Görüş Bildir
Haberler
Göbek Düşmesi (Kayması) Hastalığı

Göbek Düşmesi (Kayması) Hastalığı

Cerrah
09.04.2015 - 23:44 Son Güncelleme: 09.04.2015 - 23:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıllardır geçmek bilmeyen göbek ve göbek çevresi şikayetleriniz varsa,bu şikayetler nedeniyle gitmediğiniz hastane yaptırmadığınız tetkik ve tahlil kalmadıysa, denenmedik ilaç, serum, bardak çektirmek, koca karı yöntemleri kalmadıysa ve bütün bunlara rağmen yaşadığınız şikayetlerle yine baş başa kalıp üstelik derdinizi bir türlü anlatamadıysanız, çaresizlik ve umutsuzluk eşiğine geldiyseniz ve artık bu sıkıntılardan kurtulmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz ve halk delinde bilinen Göbek Düşmesi Durumu için aşağıdaki makaleyi detaylı ve dikkatli bir şekilde okumanızı öneriyorum..

Not: Bu makaleyi yurt içinden ve yurtdışından bize ulaşan ve kalıcı tedavisini gerçekleştirdiğimiz yüzlerce hastamızın ortak şikayetlerinden yola çıkarak yazdım. Amacımız, bu sıkıntılardan muzdarip insanların yakınmalarına tercüman olup kalıcı çözüme kavuşmalarını sağlamaktır çünkü biliyorum ki göbek ve çevresindeki şikayetler birçok hastamızın yaşam tarzını bile etkilemekte olup ciddi çaresizlik eşiğine sürüklemektedir.

GÖBEK DÜŞMESİ BELİRTİLERİ VE TANISI

Halk arasında göbek düşmesi, kayması, düşüklüğü, kaçması, göbek şişliği, göbek kalkması, kursak kalkması, eş göbek düşüklüğü bazı yörelerde köbek düşmesi olarakta bilinen durumun başlıca belirtileri:

Halsizlik

Hazımsızlık

Yemeklerden sonra şişkinlik

Dikkatsizlik

Eğilirken göbeğin bir tarafa doğru kayması

Göbeğe bastırıldığında başka yerlerde atması

Göbekte ve çevresinde ağrı ve ağırlık hissi

Halk arasında bu ve benzeri göbek şikayetleri için genelde Göbek Düşmesi, Göbek Kayması veya Göbek Kaçması tabirleri kullanılır. Ne yazık ki çoğu hastane ve sağlık merkezinde bu hastalara yeterli tıbbi hizmet verilmez, ihmal edilir ve üstelik göbek düşmesi diye bir durumun aslında var olmadığı görüşü bildirilir. Hastalar mecburen zoraki olsa da kanaat getirir ve bu durumu kabullenmek zorunda kalır ancak öte yandan ömür boyu göbek şikayetleri de devam eder durur. Bu durumu kabullenemeyen hastalara ise maalesef psikolojik hasta muamelesi uygulanır.

Hastaların ciddi şikayetleri olmasına rağmen testler, tetkik tahlillerde, röntgen, ultrason, tomografi ve MR filmlerinde, endoskopi ve kolonoskopiderde ne yazık ki hiçbir bulguya rastlanmaz. Herşey Normal Çıkar !

