Görüş Bildir
Haberler
Gezi'deki 'Palalı' Saldırgana Tarlabaşı Esnafından Dayak

Gezi'deki 'Palalı' Saldırgana Tarlabaşı Esnafından Dayak

Onedio Medya
02.09.2014 - 16:10 Son Güncelleme: 02.09.2014 - 17:51

Gezi'deki 'Palalı' Saldırgana Tarlabaşı Esnafından Dayak!

6 Temmuz 2013'te Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla düzenlenen Gezi direnişi eylemi sırasında, polisin saldırısının ardından Talimhane civarında elinde palayla polis şiddetinden kaçan göstericilere saldıran palalı saldırgan Sabri Çelebi'nin, iki hafta önce, Tarlabaşı'nda bir gence ve bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle, bölge esnafı tarafından feci şekilde dövüldüğü öğrenildi.

İki hafta önce gerçekleşen olayla ilgili tanıklığını anlatan bir bölge esnafı şunları söylüyor:

'KADINA TOKAT ATTI'

'Bir genci, hırsızlık yaptığı iddiasıyla palalı Sabri ve üç kişi sokak ortasında dövüyor. Orada oturan bir kadın da dayanamayıp 'Yapmayın, yazık' diye araya giriyor. Palalı da kadına 'Sen karışma orospu' diyerek tokat atıyor. Bunu da bir esnaf görüyor ve diğer esnaflara haber veriyor. Sonra da olayın olduğu yere yüze yakın kişi gidiyor..'

'KÜRTLER GEZİ'DEN BERİ SABRİ'YE KİNLİYDİ'

Olayı anlatan Tarlabaşı'ndaki esnaf, olay yerine giderek palalı saldırgana müdahale edenlerin Kürt esnaflar olduğunu öne sürerek, bunların palalı Sabri Çelebi'ye Gezi'den dolayı kinli olduklarını ve Kürt olmasına rağmen bunu yapmasını kabul edemediklerini kaydediyor:

'Buradaki Kürtler zaten sebep arıyorlardı Sabri'den öç almak için. Bir kadına tokat atması, tutup da bir genci öldüresiye dövmesi makul bir sebep yarattı.'

Esnaf, palalı saldırgan Sabri'nin çok kalabalık bir grup tarafından, linç edilircesine dövüldüğünü ve olayın keleş ve pompalı tüfeklerin kavgaya karışmasına varıncaya kadar büyüdüğünü de aktarıyor:

'Olay çok büyüdü; keleşler, pompalılar çıktı.. Sabri yalvarıp yakardı, 'yapmayın, bende Kürdüm' falan diye. Ama o öyle deyince 'En çok o yüzden dövüyoruz zaten' dedi esnaf.'

GÜNLERCE DÜKKANLARINI AÇAMADI

Olayın, olay yerine çevik kuvvet polislerinin gelmesinin ardından yatıştığını söyleyen esnaf, Sabri Çelebi'nin mahallede bir lokantası ve bir pansiyonu olduğunu ve olaydan sonra Çelebi'nin günlerce dükkanlarını açamadığını iddia ediyor.

İKİ KEZ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Gezi direnişi sırasında eylemcilere palayla saldıran ve hakkında yakalama kararı bulunan Sabri Çelebi, olaydan sonra yurt dışına kaçmış; Türkiye dönüşünde ise gözaltına alınmıştı. Çelebi, iki kez çıkartıldığı adliyede ise iki defasında da serbest bırakılmıştı. (Demokrat Haber / BA)

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/guncel/g...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0