Görüş Bildir
Haberler
Gelmiş Geçmiş En Karizmatik 30 Roman Karakteri

etiket Gelmiş Geçmiş En Karizmatik 30 Roman Karakteri

diazepam
24.07.2014 - 17:25 Son Güncelleme: 24.07.2014 - 17:26

Elbette sizin dediğiniz de olmalıydı, tabii ki onu da unutmamalıydık ama maalesef yerimiz kısıtlı. Gönül ister ki tüm karizmatik roman karakterlerini burada toplayalım ama olmuyor işte. Sizler için 30 tanesini seçmeye gayret ettik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rodion Romanoviç Raskolnikov

1. Rodion Romanoviç Raskolnikov

Fyodor Mihailoviç Dostoyevski'nin 'Suç ve Ceza' adlı romanının baş karakteridir. Hukuk öğrencisi bir katildir. İnsanlarda türlü türlü duygular uyandırır ve bir kere tanışıldıktan sonra kendisini asla unutturmaz. Kitap boyunca düşündükleriyle insana sürekli bir şeyleri sorgulatmasıyla meşhurdur.

2. Nastasya Filippovna

2. Nastasya Filippovna

Fyodor Mihailoviç Dostoyevski'nin 'Budala' romanındaki esas kadın karakterdir. Gururun bir kadına neler yapabileceğinin, onu nasıl bir hale getirebileceğini gösteren, insanı bunalımlara sürükleyen karanlık karakteridir.

3. Meursault

3. Meursault

Albert Camus'nün 'Yabancı' adlı kitabının hiçbir şeyi iplemeyen baş kahramanı. Onun için idam edilmekle, idam kararının verildiği mahkeme salonunun çok sıcak olması arasında hiçbir fark yok.

4. Kayra

4. Kayra

Hakan Günday'ın 'Kinyas ve Kayra' kitabının kahramanı. '..evet, kayra çok iyi bir yazar olabilirdi. eğer bu kadar nefret etmeseydi mürekkepten ve bu kadar uyumasaydı...''

5. Hayri İrdal

5. Hayri İrdal

Ahmed Hamdi Tanpınar'ın 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' romanının baş karakteri. Arada kalmış, silik, yerine kim olsa olurdu diyebileceğiniz bir karakter, ama anlatılmak isteneni ondan güzel verenini bulmanız da imkansız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aleksey Fyodoroviç Karamazov

6. Aleksey Fyodoroviç Karamazov

Fyodor Mihailoviç Dostoyevski'nin 'Karamazov Kardeşler' romanındaki, Karamazov kardeşlerin en küçüğü. Belki kitapta en az bahsedileni ancak Dostoyevski'nin de dediği gibi; 'Aleksey'in değerini bilemeyebilirmişiz, ama biraz daha emek ve dikkat vermeliymişiz aleysey'e'.

7. Raistlin Majere

7. Raistlin Majere

'Ejderha Mızrağı' serisinde, seveni kadar sevmeyeni de çok olan ama karizmasını herkesin kabul ettiği esaslı büyücü karakter.

8. Jean Baptiste Grenouille

8. Jean Baptiste Grenouille

Patrick Suskind'in 'Koku' isimli eserinin koku alma yetisi aşırı derecede gelişmiş baş kahramanıdır. Raskolnikov'dan sonra insanların aklında yer etmeyi başarmış, kokusuz karakterdir. Belki dünya üzerindeki en orijinal intihar şeklinin de sahibidir.

9. Yevgeniy Vasilyiç Bazarov

9. Yevgeniy Vasilyiç Bazarov

Turgenyev'in 'Babalar ve Oğullar' kitabındaki, nihilist karakter. 

'bir kadın hoşuna mı gitti, hemen onu elde et. olmadı mı? o halde bir daha onu düşünme, dünyanın sonu değil ya!', 'insan her şeyi anlayabilecek kapasitededir; hatta meltemin esişini, güneşteki oluşumları bile... fakat bir başkasının, neden burnunu başka türlü sildiğini bir türlü anlayamaz.' gibi laflarla hafızalarımızda yer etmiştir.

10. Henry Chinaski

10. Henry Chinaski

Charles Bukowski'nin eserlerinin birkaçında 'kendime saydırırken işime yarıyordu' diyerek kullanmış olduğu takma adı. Şehirden şehire, kadından kadına, şişeden şişeye bir karakterdir.

-Henry. nesin sen tanrı aşkına?

-Güzelim. ben bir dahiyim. ama bunu benden başka bilen yok.

demesini bilen kişidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oblomov

11. Oblomov

Ivan Goncharov'un aynı isimli kitabının baş karakteridir. tembellik ve boş vermişliğin sembolü olmuştur. 

