Görüş Bildir
Haberler
Gencim ve Her Çılgınlığa Açığım Diyorsanız Karşınızda Gezilecek 20 Muhteşem Şehir!

Gencim ve Her Çılgınlığa Açığım Diyorsanız Karşınızda Gezilecek 20 Muhteşem Şehir!

Rinascita
29.07.2016 - 04:42

20li yaşlarda dünyayı dolaşmak, büyük olasılıkla ömrün boyunca yaşadığın en güzel deneyimlerden biridir. Yanlış anlaşılma olmasın; yaşlanınca dünyayı dolaşmak sıkıcı bir eylem haline dönüşmüyor. Bu durum biraz daha farklı. 😊

Çöplük gibi yerlerde dahi kalabilmek, gecenin ilerleyen saatlerine kadar ayakta kalıp partiden partiye koşmak, tadı kötü olsa bile karnını herhangi bir yiyecek ile doyurmak... Yaş ilerledikçe, insanların damak tadı ve öncelikleri değişiyor. 20li yaşlarda dünyayı gezerken, sadece gezip gördükleriniz ve yaşadığınız tecrübeler önemlidir; yediğiniz, içtiğiniz veya kaldığınız yer değil.

İşte 20li yaşlarda, umarsızca gezilmesi gereken 20 muhteşem şehir...

Kaynak: http://elitedaily.com/life/20-cities-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Berlin

1. Berlin

Girişimci, hipster veya yaratıcı bir tip iseniz; Berlin sizin için biçilmiş kaftan! Kreuzberg'deki barlara bi' uğrayın, Urban Spree'deki endüstriyel binaları keşfedin,  Mauerpark'taki cesur yüreklerin karaoke gösterilerine tanık olun ve terk edilmiş Tempelhof Havalimanı'ndaki iniş pistinde bisiklet sürün.

Bu şehri tavaf etmek için bol enerjiye ihtiyacınız olacak!

2. Budapeşte

2. Budapeşte

Kendini Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri olarak gören Budapeşte'nin ilginç bir yapısı var. Danube Nehri yalnızca şehri değil, şehrin kişiliğini de ikiye bölüyor.

Gün boyunca Buda tarafında elini sallasan turiste çarpar; akşamları da aynı durum Peşte tarafındaki partilere akın eden kişiler için geçerlidir. Harabe binalardaki barlarda vakit geçirin. Bu harabe barlardan en eskisi Szimpla Kert, ziyaretçilerine tam bir görsel şölen yaşatıyor.

Budapeşte ayrıca 'spa şehri' olarak biliniyor. O yüzden hazır oradayken bir spa partisine de katılmak fena olmaz.😉

3. Londra

3. Londra

Harika müziklerin ve farklı kültürlerin kozmopolitan şehri... Londra'nın, evrenin merkezi olduğu söylenir. Oraya giden herkesin, kendini evrenin merkezinde hissetmesi çok normal olsa gerek.

Doğu Londra'nın ünlü varoş mahallelerinin tadını çıkarın, Portobello Market'ten türünün tek örneği nostaljik nesnelerden birini alın, en sevdiğiniz grupları izlemenin keyfini çıkarın.

4. Tokyo

4. Tokyo

Çılgınlıkların, ışıltının ve tuhaflıkların şehrine hoş geldiniz. Dünya üzerinde kendinizi çizgi roman karakterlerinden biri gibi hissedebileceğiniz başka hiçbir şehir olmasa gerek! Harajuku'da, Gwen Stefani'nin yedek dansçılarından biri gibi davranın, karaoke barlarında müzik keyfinin tadını çıkarın, inek kasabası Ahikabara'ya da yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

5. New York

5. New York

Filmlerde gördüklerinizi unutmayın! Kaybolmak için koskoca bir şehir sizi bekliyor. Işıkların altında, kendinizi bambaşka bir dünyada hissetmenizi sağlayacak bu şehrin gece hayatının da tadına bakmanızı öneririz. Greenwich, hipster merkezi Brooklyn ve Empire State'i de unutmayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dubrovnik

6. Dubrovnik

Adriyatik büyüsüne kapılıp, nostaljinin dibine vuracağınız yerlerden birisi; Dubrovnik. Parti ortamlarıyla çok fazla ün salmamış olsa da, bu bölgenin kendine özgü bir büyüsü olduğu tartışılmaz bir gerçek.

'Duvardaki delik' olarak bilinen Buza barı gördüğünüzde, rüyada olmadığınıza emin olmak için kendinizi çimdiklemeniz gerekecek!

7. Amsterdam

7. Amsterdam

Seks, esrar, kanallar ve lalelerden oluşan, liberalliğin ve nezaketin şehri Amsterdam. Bağımsızlık ve özgürlüğün sizin için en önemli şey olduğu 20li yaşlarda, Amsterdam'da olmaktan daha güzel ne olabilir ki!

8. Rio de Janeiro

8. Rio de Janeiro

Hayatta kesin olan üç şey vardır; ölüm, vergiler ve Brezilya'da en az bir gece geçirmek. Brezilya halkı nasıl parti yapacağını biliyor. Alabildiğine renkli ve mükemmel partilerden ve festivallerden birine katılmak için daha ne duruyorsunuz? Veya güzelim plajlarda güneşlenmek, çılgın samba dansları yapmak için neyi bekliyorsunuz?

9. Phuket

9. Phuket

Tam bir parti cenneti. Patong'daki Bangla Yolu boyunca yer alan faaliyetler, neon ışıklarının ve diskoların arasında hayatınızın en güzel günlerinden birkaçını yaşamanızı sağlayabilir. (Ayrıca fazlasıyla ucuz!)

