Görüş Bildir
Haberler
Gelmiş Geçmiş En Başarılı 9 Oyun Serisi

Gelmiş Geçmiş En Başarılı 9 Oyun Serisi

Taha Murat Doğan
30.10.2014 - 04:54 Son Güncelleme: 30.10.2014 - 16:02

Yeri geldi asker, yeri geldi yarış pilotu, yeri geldi sporcu olduk. İlklerini gördüğümüzde hala gözlerimizi yaşartan o oyunları bi hatırlayalım istedim. Listeyi hazırlarken sıralamalar arasında çok kararsız kaldım  ve en sonunda bu şekilde bırakmaya karar verdim. Umarım hoşunuza gider.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Call of Duty

1. Call of Duty

FPS (birinci şahıs nişancı) türünde olan bu serimizde, II. Dünya Savaşında  mı çatışmadık yoksa uzaya çıkıp orada da düşmanlarımızın korkulu rüyası olmadık? 2003te ki ilk oyunundan beri en sevdiğim seri olan Call of Duty listemde ki ilk yeri alıyor.

2. Assasin's Creed

2. Assasin's Creed

Üçüncü şahıs türünde olan bu serimizde ise yeri geldi bir hayalet olduk işlerimizi sessizce bitirip ortadan toz olduk yeri geldi açık denizlerin korkulan korsanı olduk. Her oyunu kapattığımızda biz de bileklerimizde birer Hidden Blade düşünüp ordan oraya zıplardık. Assassin's Creed ise listemin ikinci sırasında yer alıyor.

3. Warcraft

3. Warcraft

Hem strateji dalına hemde MMORPG dalına uzanan bu oyun serimize zaten fazla söz ne hacet? Fantastik yaratıklarla iç içe olduğumuz bu seri zeka yanında yetenekte istiyor. Eğlencenin garantisini verebileceğim bu seri listemde üçüncü sırada.

4. Grand Theft Auto

4. Grand Theft Auto

Grand Theft Auto yani namı değer GTA.  Birçok pislik iş yapıp kendimizi suçlu hissetmediğimiz bir seri. GTA serisi genel olarak Amerika'da ki suçluluk oranını konu alır. İlk oyunlarından bugüne kadar içeriğinde çok büyük gelişim gösteren seri bizi daha nasıl şaşırtıcak çok merak ediyorum. Çok kan dökmemeniz dileğiyle, iyi oyunlar.

5. Diablo

5. Diablo

Şeytan anlamına gelen oyunumuz kısaca cennet ve cehennem arasında ki bir savaşın dünyaya sıçramasını anlatıyor. Kendi seçtiğimiz bir kahramanı oynuyoruz. Oynamaktan her zaman tam zevk aldığım bu seride karakterimizin yaptığı kombolardan tutun bölüm sonlarında ki bosslara kadar herkesi hayrete düşürecek güzellikte. Ve böylece Diablo listemin beşinci sırasına yerleşiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Age of Empires

6. Age of Empires

Strateji türünde olan Age of Empires serisi ise hikaye kısmında belli taktikler öğrenip oyunumuzu bitirdikten sonra ister yapay zekaya karşı isterseniz arkadaşlarınıza karşı savaşmanızı sağlıyor. Neredeyse aklınıza gelebilecek her hükümdarlık veya ülkenin başına geçip kendi kurduğunuz ordunuzla büyük bir savaş zevki yaşatıyor. Age of Empires serisi ise listemde ki altıncı sıraya oturuyor.

7. StarCraft

7. StarCraft

Temeli WarCraft'a dayanan bu seride ise uzayda yaşayan Zerg, Terran ve Protoss ırklarının savaşına tanık oluyoruz. Strateji türünde olan bu seri bana hiç yaşamadığım farklı zevkler sunuyor. Dikkat! Bu seri üst düzey teknoloji içerir.

8. Need for Speed

8. Need for Speed

Hıza ihtiyaç duyduğumuz bu seride kendinize hakim olamayabilirsiniz. Polislere az mı tozumuzu yutturmadık ya da yarışlarda gaza fazla yüklenince duvarın yardımıyla mı dönmedik? Bize hayranlıkla baktığımız otomobillere sahipmişiz hissi yaşatan bu seri bu seferlik birinci olamasa da sekizinci sıradan hızla geçiyor.

9. NBA 2K

9. NBA 2K

Benim gibi basketbol aşıklarının son derece zevkle oynadıkları bir seri. Canımız istedi takım oyunu oynadık canımız istedi kendi karakterimizi adam etmeye çalıştık. Maç sırasında yaptığın güzel bir hareketle eğlencene eğlence kattın. NBA 2K seriside listemde dokuzuncu sıraya bir üçlük yolluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
44
25
16
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Demir

pes veya fifa yok bence büyük eksiklik...

Enda

Warcraft- StarCraft - NBA 2K haricinde listedeki diğer oyunları oynamış biri olarak Diablo bambaşkaydı..

Diabolus

Hepsine katılıyorum ama sıkı bir Diablo fanatiği olmama rağmen Diablo 3'ün bana beklediğimi veremediğini de söylemek isterim. Diablo II herşeyi ile dengeli b... Devamını Gör