'Hayır, insan istediği gibi yaşayamaz, doğrudur. yoksa insan en derin zekanın bile içinden çıkamayacağı bir çelişmeler karanlığına düşer. bir gün bir şeyi istersin, ertesi gün tutkuyla, ölesiye ona bağlanırsın, daha ertesi gün onu istediğinden utanırsın, arzun yerine geldiği için hayata lanet edersin. işte insan hayatta kendi istediğinin peşinden serbestçe giderse böyle olur. bastığımız yeri yoklayarak yürümeliyiz; bazı şeylerden gözlerimizi çevirmeliyiz, mutluluk hülyalarına kapılmamalıyız, mutluluk elimizden kaçarsa isyan etmemeliyiz; hayat budur işte...'

12. Tyler Durden

12. Tyler Durden

'Dövüş Kulübü' kitabının, aydınlanmanın bir yolunun da dibe vurmaktan geçtiğini fark etmiş olan karizmatik karakteri. 'Umutlarımı bıraktım, özgürleştim', 'sahip olduklarımız bize sahip olmaya başlıyor' gibi büyük sözlerin sahibi.

13. Aylak Adam

13. Aylak Adam

Yusuf Atılgan'ın aynı isimli romanını kahramanı. Her şeye 'karşı' duran,'karşı' çıkan,'karşı' olan, sıradanlığa, tekdüzeliğe, alışılmışın kolaycılığına  hiç katlanamayan, hem farklıyı, hem doğruyu arayan, bir ismi bile olmayan ve yazarın 'c.' dediği bir adam... zor bir karakter, zor bir yaşam.

14. Sherlock Holmes

14. Sherlock Holmes

Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılmış İngiliz dedektif. Yardımcısı Watson ile en zor olayların bile üstesinden gelir. 'imkansızları ele, geriye gerçek kalır' yaklaşımını benimsemiş, karmaşık bir o kadar da anlaşılır karakter.

15. Maria Puder

15. Maria Puder

Sabahattin Ali'nin 'Kürk Mantolu Madonna' romanında Raif Efendi'nin bir resim galerisinde tablosunu görüp aşık olduğu ve hayatının anlamını yüklediği kadın karakter. Herkesin ucundan kıyısından hayal ettiği aşkın kadını.

“Artık Maria Puder, yaşamak için kendisine kayıtsız ve şartsız muhtaç olduğum bir insandı. Bu his ilk anlarda bana da garip geliyordu. Bu yaşıma kadar mevcudiyetinden bile haberim olmayan bir insanın vücudu birdenbire benim için nasıl bir ihtiyaç olabilirdi? Fakat bu hep böyle değil midir? Birçok şeylere ihtiyacımızı ancak onları görüp tanıdıktan sonra keşfetmez miyiz?..

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Roland Deschain

16. Roland Deschain

Stephen King'in 'Kara Kule' serisinin kahramanı, müthiş silahşoru. Stephen King'in yaratırken Clint Eastwood'dan esinlendiğini söylemiş olması sanırım karizması konusunda size bir fikir verir.

“önce gülümsemeler gelir, ardından yalanlar, ve sonunda silahlar.”

17. Albay Aureliano Buendia

17. Albay Aureliano Buendia

Gabriel Garcia Marquez'in 'Yüzyıllık Yalnızlık' adlı romanında yer alan, en akılda kalıcı kahramandır. Giriştiği 32 silahlı ayaklanmanın hepsini kaybetmiş olmasına karşın kahramandır. Davasına inanmışlığıyla, kahramanlığıyla ve umutsuzca sevmesiyle gönlümüzde taht kuran karizmatik karakterdir.

18. Christian Grey

18. Christian Grey

'Grinin Elli Tonu' üçlemesinin ana erkek karakteri. Genç, yakışıklı, zeki, zengin, iş sahibi, kontrol manyağı, farklı zevklere sahip; esas kız Anastasia ile beraber tüm dünyada fenomen olmuş bir beyefendi... Adam sapkın bir sapık olsa da sevmesini biliyor dedirtendir aynı zamanda.

19. Jason Bourne

19. Jason Bourne

Robert Ludlum'in 'The Bourne İdentity', 'The Bourne Supremacy' ve 'The Bourne Ultimatum' üçlemesinin kahramanı, roman dünyasının en iyi ajanıdır. James Bond'dan üç kat daha iyi ajan, 5 kat daha karizmatik biri olmasıyla meşhurdur. Jack Bauer ve James Bond gibi onun da ismi J. B. kombinasyonuna sahiptir.