10. Hong Kong

10. Hong Kong

Hong Kong, 'Geçerken uğradım.' şehirlerinden biri değildir kesinlikle. Tim Ho Wan'de meyveli börek yemeden, Victoria Limanı'nı süsleyen ışıkların senfonisini dinleyip, güzelliklerine kapılmadan, Hong Kong Adası'na gitmeden ne anlamı olur ki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Barselona

11. Barselona

Canlı gece hayatının, muhteşem yemeklerin ve mimarinin bütün çeşitlerini görebileceğiniz bir İspanyol şehri, Barselona. Gaudi'nin mimari şaheserlerini keşfedin, La Boqueria'dan bir taze meyve suyu kapın, akşam 9'daki tapas için hazırlığınızı yapın ve flamenkonun tadını çıkarmak için Gothic Quarter labirentinde gizli havalı bir bar bulun.

12. Las Vegas

12. Las Vegas
www.theheartbandits.com

Vegas'ta olan, Vegas'ta kalır! Dün gece yaşananları, sabah uyandığında hatırlayamayacak kadar sarhoş olan insanların, partilerin, eğlencenin ve eğlencede sınırsızlığın şehri Vegas!

13. Buenos Aires

13. Buenos Aires

Gece 2'de başlayan partilerden ötürü, sabahın erken saatlerinde sokaklarda insan görmenin garanti olduğu şehirlerden biridir. Baş döndürücü, seksi, sakin ve güneş doğana kadar dansın su gibi aktığı bir yer arayanların mutlaka uğraması gereken Buenos Aires...

14. İstanbul

14. İstanbul

Doğu ve batıyı bir köprü misali bağlayan, birçok imparatorluğa ve kültüre tanık olmuş kozmopolitan bir şehirdir. Sultan Ahmet Camii, Kapalı Çarşı ve Beyoğlu'nu gezmeden; hamama gitmeden İstanbul'dan gitmek olmaz. Her türlü insanı, her çeşit kültürü ve milleti görebileceğiniz nadir şehirlerden biridir İstanbul. Modern kent özelliklerini taşımasının yanı sıra, geleneksel özelliklerini de yansıtmaya devam etmektedir.

15. New Orleans

15. New Orleans

Bilenler bilir, 'The Originals' adlı dizinin geçtiği yerdir New Orleans. Jazz müziği, sanatı, sabahlara kadar devam eden partileri ve nostaljinin büyüsünü yansıtan New Orleans'ın, ruhu olan bir şehir olduğunu bilin.

Her yılın başında düzenlenen festivallere katılın. Frenchman Sokak'taki canlı müziğin tadını çıkarın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Tel Aviv

16. Tel Aviv

Orta Doğu'nun güzel sahilleriyle ve partileri ile dillere destan olan, genç ve canlı şehri Tel Aviv. Her ne kadar bazılarına tuhaf gelse de, devam eden savaşlardan kaçan insanlar, buraya kendilerini huzurlu hissetmek için geliyorlar.

Plajlardaki su partilerine katılabilirsiniz veya Lilienblum Sokak'taki geleneksel tatlara bakabilirsiniz.

17. Reykjavik

17. Reykjavik

Pahalı olduğunu biliyoruz, fakat verdiğiniz her kuruşa değecek güzellikte bir şehirdir. İzlandalı insanlar nasıl güzel vakit geçireceklerini ve adanın güzelliklerinden nasıl yararlanacaklarını biliyorlar. Onlara katılarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Ayrıca 'Kara Ölüm' olarak bilinen damıtık Alman içkisini de denemelisiniz.

18. Santorini

18. Santorini

Elbette gece hayatı ve partiler konusunda çok daha ünlü Yunan adaları vardır. Lakin Santorini şüphesiz en güzel manzaraya sahip olandır. Ege Denizi'ne bakan tepelerde, beyaza boyanmış evler görebilirsiniz. Bu görüntü, tarif edilemez hazlardan biri olarak yıllarca hafızanızda kalacaktır.

19. Melbourne

19. Melbourne

En havalı şehir olmasa da, en havalı şehirlerden biri olarak en iyi barlara, restorantlara ve kahvelere sahip bu şehirde keyifli bir vakit sizleri bekliyor.

Bu şehirde nereye gideceğinizi bilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde çöp kutularının arkasında, terk edilmiş tavan aralarında, numaralandırılmamış kapıların önünde nereye gideceğinizi bulamayabilirsiniz. Karşınıza ne çıkacağını asla bilemezsiniz.

20. Montréal

20. Montréal

Fransa dışında yer almasına rağmen, Fransızca'nın en çok konuşulduğu ikinci şehirdir. Montréal tıklım tıklım dolan festivalleriyle, yenilikçi mutfağıyla ve sayısız kokteylleri ile sizi karşılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
37
21
13
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
unknown

Gencim, her çılgınlığa hazırım ama param yok diyorsanız galeriye bakıp çıkın.

Resho

Yine googlelanarak hazırlanmış bir seyahat içeriği. Arkadaşım Bu bahsettiğin şehirlerin bir çoğu yaşamak için muhteşem şehirler ama çılgınlık için değil. Du... Devamını Gör

Melih Diker

Kaynak belirtmişler yazının altında ing den tr ye çevirme bir içerik bu kadar kızmamalı kaynak sunulduğu için :)

Fındık Faresi

Bir an Türkiye'den hiçbir şehir yok sandım