Görüş Bildir
Haberler
Hulusi Akar'ın Başına Silah Dayayıp Boğazını Kemerle Sıkmışlar

Hulusi Akar'ın Başına Silah Dayayıp Boğazını Kemerle Sıkmışlar

Onedio Medya
17.07.2016 - 11:43 Son Güncelleme: 18.07.2016 - 01:53

Genelkurmay Karargahı'nda darbe girişiminde bulunanlar tarafından alıkonulan ve darbe bildirisine imza atması istenen Orgeneral Hulusi Akar’ın başına silah dayandığı ve boğazının kemerle sıkıldığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasında akıbeti merak edilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'ne düzenlenen operasyon sonrasında ilk kez Çankaya'da görüntülendi.

Akar sonrasında Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte gazetecilerin karşısına çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanı öğleden sonra ise Meclis'teki özel oturuma katılıp toplantı sonrasında TBMM Başkanı, muhalefet liderleri, yüksek yargı organlarının başkanlarıyla kameralara birliktelik pozu verdi. 

Bu sırada geçmiş olsun dileklerini kabul eden Akar'a, kuvvet komutanlarının neden kendisine eşlik etmediği soruldu. Akar bu soruya, 'Komutanlar görev başında' yanıtını vermekle yetindi.

Emir subayı ve özel kalemi gözaltına almaya çalışmış

Emir subayı ve özel kalemi gözaltına almaya çalışmış

CNN Türk'ün haberine göre, Akar yaşadıklarını TBMM Başkanı, Başbakan, CHP ve MHP liderleriyle Meclis'te yaptığı görüşmede anlattı. 

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Akar, darbe teşebbüsünün başlamasıyla birlikte, kendisini yakın çalışma arkadaşları, emir subayı ve özel kaleminin gözaltına almaya çalıştığını aktardı.

Genelkurmay Başkanı kendisine silah doğrultulduğunu, karşı koyunca da arbede yaşandığını söyledi.

"Başına silah dayayıp boğazını kemerle sıktılar"

"Başına silah dayayıp boğazını kemerle sıktılar"

NTV'nin edindiği bilgilere göre darbeciler Akar’a darbe bildirisi imzalatmak istediler. Akar’a “Bildiyi imzalarsanız hayati tehlikeniz olmaz” denildi. Başına silah dayanan Akar’ın boğazı da kemerle sıkıldı. 

Komutanın boynundaki morluğun da bu sırada oluştuğu öğrenildi.

Akar, daha sonra komutanlarla birlikte helikopterle Akıncı Üssü’ne getirildi. Burada ayrı ayrı odalarda tutulan Akar ve arkadaşlarına su ve yemek verilmedi.

Boğazı kesilerek öldürüldüğü iddia edilen asker... 

TBMM Başkanı ve parti liderleriyle yapılan görüşmede boğazı kesilerek öldürüldüğü iddia edilen askerin de gündeme geldiği öğrenildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e bu konuda açıklama yapmasının faydalı olacağını söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine Akar, 'Bu görüntüler gerçek mi?' diye sordu. Kılıçdaroğlu da 'Bayağı gerçek' yanıtını verdi.

CNN Türk ve NTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
361
335
184
49
35
34
17