Görüş Bildir
Haberler
Google’ın Direksiyonsuz Otomobili Trafiğe Çıktı

Google’ın Direksiyonsuz Otomobili Trafiğe Çıktı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’ın uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı direksiyonsuz ve pedalsız otomobili artık trafiğe çıkmaya başladı. 

Geçtiğimiz gün Google’ın merkezinin olduğu Mountain View’de fotoğrafı çekilen Google’ın otomobilinin, artık kullanıcılarla buluşmasına az kalmış gibi görünüyor.

TeknoYo'daki haberine göre elektrikle çalışan Google’ın sürücüsüz otomobilinin en büyük özelliği direksiyonsuz ve pedalsız olması. Bu anlamda dünyanın bir ilkini geliştiren Google, bu aracı trafiğe çıkarabilmesi büyük bir olay. Şirket, en fazla 60 kilometre hızla gidebilen bu otomobil için uzun zamandan beri California eyaletinden izin almaya çalışıyordu. Geçtiğimiz aylarda gerekli izinleri almış olan şirket görünen o ki sürücüsüz aracı trafiğe çıkarmış.

Ayrıca Google’ın direksiyonlu araçları sürücüsüz hale getirdiği araçlarda oldukça başarılı sonuçlara imza atmış durumda. Lexus markalı araçları sürücüsüz (otonom) hale getiren Google, bu araçlarla 2.9 milyon km yol gittiğini ve 12 kaza yaptığını açıklamıştı.

Google sürücüsüz otomobiller konusunda şu ana kadar başarılı şirket olmayı başardı. Büyük olasılık satışa çıkacak olan ilk modeli de Google üreteceğe benziyor. Bu alandaki tüm gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Google’ın direksiyonsuz otomobilinin tüm detaylarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0