğinde anlatan 'Büyük Adam Küçük Aşk', Handan İpekçi imzasını taşıyor. Bol ödüllü filmin kahramanları 75 yaşındaki yargıç emeklisi Rıfat Bey ile yakınlarını bir polis operasyonunda kaybeden küçük Kürt kızı Hejar'dır. Huzurevine yatmaya hazırlanan Rıfat Bey ile Hejar'ın yolları kesişir. Kürtçeden başka dil bilmeyen inatçı Hejar ile Cumhuriyet ilkelerine balı, Türkçeden taviz vermeyen Rıfat Bey arasındaki ilişki nefretle başlar. Araları ısındıkça, önce birbirlerinin dilini öğrenirler, ardından da sevmeyi.

20. Muhteşem Münazaracılar / The Great Debaters (2007)

20. Muhteşem Münazaracılar / The Great Debaters (2007)

IMDb: 7.6

Teksas'ta, siyahi öğrencilerin çoğunlukta olduğu Wiley College'de profesör olan Melvin B. Tolson'un gerçek yaşam hikayesi...Profesör Tolson, eğitim eşitliğinden fazla yararlanamayan öğrencilerinin gelişimine katkı için bir tartışma grubu kurmaya karar verir. İlk başta ifade güçleri sınırlı olan bu öğrenci topluluğu, giderek kelimelerin gücünü öğrenmeye başlar. Kendi dönemlerindeki toplantılarda yükselmeye başlayan Wiley Koleji tartışma grubu bir süre sonra Harvard'ın en güçlü rakibi olacaktır.

19. Elveda Las Vegas / Leaving Las Vegas (1995)

19. Elveda Las Vegas / Leaving Las Vegas (1995)

IMDb: 7.6

Ben Anderson, adeta kaybedenler kulübünün bir müdavimi üyesine dönüşmüştür. Yazar olarak kıt kanaat geçimini sağlama derdindeki Anderson' karısı, çocuğunu da yanına alarak terketmiştir. Zaten içki ile sorunları olan Ben iyice alkol denizinin derinliklerine doğru yol alacaktır. İçki ile olan tehlikeli flörtü nereye gitse peşini bırakmamaktadır; işte şimdi de Las Vegas'tadır ve yine alkol problemleri ile cebelleşmektedir. Ancak, hayatına giren Sara adındaki fahişe, sanki bir şeyleri değiştirecek gibi olur...

18. Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı / The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

18. Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı / The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

IMDb: 7.6

Film, Jesse James’in kendisini idol olarak gören on dokuz yaşındaki Robert Ford ile karşılaması ile birlikte gelen son günlerini anlatır. 1881 yılıdır. Jesse James bir soygunun peşindedir ve aynı zamanda da onu ele geçirmenin sonucunda bu işte para kazanacak olanlara karşı savaş açmıştır. Ancak kimse güvenmesi gerektiği konusu aslında bir muammadır. Robert Hansen’in romanından uyarlanan film çok meşhur bir kanun kaçağının özel hayatına mercek tutmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Kazanma Sanatı / Moneyball (2011)

17. Kazanma Sanatı / Moneyball (2011)

IMDb: 7.6

'Oakland A' beysbol takımının başındaki isim olan Billy Beane (Brad Pitt) , kısıtlı bir bütçe ile resmen yoktan bir takım var ederek zengin kuluplere meydan okuyor. Fakat bunu yaparken de beysbol sporunun temel inançlarını baştan aşağıya sarsıyor. Onun yöntemleri kabul görmese, hatta delilik diye nitelendirilse de, Beane inancını ve azmini yitirmeden bildiği yönde ilerlemeye devam ediyor....

16. Altın Göl / On Golden Pond (1981)

16. Altın Göl / On Golden Pond (1981)

IMDb: 7.7

Ethel ve Norman Thayer tatillerini New England'da bulunan Altın Göl'deki yazlık evlerinde geçirmektedirler. Kızları Chelsea yeni sevgilisi Bill ve oğlu Billy'le onları ziyarete gelir. Üç jenerasyon bir araya gelmiştir. İlk başlarda geçinemeyen Norman ve Billy, Chelsea'nin babasıyla asla başaramadığı bir dostluk kurar. Norman, kızının sevgisini eliyle itmesinin acısını içinde yaşamaktadır.

