Görüş Bildir
Haberler
Gerçekten Var Olsalardı Kesinlikle Herkesin Mutlaka Yaşamak İsteyeceği 6 Ütopik Şehir

Gerçekten Var Olsalardı Kesinlikle Herkesin Mutlaka Yaşamak İsteyeceği 6 Ütopik Şehir

fatihizm
23.05.2015 - 09:42 Son Güncelleme: 23.05.2015 - 11:48

Tarih boyunca, insanlar Ütopya'nın varlığı ile ilgili düşünceleri saplantı olmuştur. Hatta efsanevi şehir Atlantis'in asla hayal edilemeyecek kadar güzel ve gelişmiş toplumlar olduğu düşüncesi yayılmıştır toplumlar arasında.

Pandora'nın büyüsü, Laputa'nın gizemi, Aldreean'ın çöküşüyle devam edecek olan mini hikaye.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pandora (Avatar)

Pandora (Avatar)

Pandora'nın çevresi yemyeşil, tropik yağmur ormanları ile dolu ve sadece sakinleri yükseklerden atlayabilir. “Hallelujah Dağları.” olarak lanse edilen Pandora'nın efsaneye göre çok fazla değerli kaynakları var.

Laputa (Gökteki Kale)

Laputa (Gökteki Kale)

Laputa aslında Hayao Miyazaki'nin yazıp yönettiği 1986 yapımı animasyon filminde keşfedilen gök yüzünde asılı duran bir kaledir. 

Gökyüzüne inşa edilmeden evvel, yıkıcı bir felaket yaşayan bu şehir, korsanlar tarafından istila edilmiş ve tamamen yıkılmıştır. 

Böyle bir yer olsa yaşayamaz mıyım dedirten cinsten bir hayal ürünü.

Kayıp Altın Şehir (El Dorado)

Kayıp Altın Şehir (El Dorado)

El Dorado, Güney Amerikalı bir kabile reisinin vücudunun her yerine altın tozu dökerek göldeki ritüel yıkanmalarının yarattığı bir efsanedir. 

1500'lü yıllarda böyle bir yerine varlığına kesinlikle inanan Gonzalo Pizarro ve Francisco Orellana, Amazon Nehri’nin havzasına kadar hiç bulamıyacakları El Dorado'yu aradılar.

İkili, Rio Napo Nehri’ni Amazon Nehri’ne kadar araştırırlar ve farkında olmadan tüm Amazon nehrini geçen ilk avrupalılar olurlar. 

El Dorado ise bundan sonra daha da ünlenir ve bir çok gezgin ve kaşif tarafından hala aranmaya devam edilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alderaan (Star Wars Gezegeni)

Alderaan (Star Wars Gezegeni)

Star Wars'un ünlü gezegeni Anakin Skywalker'ın annesi Leia Organa'nın kaçırılarak götürüldüğü ve Bail Organa'ya emanet edildiği gezegendir. 

Cumhuriyet sistemi ile yönetilen mistik yerde diplomasi, eğitim, sanat, mimari, ve şiir bu gezegende önem verilen duygulardır. 

En sonunda ise Death Star (Ölüm Yıldızı) tarafından yok edilmiştir. 

Alderaan'ı daha fazla merak edenler varsa eksisozluk.com üzerinden değişik düşünce ve tanımlar da okuyabilir.

Ütopya

Ütopya

Ütopya, Yunancada 'yok olmayan, mükemmel olan' anlamına gelmektedir. 

Sir Thomas Morei Ütopya'yı çizdikten sonra aynı adı taşıyan toplumun özelliklerini anlatan bir yazı yazdı.

Tomas More'un roman tarzında yazdığı Ütopya'sı, ütopik bir devlet tasarımını temsil eder. Bu devlette özel mülkiyet yoktur ve yasaktır. 

Herkes devlet adına üretir. Para geçerli değildir. Üretilenlerden herkes ihtiyacı kadar alır. Bireyler günde altı saat çalışır, geri kalan zamanlarını sanat ve bilimle uğraşarak geçirirler. Yöneticiler ise çok sıkı bir eğitimle yetiştirilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atlantis

Atlantis
s147.photobucket.com

Atlantis kaşifler, bilim adamları ve tarihçiler tarafından hala yeri tespit edilmeye çalışılan, kurgusal hikayeler anlamında oldukça eşsiz kabul edilen kayıp şehir olarak biliniyor.

Efsaneye göre Atlantis, 'Herkül Sütunları'nın ötesinde' yer alan, Batı Avrupa ve Afrika'nın birçok kısmını fetheden ve Solon tarafından 9000 yıl önce (yaklaşık MÖ 9500) Atina'yı fethedilmeye çalışılan, ancak başarılı olamayıp bir gecede okyanusa batan bir uygarlıktır.

Daha sonraları ise, Platon'un diyaloglarında gömülü bir hikâye haline gelen Atlantis, genellikle Platon tarafından kendi politik teorilerini anlatmak için yaratılmış bir efsane olarak da görülür.

Kaynaklar: 

wikipedia.org

eksisozluk.com

bibliotecapleyades.net

mnn.com

studioghibli.wikia.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
4
4
3
3
2