Görüş Bildir
Haberler
Yatağa Gitmeden Önce Dikkat, Uyurgezerlikten Uyurbiçerliğe 7 Acayip Uyku Durumu

Yatağa Gitmeden Önce Dikkat, Uyurgezerlikten Uyurbiçerliğe 7 Acayip Uyku Durumu

Suzanne Nathalie Çerçioğlu
03.05.2015 - 21:36 Son Güncelleme: 03.05.2015 - 23:15

Uyurgezerlik insanların uykularında yürümeleri  olarak bilinse de, somnanbulism adı alan ve genetik sebepleri olan bu hastalığa yakalananlar sadece hortlak gibi yürümenin dışında bir sürü inanılmaz şey yapabiliyorlar. Günlük hayatta yasanan stresin psikolojik etkisi sonucu ortaya cıkan uyurgezerlik insanları uykularında suç işlemeye ve hatta ölüme kadar götürebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyur - Yutar!

1. Uyur - Yutar!

İngiltereli uyurgezer  Lesley Cusack uyurken basbayağı yemek yediğini farketmiş. İlk önceleri masum gelen bu durumu önemsemeyen Lesley, yenmeyecek seyleri (Vazelin, boya ve deterjan)) de yemeye  ve uykusunda ocagi acarak kendini riske attmaya başlayınca tedavi olmak zorunda kalmış. Daha sonra  diyet yapmak ve fitnesse katılarak uykusunda yeme alışkanlığını düzene sokmuş.

2. Uyur - Düşer!

2. Uyur - Düşer!

Boston'da metro istasyonu yakınlarında bir bankta uyurken, kalkıp gezen ve metro hattına düşen bir kadının güvenlik kamerasındaki görüntüleri... Metronun geçmediği bir anda raylara düşen kadın neyse ki ölmüyor fakat bu küçük gezintinin faturası bir  kaç kırık oluyor.

3. Uyur - Düzer!

3. Uyur - Düzer!

Seksomnia azımsanamayacak kadar ciddi bir rahatsızlık. Bu hastalığa yakalananlar uykularında seks yapıyor ve sonradan hatırlamıyorlar. Bu durum partnerleriyle sorunlar yaşamalarına hatta bazen taciz ve tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya kalmalarına neden olabiliyor. İngiltere, Leicester kentinde 18 yaşında bir genç, aynı kanepede uyuyakaldığı arkadaşıyla uykusunda beraber olduktan sonra tecavüzden yargılanıyor ama seksomnia raporu sayesinde beraat ediyor.

4. Uyur - Dizer!

4. Uyur - Dizer!

Avusturya'da yaşayan kadının uyurgezerken yaptıkları pek vahim. Genç kadın uykusunda sevgilisinin yanından kalkıp disarıya cikıyor  ve evin etrafinda gezinen yabancilarla cinsel ilişkiye giriyor. Haliyle de geceleri evin etrafında fırsatçılar gezinmeye başlıyor. Sabahları evin cevresinde bulduğu kullanılmış prezervatiflere anlam veremeyen genç kadın, gece uyanıp onu dışarda şuursuz bir halde yabancılarla seks yaparken gören sevgilisi sayesinde tedaviye alınıyor.

5. Uyur - Biçer!

5. Uyur - Biçer!
www.worldsciencefestival.com

Kanadalı uyurgezer Kenneth Park'ın hayatı işini kaybedip kumarda borclanınca tepetaklak oluyor. Yasadıgı stres yüzünden uykusunda dertli dertli gezen genc adam 1987’de bir Mayıs gecesi yatağındandan kalkıp tam 14 mil uzaklıktaki eşinin yasadıgı eve gidiyor. Kaynanasını öldüren ve eşine demirle vurup, bıcakla yaralayan Kenneth daha sonra teslim oluyor.  Ailesi  ile ilişkisi iyi olan Kenneth Park'ın olay sırasında uyuduğu kanıtlanınca  sucsuz bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uyur - Donla - Donar!

6. Uyur - Donla - Donar!
www.startribune.com

51 yaşındaki Amerikalı uyurgezer Timothy Brueggeman -20 derecede yalınayak ve donla uyanmadan saatlerce yürümüş ve donarak hayatını kaybetmistir. Rahmetli pek ateşli imiş...

7. Uyur - Süt Döker!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
12
8
7
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ben uyur uyurum. Gece kalkıyorum ve sabah kendimi salonda mutfakta antrede falan buluyorum. Değişiklik oluyo güzel oluyo :D

Culog

Ben direk uyurum.Uyurken yatakta sağa sola dönmek dışında pek bi aktivitem yok.Lan uyurken bile sıkıcı hayatım nasıl bir insanım ben yaaa :D

Pasif Kullanıcı

bende eskiden uyur gezerdim ben uykumda evden çıkıp 3 kat merdiven inmişim de zemin katta oturan kuzenlerimin evine gitmiştim uyandığımda kendimi kuzenimin e... Devamını Gör