15. Yeni Bir Ülkede / In America (2002)

15. Yeni Bir Ülkede / In America (2002)

IMDb: 7.7

Johnny ve Sarah, yeni bir yaşama, yeni bir ülkede başlamanın hevesiyle ana toprakları olan İrlanda'dan Amerika'ya yolculuk etmişlerdir. Bu ülke onlar için yeni bir adım, yeni bir nefes olacaktır. Johnny'nin en büyük hayali, televizyondan izlediği bu büyülü ülkede ünlü bir oyuncu olabilmektir. Karı-Kocanın iki kızı ise kendilerini şekillendirecek olan bu ortamı tanımaya başlayacaklardır. Bütün bu süreçte ailenin fertlerinin hesaplarında olmayan tek mevzu ise, birbirleri hakkında öğrenecekleri yeni sırlardır.

14. İskoçya'nın Son Kralı / The Last King of Scotland (2006)

14. İskoçya'nın Son Kralı / The Last King of Scotland (2006)

IMDb: 7.7

Nicholas Garrigan, mesleğinde mükemmeliyetçi yapıya sahip ve geleceğe dönük idealleri olan genç bir doktordur. Mesleki açıdan bir misyonla Uganda’ya gelir. Bu idealist doktor, katı ve barbar bir yönetimle hüküm süren Idi Amin’in emirleri karşısında fazla bir adım atamaz. Ancak bu doktorun, kriz anlarını kusursuz yönetebildiğini ve bu alanda başarılı olduğunu fark eden Idi Amin, onu sağ kolu yerine koyar. Garrigan, başlangıçta bu durumdan gururlansa da çok geçmeden ne tür bir barbarlığın içinde olduğunu kavrar. Geri dönüşü pek de kolay olmayacaktır.

13. Alkatraz Kuşçusu / Birdman of Alcatraz (1962)

13. Alkatraz Kuşçusu / Birdman of Alcatraz (1962)

IMDb: 7.8

Robert Stroud ömürboyu hapse mahkum edilir. Bir gün kaldığı hücreye yaralı bir kuş gelir ve onu tedavi eder. Zamanla kuşlar konusunda uzmanlaşan Stroud, artık kuşlar konusunda bir eksper olmuştur.Hapishanede zor şartlarda yaşayan Stroud kuşlara daha fazla ilgi göstermeye başlar. Alcatraz'a nakledilen Stroud, burada da kuşlara olan ilgisinden vazgeçmeyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Kramer Kramer'e Karşı / Kramer vs. Kramer (1979)

12. Kramer Kramer'e Karşı / Kramer vs. Kramer (1979)

IMDb: 7.8

Bir gün bir kadın, kocasını terk etme kararı verir ve onu oğlu ile baş başa bırakarak çekip gider. İşte tam da burada bir anne ve babanın, gerçek anlamda ebeveyn olmayı öğrenme süreçlerinin ilk adımı atılır. Ted işkolik biridir abşlangıçta ve oğlu Billy için gereken zamanı ayırması çok zordur. Bir kahvaltı sonfrasında ne olması gerektiğini bile bilemez. Ve aslında oğlunu hiç tanımamaktadır. Yine de zaman onlara her şeyi sevgi ile öğretecektir. Tam yakınlaşma ve o bağ kurulduğu anda anne Joanna ortaya çıkar ve oğlunun velayetini ister. İşte o andan itibaren de kıran kırana bir ebeveynlik mücadelesi başlar. Avery Corman'ın romanından uyarlanan film gerçek bir kült kategorisine girmiştir.