Neden mi? Nedeni şudur, halk arasında bilinen göbek düşmesi durumu sadece elle yapılan detaylı muayene ile anlaşılır. Yani altta yatan patolojinin teşhisi klinik bulgularla yapılır. Bu insanlar ne yazık ki hastane hastane gezerler ve sonuç alamazlar. Çoğu zaman muayene bile yapılmadan serum taktırılır ve ağrı kesici iğneler yapılar. (ağrı kesici iğne = sadece ağrıyı keser, yani ağrıyı algılamamızı engeller ancak ağrıya neden olan hastalığı ve patolojiyi etkilemez). Aslında en acı olanı da hastanın ailesi ve yakın çevresi de belli bir süre sonra hastanın artık gerçekten hasta olduğuna inanmazlar çünkü herşey normal çıkıyor, ki bu durum da hastanın psikolojisini çok derin bir şekilde etkiler. Psikolojisi etkilenen hastalar da ağrı kesici, sakinleştirici, mide ilaçları, kas gevşetici, uyku hapları ve depresyon ilaçlarında medet umar.. Bu kısır döngü böylece yıllarca akıp gider.. Elbette genelleme yapmamız doğru değildir ancak bu gibi şikayetleri olan insanların %95′inde patolojik sebepler tespit edilir.

GÖBEK DÜŞMESİ VEYA KAYMASININ NEDENLERİ

Göbek düşmesinin ana nedeni karın içi basıncın artması (örneğin ağır kaldırıldığında, gebelerde, aşırı kilolu insanlarda, ani korku, ani ve aşırı hareketler) ve genetik (irsi veya kalıtsal) yatkınlıktır.

Göbek Düşmesi için Koca karı uygulamaları

Göbek düşmesi için insanlar genelde ilkel yöntemlerle onu çözmeye çalışır. Koca karı uygulamaları ile göbeği yerine yerleştirmeyi umar. Göbek yerleştirmesi olayı ise göbekteki su kesesini tekrar karına doğru yerleştirilmesidir. Bunun için yörelere göre birçok farklı uygulaması vardır. Göbek yerleştirmesi durumunda ise barsaklara ve karın içi organlara ciddi zararlar verebilir ve bazen de ölümle sonuçlanabilir. Ayrıca, geleneksel olarak yapılan bu uygulamalar geçici rahatlık sağladığı gibi her seferinde hastalığın daha da ilerlemesini sağlar ve son aşamalarda ise “göbeğin yer etmiş” tabiri kullanılır. (bkz)

GÖBEK DÜŞMESİ’NİN TIBBİ TEDAVİ YÖNTEMİ

Tıp alanında göbek düşmesi olarak bilinen durumun kalıcı çözümü ve tedavisi mümkündür. Bu durum hastanın detaylı muayene sonrası tespit edilen patolojinin ortadan kaldırılması ile gerçekleşebilir. Göbeğin yerine yerleştirilmesi, göbek bağı veya kuşak bağlanması, metal para konması vb. yöntemler geçici rahatlık sağladığı gibi bazen de göbek kesesinde bulunan barsak veya barsak zarlarına zarar verebilir. Uyguladığımız tedaviler sayesinde kalıcı çözüm sağlanarak yüzlerce hastamız eski sağlığına kavuşmuştur.

Özet: Göbek düşmesi aslında hastalıktan ziyade bir sendromdur. Bu sendromun oluşumunda bir çok patoloji sorumludur. Dolayısıyla her hastanın durumu ayrıca değerlendirilmelidir. Sorumlu patolojik faktörler ise geniş bir varyasyon yelpazesi halindedir. Testlerde ve tetkiklerde normal görülen bu varyasyonlar aslında ciddi anlamda göbek ve dolaylı yoldan sistemik şikayetlere neden olur. Bu şikayetlerin, varyasyonların ve zaman sürecinde gelişen patolojinin tümüne halk dilinde “Göbek Düşmesi” tabiri kullanılır..

Op.Dr.Ertan BEYATLI

Kaynak: http://www.ertanbeyatli.com/gobek-dus...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
80
49
46
45
23
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pınar Korkutan

o bardak şeyini bana yaptılar aniden bardağın içine göbek kaçtı çok korkmuştum bana aniden olcak dememişlerdi xkxk bide bardağın içine pamuk ve yanmış kibrit... Devamını Gör

Merve merve

Antin kuntin herşeyin beni bulduğunu düşünürsek zaten göbeğimi düşürmemem imkansızdı koca karıda bulamıyorum ki yaptırayım :(