20. Mr. Darcy

20. Mr. Darcy

'Aşk ve Gurur' romanının baş kahramanıdır. Başarılı, romantik, yakışıklı ve bunun gibi mükemmel özellikleriyle özellikle kadınların gönlünde taht kurmuş ideal sevgili tipidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Edmond Dantes

21. Edmond Dantes

Alexandre Dumas'nın 'Monte Cristo Kontu' kitabındaki zengin, kültürlü, karizmatik kendini intikama adamış kahraman. Kendisi erdem demektir, sabır demektir, güç demektir, intikam demektir.

22. Selim Işık

22. Selim Işık

Oğuz Atay'ın 'Tutunamayanlar' kitabının baş karakteridir. Ağzından; 

'Güldükleri zaman sevinçli, ağladıkları zaman kederli oldukları sanılacaktır.'

'Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkan var mıdır?'

'Hayatınızda bir daha belki hiç görmeyeceğiniz bu adamın sizi hiç unutamayacağını biliyor musunuz?'

'Sonunda birbirlerini hoş görseler de beni affetmezler. sonunda herkes beni suçlayacak bir sebep bulur.' gibi cümleleri duyduğumuz, karizmatik karakterdir.

23. Marla Singer

23. Marla Singer

'Dövüş Kulübü' kitabının en can alıcı, en karizmatik karakterlerinden biridir. Kendisi için 'eğer bir tümörüm olsaydı adını Marla koyardım' denilebilecek, kadınların ne kadar tehlikeli olabileceklerini bir kez daha kanıtlamış olan karizma abidesi karakterdir.

24. Lisbeth Salander

24. Lisbeth Salander

Stieg Larsson'un 'Milenyum Üçlemesi'ndeki karizmatik karakter. Fotografik hafızalı, üstün zekalı, 9 dövmeli, sosyopat, biseksüel, hacker. Anoreksik görünümlü ama boks yapar. Çılgın motor kullanır harika kılık değiştirir. Polisten , otoriteden ve özellikle psikologlardan nefret eder.

25. Nicholai Hel

25. Nicholai Hel

'Şibumi' romanının esas oğlanıdır. Şizofrenik transandantal meditasyonun yaratıcısı... muazzam algılama ve yer değiştirme kapasitesine sahip... Şibumi, Samuray... sınırlarda gezen roman karakteri. Kendisini tanıdıkça başaramayacağı hiçbir şey olmadığına inanmaya başlarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Küçük Prens

26. Küçük Prens

Saint-Exupéry'nin aynı adlı romanının kahramanı.

'Büyükler hiçbir şeyi tek başlarına anlayamıyorlar, onlara durmadan açıklamalar yapmak da çocuklar için sıkıcı bir şey oluyor doğrusu...' diyecek kadar karizma sahibi.

'Unutma, dedi tilki, gülün için harcadığın zamandır gülünü bu kadar önemli yapan. - Gülüm için harcadığım zaman... dedi küçük prens, hatırlamak için...'

27. Tuna

27. Tuna

Buket Uzuner'in 'Kumral Ada Mavi Tuna' kitabının kahramanı. Ada'nın kendisine 'sen hiç kimsenin olamayacağı kadar çok şeyimsin benim...' dediği karizmatik karakter.

28. Gregor Samsa

28. Gregor Samsa

Franz Kafka'nın 'Dönüşüm' adlı başyapıtının ana karakteri. Çıkar dünyasındaki yalnızlığı ve ezikliğini böceğe dönüşümüyle ifade eden karizmatik, bunun yanı sıra ruhundaki mutsuzluğu, zavallılığı, ezilmişliği gözle görülür hale getirmek için böceğe dönüşmekte bir beis görmeyen karakter.

29. Genç Werther

29. Genç Werther

Goethe'nin 2 haftada tamamladığı mektup roman türündeki unutalmaz eserinin acılar içinde kıvranan kahramanı. Kafanızdaki aşk tanımını yerle bir eden, sizi kendi aşkının içine çekmeye çalışan karakter.

30. Sirius Black

30. Sirius Black

Harry Potter serisinin en karizmatik kahramanlarında, Harry Potter'in vaftiz babası karakter. Ayrıca serinin en sevilen, en hayranlık duyulan, en karizmatik, en, en, en... karakteridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Uzun İhsan Efendi

Bonus: Uzun İhsan Efendi

İhsan Oktay Anar'ın 'Puslu Kıtalar Atlası', 'Kitab Ül Hiyel', 'Efrasiyabın Hikayeleri' kitaplarında karşımıza çıkan, mistik kahraman. Romanlarının 3'ünde de bir yerde olaya girip kafa karıştıran, bişiler anlatan bilge kişi. Duyuları olmadan da dünyayı duyumsayabilen, gözlerine ihtiyacı olmaksızın gönlüyle görebilen, derviş tadında karakter.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
41
30
16
13
11
8