11. Ekim Düşü / October Sky (1999)

11. Ekim Düşü / October Sky (1999)

IMDb: 7.8

Gerçek bir öyküden filme aktarılan 'October Sky - Ekim Düşü' tüm erkek çocukların babaları gibi madenci olmalarının beklendiği bir kasabada, ailesinin onun için hazırladığı geleceğin dışına çıkmaya çalışan, büyük hayalleri olan bir gencin hikayesini anlatıyor. 50’li yıllarda Batı Virginia’nın Coalwood kasabasında maden kontrolörü olarak çalışan John Hickam’ın (Chris Cooper) en büyük isteği, oğulları Jim ve Hower’ın da kendi gibi kontrolör olmalarıdır. Fakat Jim bir futbol bursu kazanmıştır ve Hower’ın ise çok başka hayalleri vardır.

10. 3:10 Treni / 3:10 to Yuma (2007)

10. 3:10 Treni / 3:10 to Yuma (2007)

IMDb: 7.8

Evans, azılı bir katil olan Wade’in yakalanmasının ardından onu 3.10 ‘da Yuma’ya kalkacak olan trene götürmeyi kabul eder. Buna gönüllü olmuştur. Ancak durum farklı şekilde gelişecektir. Evans, bu kanun kaçağı ile birlikte yola çıktığında bir şekilde ona saygı duyacak noktaya varır. Wade’in bir çetesi vardır ve farklı noktalarda sayısız tehlike ile çevrilidir etraf. Söz konusu yolculuk bir tür kader görevine dönüşür. Film, bir zamanlar çok fazla ilgi gören hakiki bir Western filminin yeniden yapımıdır.

9. Aşk ve Gurur / Pride & Prejudice (2005)

9. Aşk ve Gurur / Pride & Prejudice (2005)

IMDb: 7.8

George dönemi İngilteresi’nde geçen hikayede Bay Darcy, Lizzie'ye ilk görüşte tutulur. Lizzie ise henüz evlenmeyi düşünmeyen bir kızdır. Bir yandan da annesi bütün kızlarını evlendirme uğraşındadır. Darcy ve Lizzie arasında şekillenen ilişkide gurur mu kazanacaktır aşk mı?

8. Sevgili Frankie / Dear Frankie (2004)

8. Sevgili Frankie / Dear Frankie (2004)

IMDb: 7.9

Duyma yeteneğini kaybeden dokuz yaşında bir çocuk olan Frankie, babasını tanımayan annesiyle birlikte yaşayan talihsiz bir çocuktur. Annesi Lizzie ise çocuğunu mutlu edebilmek için büyük bir yalana başvurmak zorunda kalmıştır. Frankie'ye babası hakkındaki gerçekleri anlatmayan Lizzie, oğluna babasının ağzından mektuplar yazmakta; böylece onu hayal dünyasında mutlu etmeye çalışmaktadır. Frankie, babasının Accra isimli bir gemide çalıştığını ve dünyayı gezdiğini zannetmektedir. Ancak sıradışı bir şekilde bir gün kasabalarına gelen Accra isimli gemi işleri karıştırır. Gerçeklerin ortaya çıkmasından korkan Lizzie, bir yabancı bulup ondan bir günlüğüne Frankie’nin babası gibi davranmasını istemek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness (2006)

7. Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness (2006)

IMDb: 7.9

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba –oğulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

6. Gizemli Nehir / Mystic River (2003)

6. Gizemli Nehir / Mystic River (2003)

IMDb: 8.0

Jimmy, Sean ve Dave isimli üç küçük çocuk caddede hokey oynadıkları sırada polis görünümündeki kişiler tarafından oyunu bırakmaları için uyarılırlar. Bu sert görünümlü adamlar Dave'i arabalarına alıp küçük çocuğa günlerce cinsel tacizde bulunurlar. 

Bu olayın üzerinden 25 yıl geçmiştir. Küçük çocuklar artık büyümüş, bu süreçte de görüşmemiştirler. Jimmy'nin esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeden kızı, eski dostları tekrardan bir araya getirir. Artık bir polis olan Sean cinayetin ardında yatan gizemleri çözerek çocukluk arkadaşına yardım etmeye karar verir. Ancak bu cinayetteki esrar perdesi, arkadaşlıklarının ilk yıllarına kadar uzanan bir dizi gizemi doğuracaktır.

