Görüş Bildir
Haberler
Geçmişten Bugüne NBA'de Forma Giymiş 11 Türk Oyuncu

Geçmişten Bugüne NBA'de Forma Giymiş 11 Türk Oyuncu

Fulin
27.06.2016 - 23:38

NBA şüphesiz dünyadaki en önemli basketbol organizasyonu. Bu ligde forma giyen Türk oyuncular her zaman önemli oyuncular olarak görüldüler. Dünden bugüne NBA'de oynayan, seçilen ancak oynamayan oyuncu listesini bir araya topladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mirsad Türkcan

1. Mirsad Türkcan

Houston Rockets tarafından seçilen efsanevi basketbolcumuz, bu takımda hiç oynamadan New York Knicks'e takas edildi. Knicks'in ardından Milwaukee Bucks kadrosunda da yer alan oyuncumuzun NBA karnesi, Avrupa kariyerine göre çok zayıf. Ancak onu hem ülke basketbolumuz hem de Avrupa basketbolunun en önemli ribaundcusu olarak hatırlayacağız. 

Fenerbahçe tarafından 6 numaralı forması emekliye ayrılan Mirsad, şu anda basketbolun 'business' tarafına geçti. Efsane emekli oyuncu, menajerlik ve takım yönetimi ile ilgili işler ile uğraşıyor.

2. Hidayet Türkoğlu

2. Hidayet Türkoğlu

Efes Pilsen altyapısından yetişen Hidayet Türkoğlu, 2000 yılında Sacramento Kings tarafından seçildi. Aynı yıl NBA kariyerine başlayan oyuncu sırasıyla, San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns, yine Orlando Magic ve Los Angeles Clippers'ta forma giydi. 2008 yılında en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünü alan Hido, 2015 yılında emekli oldu. Bu parlak kariyerine yakışmayan doping skandalı da NBA kariyerini özetlerken unutulmaması gereken başlıklar arasında. 

Hidayet Türkoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı baş danışmanı olarak yaşamına devam ediyor.

3. Mehmet Okur

3. Mehmet Okur

Detroit Pistons tarafından seçilen ülke basketbolumuzun en önemli isimlerinden Mehmet Okur, NBA'de 3 takımın formasını giydi. Bunlar; Detroit Pistons, Utah Jazz ve New Jersey Nets idi. NBA tarihindeki en başarılı Türk oyuncu olan Memo'nun özgeçmişinde bir şampiyonluk yüzüğü ve bir All Star'lığı var. Oyunculuğunun yanında karakteri ile de Amerikalıları kendine hayran bırakan Memo'nun başarıları şu anda Türk oyuncula için aşılacak çıta olarak duruyor. 

Memo aktif oyunculuktan emekli olması ile birlikte yaşamına Amerika'da devam ediyor.

4. İbrahim Kutluay

4. İbrahim Kutluay

Çok uzun bir NBA macerası olmayan İbrahim Kutluay sadece Seattle Supersonics formasını giydi. NBA'in basketbol stiline pek uymadığını gören oyuncu bu serüveni fazla sürdürmeden Avrupa'ya geri döndü. Euroleague şampiyonluk yüzüğü olan tek Türk oyuncu olan İbrahim Kutluay, bu başarıyı Yunan takımı Panathinaikos ile elde etti. 

İbrahim Kutluay, şu anda Darüşşafaka Doğuş gibi bütçesi yüksek ve her anlamda agresif olan bir takımı CEO koltuğunda yönetiyor.

5. Ersan İlyasova

5. Ersan İlyasova

2006 yılında başlayan NBA kariyerine Barcelona'ya gelerek kısa bir ara veren Ersan İlyasova, halen NBA'de istikrarlı bir şekilde basketbol yaşamına devam ediyor. Milwaukee Buck tarafından seçilen oyuncu, bu takımın yanında Detroit Pistons, Orlando Magic formaları da giydi. Sezon sonundaki takas piyasasında hareketli bir isim olan Ersan, Oklahoma City Thunders'a gönderildi. 

