Görüş Bildir
Haberler
Geri Dönen Efsane Prison Break ve Efsane Karakterleri Hakkında Her Şey!

Geri Dönen Efsane Prison Break ve Efsane Karakterleri Hakkında Her Şey!

Samim Saka
08.08.2015 - 16:03

Diziseverlerin gönlünde apayrı bir yeri olan Prison Break'in yaklaşık 42 ülkede yayınlanan 22 bölümlük ilk sezonu, ABD'de 29 Ağustos 2005 tarihinde Fox kanalında gösterime girdi. Başrollerini Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Amaury Nolasco'nun paylaştığı dizi 4 sezon yayınlanmış, 15 Mayıs 2009'daki finalinin ardından da 2 özel bölümlük DVD çıkarılmıştı. Son olarak geçtiğimiz günlerde dizinin hayranlarını heyecanlandıran o haber geldi; Prison Break 5. sezonu ile geri dönüyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

2009'da ekranlara veda eden dizi, sürükleyici hikayesi ve fantastik karakterleriyle adından uzun süre bahsettirmeye devam etmişti.

2009'da ekranlara veda eden dizi, sürükleyici hikayesi ve fantastik karakterleriyle adından uzun süre bahsettirmeye devam etmişti.

Dizinin ilk sezonu, Michael Scofield'ın haksız yere idam cezasına çarptırılan kardeşi Lincoln'ü kurtarmak için sahte bir suçla kendini hapse attırmasıyla başlar.

Detaylı planının dövmesini şifreli olarak vücuduna yaptıran Michael, planını uygulamak için içerdeki azılı suçlularla işbirliğine gitmek zorunda kalır ve olaylar iyice karışır.

Detaylı planının dövmesini şifreli olarak vücuduna yaptıran Michael, planını uygulamak için içerdeki azılı suçlularla işbirliğine gitmek zorunda kalır ve olaylar iyice karışır.

Sonunda zoru başarırlar ve Michale yanında kardeşi, birkaç sapık suçlu ve hapishane revirinde hemşirelik yapan Sara'nın aşkı ile birlikte hapishaneden kaçmayı başarır.

Ancak hapishaneden kaçışları sadece daha karmaşık ve tehlikeli olayların başlangıcıdır.

Ancak hapishaneden kaçışları sadece daha karmaşık ve tehlikeli olayların başlangıcıdır.

Başlarına konan ödül için peşlerine düşen takıntılı gardiyan Brad, tüm olayların arkasındaki karanlık oluşum The Company (Şirket), Michael ve kardeşini bulup öldürmekle görevli Mahone, oldukça kurnaz ve tehlikeli olan T-Bag'in de dahil olduğu bir kovalamaca başlar. Kovalamaca hiçbir kuralın olmadığı, adeta bir yeryüzü cehennemi olan Sona Hapishanesi'ne de taşınır.

Dizinin her sezonunda yeni aksiyonlar ve yeni sürprizlerle tansiyon biraz daha yükselir.

Yükselen gerilime Michael ve Sara'nın sonu herkesi derinden sarsan aşkı da eklenir. Prison Break, zeka dolu kurgusu, kesintisiz gerilimi ve her şeye rağmen yaşanan aşkıyla dizi severlerin gönlünde ve zihninde çok ayrı bir yer edinmeyi başardı. Yeni sezonun çekileceği haberi de bu yüzden bu kadar heyecan yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prison Break'i sonuna kadar hak ettiği noktaya taşıyan en önemli şeylerden biri de son derece orjinal karakterleridir. Hepimizin aklında yer eden o karakterleri 5. sezon öncesi tekrar yadetmekte fayda var. İşte o karakterler;

Michael Scofield

Michael Scofield

Haksız yere idama mahkum edilen kardeşini kurtarmak için tüm kariyerini ve hayatını bir kenara bırakıp dahiyane bir planla kendini tehlikeye atan süper zeka. Ona sadece muhteşem zekası için değil, sevdiklerine verdiği değer ve onlar için yapabileceklerinin olmayışı nedeniyle de hayran olduk. Dizi tarihinin son hapishane bükücüsüdür. Yeni sezonda bir sürpriz yapıp karşımıza çıkar diye umuyoruz...

Lincoln Burrows

Lincoln Burrows

Michael'in zalım ağabeyi. Kardeşliğin kan bağıyla değil, fedakarlıkla olduğunun ispatı. Michael ne kadar zekiyse Lincoln de o kadar cesur. Kardeşini okutabilmek için hayatını hiçe saymış, çoğu zaman suç dünyasına bulaşmış fedakar bir ağabey. Yüreği sağlam, bileği sağlam bir yiğit...

Fernando Sucre

Fernando Sucre

Michael Scofield'ın abisini kurtarmak için girdiği hapishanedeki sempatik hücre arkadaşı. Duygusal, inançlı ve iyi niyetli bir insan. Kuzeninin kalleşliği yüzünden hırsızlık suçlamasıyla mahpus damlarına düşmüştür. Sevgilisi Mari Cruz'un aşkı ile yanıp tutuşur. Onu hapisten kurtaran Michael'ı bir kez olsun satmamış, gerektiğinde canını bile ortaya koymuş ve defalarca herkese delikanlılık dersi vermiştir. Porto Riko böyle bir evlat yetiştirdiği için ne kadar gururlansa azdır...

