Görüş Bildir
Haberler
Giresun'da Askeri Helikopter Düştü: 7 Can Kaybı

Giresun'da Askeri Helikopter Düştü: 7 Can Kaybı

Giresun’da şehit ailesini ziyarete giden komutanların içinde bulunduğu Sikorsky S- 70 tipi askeri helikopter 17:30 sıralarında Alucra ilçesi Tohumluk yaylasına düştü. Başbakan Binali Yıldırım helikopterin olumsuz hava şartları nedeniyle düştüğünü söyledi. Başbakan, helikopterdekilerin durumlarına ilişkin 'Sayılar teyide muhtaç olduğu için şu an söylemek doğru olmaz, kurtulanlar var yaralı, kurtulamayanlar var' dedi.  

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ise helikopterde bulunan 7 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı belirtildi.  Açıklamada kazanın nedeninin henüz tespit edilemediği, konuyla ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de kazanın nedeninin olumsuz hava koşulları olduğunu, herhangi bir saldırı ya da dış müdahalenin söz konusu olmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Helikopterin düştüğü bölgeden ilk fotoğraf

Giresun'da 17.30 sıralarında içerisinde komutanların ve eşlerinin de bulunduğu askeri helikopter düştüğü bildirildi.

Doğan Haber Ajansı bölgedeki karakollara ve şehit ailelerine bayram ziyaretine giden komutanların içinde bulunduğu askeri helikopterin Alucra ilçesi Tohumluk yaylasına düştüğü ihbarı üzerine bölgeye arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini bildirdi. 

'Helikopterde 15 kişi vardı' 

Sikorsky S- 70 tipi helikopterde 8'i asker, 4'ü personel eşi ve 3 çocuk olmak üzere 15 kişinin bulunduğu belirtildi. 

Helikopterin neden düştüğü henüz bilinmiyor

Bölgedeki sis ve görüş şartları nedeniyle helikopterin alçak uçuş yaptığı, kazanın da bu nedenle gerçekleşmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Helikopterin düştüğü bölgeden ilk görüntüler

İçeriğin Devamı Aşağıda

Helikoperin enkazına ilk olarak bölge halkı ulaştı

Helikoperin enkazına ilk olarak bölge halkı ulaştı
Helikoperin enkazına ilk olarak bölge halkı ulaştı

Bazı yaralılar ambulanslarla bazıları da vatandaşların araçlarıyla hastanelere taşındı

Nurettin Canikli olay yerine hareket etti

Başbakan Binali Yıldırım'ın olaya ilişkin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan bilgi aldığı belirtilirken, bayram nedeniyle Giresun'da olan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin de olayın meydana geldiği bölgeye doğru hareket ettiği bildirildi.

Kazada yaralanan 2 kişi ambulansla, 1 kişi minibüsle, 1 kişi ise otomobille Yağlıdere Devlet Hastanesine getirildi. Yaralılardan 3'ü ilk müdahalenin ardından Giresun Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaralılardan bazıları da Alucra Devlet Hastanesine getirildi. 

Yaralananlar arasında durumu ağır olanların bulunduğu belirtiliyor.

Başbakan Yıldırım: Olumsuz hava şartları kaynaklı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yıldırım, helikopterin düşmesine ilişkin 'Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor.' dedi.

Yıldırım, 'Net bilgiler elimizde yok, yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Sayılar teyide muhtaç olduğu için şu an söylemek doğru olmaz, kurtulanlar var yaralı, kurtulamayanlar var.' şeklinde konuştu.

'Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun yaralı olduğu bilgisi var'

Başbakan Yıldırım, helikopterde bulunan Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun şehit olup olmadığı yönündeki soru üzerine, 'Yaralı olduğu şekilde bilgi var.' diye konuştu.  

Yıldırım, 'Şehitlerimiz var, yaralılar da var ama sayıyı vermek doğru olmaz.' ifadelerini kullandı.

Helikopter enkazının görüntüleri

Fotoğraflar: Twitter / @bilalsahin_

Giresun Belediye Başkanı: İki albay ve eşleri şehit oldu

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu 7 yaralının ambulanslarla hastaneye götürüldüğünü belirtti. 

Aksu ayrıca '2 albayımızın ve eşlerinin şehit olduğu haberini aldık' dedi.

Görgü tanığı: Helikopter ikiye ayrılarak yere çakıldı

Görgü tanığı: Helikopter ikiye ayrılarak yere çakıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayın meydana geldiği bölgeye yakın bir noktada bulunan Gültekin Karaca isimli görgü tanığı NTV’ye şunları aktardı:

'Hava sisliydi. Helikopter ikiye ayrılarak yere çakıldı. 5 dakika sonra olay yerine ulaştık. Hemen 112 ve 155 yetkililerini aradık. Helikopterin parçalarıyla yaralıları yola çıkardık. 9 yaralıyı taşıdık. Olay yerinde yaralı kalmadı. Ölenleri indirdik, daha sonra yetkililer gelince biz ayrıldık'

Giresun Milletvekili: 7 şehidimiz var

Giresun Milletvekili: 7 şehidimiz var

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk CNN Türk'e yaptığı açıklamada 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

TSK: 7 kişi hayatını kaybetti; Düşüş nedeni henüz tespit edilemedi

TSK: 7 kişi hayatını kaybetti; Düşüş nedeni henüz tespit edilemedi

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada helikopterin düşüş nedeninin henüz belirlenemediği ve 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada 8 yaralının da çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğu vurgulandı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

'05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nurettin Canikli: Saldırı söz konusu değil

Nurettin Canikli: Saldırı söz konusu değil

Bölgede bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de kazanın nedeninin 'tamamen olumsuz hava şartları' olduğunu açıklarken, 'Hiçbir şekilde dışarıdan bir müdahale ya da saldırı nedeniyle düşme söz konusu değil.  Çünkü şehitlerimiz ve yaralılarımızın tamamın neden çarpmaya bağlı olarak meydana gelen başta ve göğüsteki travmalardır. Hiçbir şekilde patlama ya da yangın söz konusu değildir' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dex Dex

1 gün geçmedi orada 6 tane PKK sığınağı imha edildi . Çözüm süreci diye PKK'yı Giresun'da yapılanacak kadar serbest bırakır , görmezden gelirsen böyle olur .... Devamını Gör

colombian

Ne yalan söyliyim ulke öyle bir durumdaki koşulsuz şartsız hava sartlarından düştüğüne inanamıyor insan..ben şahsen şüpheliyim.

ismail abi

tam da bizim yaylanın arkasındaki yaylada olmuş olay. allah rahmet eylesin. sürekli helikopterler geçiyor zaten orada bir akrabamız da teröristlere rastlamış... Devamını Gör

ismail abi

askerleri ağırlamıştık yanlış anlaşılmasın :D