Özellikle 3 ve 4 numaralı pozisyonlarda yararlı olan oyuncumuzun şut tehditi, onu rakiplerinden farklı bir noktaya koyuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Semih Erden

6. Semih Erden

Semih Erden de NBA'yi deneyen, bir dönem başarılı olan ancak macerası uzun sürmeyen bir oyuncumuz. NBA'de Boston Celtics ve Cleveland Cavaliers formalarını giyen oyuncumuzun, Amerika macerası iki sezon sürdü. Normal sezonlarda toplamda 69 maçta forma giydi. 

Semih Erden, basketbol yaşamına Darüşşafaka Doğuş takımında devam ediyor.

7. Ömer Aşık

7. Ömer Aşık

2008 yılında Portland Trail Blazer tarafından seçilen oyuncumuz, bu takımda hiç forma giymedi. 2010 sezonu ile birlikte Chicago Bulls forması ile NBA'e merhaba diyen Ömer Aşık, Houston Rockets ve New Orleans Pelicans takımlarında yer aldı. Halen New Orleans kadrosunda yer alan Aşık, oyunu ile çoktan kendini NBA'de kanıtlamış bir oyuncu olarak görülüyor.

8. Enes Kanter

8. Enes Kanter

2011 yılında NBA'e dahil olan oyuncumuz, Utah Jazz ve Oklahoma Thunders takımlarında yer aldı. Performansıyla da NBA'de kalıcı olacağını kanıtlayan oyuncunun oyunun iki yönünü de oynama özelliği Amerikalılar tarafından en sevilen özelliği. 

Enes Kanter, son günlerde milli takıma çağrılmadığı için çeşit çeşit polemiğin içine girerek adını basında çokça duyurdu.

9. Furkan Aldemir

9. Furkan Aldemir

Karşıyaka'da çok iyi bir 4 yıl geçirdikten sonra Galatasaray'a gelen Furkan Aldemir, burada da geçirdiği 3 yıl ile hem genç hem tecrübeli bir oyuncu oldu. NBA'in dikkatini çeken Furkan, Philadelphia 76ers tarafından transfer edildi. Bir sezon NBA tecrübesinden sonra Darüşşafaka Doğuş'a dönen oyuncu kariyerine Avrupa'da devam ediyor.

10. Furkan Korkmaz

10. Furkan Korkmaz

Ülke basketbolumuz adına gelecek için ümitlenmemizi sağlayacak en önemli isim Furkan Korkmaz. Sahadaki lider tavrı, oyun zekası ve en önemlisi gelişimini tamamlamadığından yapabileceklerinin sınırsız olması onu farklı bir yere koyuyor. Furkan, 2016 draft'ında 1.tur 26.sıradan Philadelphia 76ers tarafından seçildi. Şimdi gözler gidip gitmeyeceği noktasında oyuncunun kararında. Furkan Korkmaz, bu sezon gitse de gitmese de basketbolun zirvesi NBA'de ona kesinlikle yer var ve bizim de ona ülke basketbolumuz için fazlasıyla ihtiyacımız var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cedi Osman

11. Cedi Osman

Cedi Osman, NBAtakımlarından Cleveland Cavaliers forması giyen Türk profesyonel basketbolcudur. 2.04 boyundaki basketbolcu kısa forvet pozisyonunda görev alsa da gerektiğinde şutör gard ve uzun forvet pozisyonlarında da oynayabilmektedir. 2015 NBA Draftı'nda Minnesota Timberwolves tarafından 2. tur 1. sırada seçildi. Ardından draftın gerçekleştirildiği 25 Haziran günü, aynı gece yapılan takasla hakları Cleveland Cavaliers'a geçti.

NBA'e seçilen ancak hiç oyanamayan oyuncularımız da var.

NBA'e seçilen ancak hiç oyanamayan oyuncularımız da var.

Emir Preldžić, Cenk Akyol, İzzet Türkyılmaz ve İlkan Karaman NBA için ilk adımı atan ancak devamını getirmeyen oyuncularımız arasında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
154
56
27
17
17
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?