Görüş Bildir
Haberler
Gökyüzünden Yağan Çok Şaşırtıcı 11 Şey

Gökyüzünden Yağan Çok Şaşırtıcı 11 Şey

Algida
24.03.2014 - 19:14 Son Güncelleme: 09.04.2014 - 18:05

Önünüze arkanıza bakıyorsunuz biliyoruz, peki ya gökyüzüne?

Bizce daha sık bakmalısınız! Çünkü gökten yağan şeyler her zaman meteorolojinin ya da uzaylıların marifeti olmuyor...

1. Bir sürü para!

Gökten para yağması hepimizin hayali olsa da dünyada onlarca şanslı insan bu mucizevi ana şahit olmuş. 

Ama bizce en ilginci 1981'de İngiltere'de küçük bir kızın kilise bahçesinde dolaşırken gökten 50 sent düştüğünü iddia etmesi sonrası gelişen olaylar. Aynı gün bir sürü çocuk daha aynı iddiayla kasabanın şekerci dükkanına akın etmiş ve hepsi aynı şeyi söylemiş: Gökten düştü! Olayın peşine düşen şekerci kiliseyi mi soydu bu çocuklar diye papazı bile aramış ama şüpheleri yersiz çıkmış!

2. İnek!

2. İnek!

1997 yılında Japonya'da bir balıkçı teknesinin üzerine gökten inek düştü! Teknenin az daha batmasına neden olan bu ineğin bir Japon kargo uçağı tarafından uçak havadayken atıldığı tahmin ediliyor. Rus Havagücü'nün inek düştükten iki hafta sonra Japon otoritelerine verdiği bilgiye göre, uçak mürettebatı ineği yemek için almış ama uçak tehlikeye girince Japon Denizi üzerindeyken aşağı atmış!

3. Renkli kar

3. Renkli kar

Aslında kutup bölgelerinde yağan kırmızı ve yeşil kar bilim tarafından açıklanabiliyor ama Sibirya'nın Omsk bölgesinde 2007 yılında turuncu ve sarı renkte yağan kar henüz gizemini koruyor. Bir de çok kötü kokuyormuş!

4. Kedi

Tamam gökten hiç kedi yağmamış olabilir ama sonuçta İngilizce'de sağanak yağmur için 'Gökten kedi, köpek yağıyor' diye bir deyim var. Hiç böyle görüneceğini düşünmemiştiniz değil mi?

5. Golf topu

1969'da Florida'da bir golf kulübünün misafirleri harika bir güne uyandılar, çünkü gökten golf topu yağıyordu! Burası harhelde golf cenneti olmalıydı. 

Ama aslında gerçek, güçlü bir hortumun çevre kulüplerden topladığı golf toplarını yağmur olarak indirmesinden ibaretti.

6. Elmas

Hemen heyecanlanmayın çünkü biliminsanları elmas yağmurlarının Jüpiter ve Satürn'de gerçekleştiğini söylüyor. Henüz şahit olmamız mümkün değil.

7. Kahve kreması

İşte bu gerçekten şaşırtıcı! 

1969'da Güney Karolina büyük bir kahve kreması fabrikasına ev sahipliği yapıyordu. Fabrikanın ise büyük bir sıkıntısı vardı: Baca sistemi! 

Sistem ne zaman arıza çıkarsa gökyüzüne dev bir kahve kreması bulutu bırakıyordu. Beyaz, hoş kokulu bir bulut ilk başta sevimli gibi görünse de yağmur ve nemle birleşince yapış yapış bir hal aldı ve vatandaşlar çileden çıktı!

8. Meteor

Geçen sene Şubat ayında, Rusya'ya düşen meteor hepimizde şok etkisi yaratmıştı. Can almadı ama milyonlarca lira zarara sebep oldu. Yine de muhteşen göründüğünü kabul etmemiz gerek!

9. Cemre

Önce havaya, sonra suya, en son toprağa düşen ama ne olduğuna tam emin olamadığımız bu harika şeyler gökten yağıyor olmalı! Renginin harika, dokusunun ise peri tozuna benzediğini tahmin ediyoruz...

10. Vecihi :)

Gülen Gözler'in inatçı aşığı Vecihi, Fikret'e olan aşkını ispat etmek için her an gökten yağabilir. Bu harika gök olayının en ilgi çekici tarafı ise ipteki tüm çamaşırları havalandırması, 'Veriyor musuuun' nidası eşliğinde minik bir deprem etkisi yaratmasıdır.

11. Dondurma!

11. Dondurma!

İşte en tatlısııı!

Her çocuğun, romantiğin, tatlı krizi gelenin, neşesi yerindenin, yaz aşığının hayali: Gökten dondurma yağması! 

Hayal olmadığını söylesek? #GöktenDondurmaYağsa hashtagi ile tweet at, şehrine dondurma yağsın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
28
27
17
15
13
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barış Özkök

Başka bir açıdan bakacağım. Eğer Rahmetli Barış Manço yaşasaydı, hayatta bu şarkının reklamda kullanılmasına izin vermezdi...,

Pasif Kullanıcı

oha süpermiş :)