T-Bag (Theodore Bagwell)

T-Bag (Theodore Bagwell)

Irkçı, psikopat, katil, tecavüzcü, alabildiğine zeki ve kurnaz bir suç makinası. Kötülüğün hakkını bu kadar verebilen dizi karakteri azdır sanırım. Dizide Michael'den sonra en zeki karakterdir. Michael'in başına da sık sık bela olmuş, kendini zorla kaçış ekibine dahil etmeyi başarmıştır. Dizinin kesinlikle en orjinal karakterlerinden biridir. Fox River Hapishanesi'nde isyan çıkarmayı, Sona Hapishanesi'nde ağalık kurmayı başarabilmiştir. Tüm iğrençliğine rağmen dizi hayranlarını ekrana kilitlemeyi başarabilecek kadar renkli bir karakterdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dr. Sara Tancredi

Dr. Sara Tancredi

Fox River Hapishanesi'nin güzel hemşiresiyken, Michael ile yaşadığı aşk için tüm hayatını karartan güzel kadın. Çok gel-gitler yaşamış olsa da Michael ve ekibinin kaçışına yardım etmiş, ardından da ekibe dahil olmuştur. Hepimzin yüreklerini sızlatan ölüm sahnesinden sonra sürpriz bir şekilde diziye dönmüş, sevdiği adam için kaynanasını katletmiş çilekeş ve kalender karakter.

Brad Bellick

Brad Bellick

Fox River'ın en az suçluları kadar psikopat gardiyanı. Yaptığı kötülüklerin cezası olarak kaçış ekibinin oyununa getirilmiş ve hükümlülerine kan kusturduğu hapishaneye mahkum olarak geri dönmüştür. Melül melül 'Ben ne b*k yiyecem şimdi' diye düşünürken kaçanları kovalamak için kurulan ekibin başındaki Ajan Mahone ile anlaşarak çıkarılmış, üstüne bir de FBI rozeti verilmiştir. Hayatı boyunca ajan olmak isteyip de olamayan Brad'in o anki mutluluğunu hatırlamayan yoktur. Daha sonra o da Sona'ya düşmüş ve burada per-perişan olmuştur. Olayların akışı ile birlikte düşmanlarıyla dost olmuş, olayı biraz abartarak kendini onlar için feda etmiştir.

Alex Mahone

Alex Mahone

Karizmatik kötü dalında Oscar'ı hak eden abimiz. Kaçan ekibi yakalaması ve infaz etmesi için The company tarafından görevlendirilmiştir. Mahone ve Scofield uzun süre adeta zeka savaşı vermiştir. O da Sona Hapishanesi'ne düşmüş, başlarda bağımlılığı yüzünden krizlere girip sersefil olmuş ancak daha sonra toparlanmış şahıstır. İlerleyen bölümlerde The Company'e karşı Michael ve ekibiyle işbirliğine gitmiş karizma yığını bir karakterdir. Dizinin sonunda mutlu olmayı başarmış birkaç kişiden biridir.

Paul Kellerman

Paul Kellerman

The Company adına çalışan ve pis işleri profesyonelce halleden idealist ajan. Dizinin en karizmatik karakterlerinden biridir. Kötü tarafta da olsa prensip sahibi ve inandığı şeyler uğruna her şeyi yapabilecek oluşuyla dizi hayranlarının sempatisini kazanmıştır. İlerleyen bölümlerde iyilerin safına geçmiş ve yaptığı hamlelerle The Company'nin alaşağı edilmesini kolaylaştırmıştır.

Benjamin Miles Franklin (C-Note)

Benjamin Miles Franklin (C-Note)

Amerikan Ordusu'ndan atılmış, ailesine düşkünlüğü ile bilinen, uyuşturucu kaçakçılığından hapis yatan abimiz. Fox River'da siyahların ağasıdır. Michael'in kaçış ekibine dahil olabilmek için şantaj yapmıştır ama sevilen bir katakterdir. Onu ispiyonlayarak hapse girmesine neden olan bro'larından istediği yardım geri çevrilmemiş ve kaçışta büyük faydaları dokunmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

John Abruzzi

John Abruzzi

Fox River'ın İtalyan ve karizmatik mafyası. Oldukça enteresan ve ekrana çok yakışan bir karakterdir. Dizinin ilk sezonunda Michael'in ayak serçe parmağını keserek tüm dizi hayranlarının nefretini toplamıştır. T-Bag tarafından boğazı kesilmiş, öldüğü düşünülse de tedavisinin ardından Fox River'a geri dönmüştür. Döndüğü sahnede T-Bag'in suratının aldığı hali hatırlamayan yoktur. Zaten daha sonra T-Bag'in elini kesmiş, el bir daha dikiş tutmamıştır. Döndükten sonra kendini dine vermiş, bağışlayıcı bir aziz gibi takılmıştır ancak daha sonra aslına rücu etmiştir. Diz çökmesini isteyen federallere 'Ben sadece tanrının önünde diz çökerim' deyip federaller tarafından tarandığı sahne dizinin en efsane sahnelerinden biridir.

Dizinin yeniden başlayacağı haberi sosyal medyayı da salladı tabii. Haberin yayılmasıyla ''Prison Break'' TT listesine girerken, hiç mi hiç esmeyen şu yaz günlerinde Twitter'da mutluluk rüzgarları esmeye başladı. İşte efsanenin geri dönüşüne Twitter'da verilen tepkiler;

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
53
16
5
3
2
1