5. Sıkıysa Yakala / Catch Me If You Can (2002)

5. Sıkıysa Yakala / Catch Me If You Can (2002)

IMDb: 8.0

FBI ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. Henüz yirmili yaşlarında, çocuk yaşta bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI'ı peşinden koşturmaktadır. Bu ya bir kedi-fare oyunudur ya da sadece farenin oyunudur.

4. Büyük Hesaplaşma / Heat (1995)

4. Büyük Hesaplaşma / Heat (1995)

IMDb: 8.3

Gerek içgüdüleri gerekse üstün zekasıyla, içerisinde bulunduğu her türlü suçtan arkasında kesin deliller bırakmadan, başarılı bir şekilde sıyrılmayı başaran Neil McCauley profesyonel bir hırsızdır. En az kendisi kadar yetkin hırsızlardan oluşturduğu çetesiyle altından kalkılması zor işlere kalkışıp minimuma yakın hasarla başarıya ulaşırlar. Her azılı suçlu vakasında olduğu gibi söz konusu hırsızın peşinde de hırslı ve takıntılı bir dedektif vardır. Dedektif Hana, şimdiye dek bu usta hırsızın zekasıyla başa çıkamasa da davayı çözmekte kararlıdır.

3. Temple Grandin (2010)

3. Temple Grandin (2010)

IMDb: 8.4

Temple Grandin, otistik bilimkadınının hayat hikayesiyle umut verirken, Claire Danes’e bir Emmy ve bir Altın Küre getirdi. Temple Grandin, adını taşıyan TV filmi başlar başlamaz karşımıza çıkıyor ve “Merhaba, ben Temple Grandin’im!” diye kendini tanıtıyor. Biraz tedirgin, fazlasıyla heyecanlı, tıpkı kahramanın kendisi gibi. Temple hep sorunlu bir çocuk olmuş. Daha otizm kelimesi yeni yeni telaffuz edilirken hastalığının yalnızca kendisinin değil, çevresindekilerin de hayatını zorlaştırdığı bir çocukluk geçirmiş. Dört yaşına kadar konuşamamış. Okula gittiğinde uyum sağlayamamış. Çünkü, annesinin de dediği gibi, diğerlerinden bir eksiği yok, ama onlardan farklı. Mick Jackson’ın abartıdan uzak filminin iyi bir hikayenin yanısıra, çok yararlı bir dersi de var. Benzer durumdaki ailelere, çocuklarından vazgeçmemelerini salık veriyor: boş umutlara kapılmak için değil, olabileceğin en iyisine ulaşabilmek için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Cennetin Çocukları / Bacheha-Ye aseman (1997)

2. Cennetin Çocukları / Bacheha-Ye aseman (1997)

IMDb: 8.5

Onlar karşılaştıkları ve yaşadıkları sorunları aileleriyle paylaşmıyorlar, kendileri çözmeye çalışıyorlar. Aslında sorunları Zahra'nın kaybolan ayakkabılarıyla ilgili. Abisi Zahra'nın ayakkabılarını kaybettiği için kendi ayakkabılarını kardeşiyle paylaşmak zorunda kalıyor. Çünkü yeni bir çift ayakkabı alamayacak kadar yoksullar. İki kardeş günlerini tek bir çift ayakkabıyı paylaşarak geçirmeye çalışıyorlar.

1. Cennet Sineması / Nuovo Cinema Paradiso (1988)

1. Cennet Sineması / Nuovo Cinema Paradiso (1988)

IMDb: 8.5

Salvatore, yerel bir film göstericisi olan Alfred ile tanıştığı dönemde henüz genç bir oğlandır. Sinemayı tanıdıkça sevmeye; Alfredo’ya da orada kendisine bir iş bulması için yalvarmaktadır. En sonunda Alfredo, onu asistan film gösterici yapar. Salvatore yeni işiyle birlikte kurduğu hayal dünyasına ilk adımını atmış olur. Sinemaya olan aşkı ve Alfredo’ya karşı duyduğu sevgisi, günden güne büyüyecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
3
3
1
1
1
1