Görüş Bildir
Haberler
Gece Hayatını Sevenlerin Budapeşte’ye Gitmesi İçin 15 Sebep

Gece Hayatını Sevenlerin Budapeşte’ye Gitmesi İçin 15 Sebep

Gökçe Devecioğlu
27.08.2014 - 10:39 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 14:29

Gece hayatını seviyorsanız, dünyanın en 'rockstar' şehirlerinden biri olan; her eğlence tarzına, damak zevkine ve bütçeye uygun alternatifler sunan Budapeşte'ye aşık olacaksınız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ruin Pub Kültürü

1. Ruin Pub Kültürü

Ortası avlu olan, etrafı yenilenmemiş binalarla çevrili 'ruin' (yıkıntı) barlar Budapeşte'nin gözdesi. Gündüz dekorasyonuna hayran kalacağınız bahçelerinde içkinizi yudumlarken muhabbet edebileceğiniz kafelere; akşam ise dans edebileceğiniz, bol bol Erasmus'lu ile karşılaşabileceğiniz barlara dönüşen mekanların fiyatları da çok uygun.

2. Szimpla Kert

2. Szimpla Kert

Ruin pub'lar içinde en popüler olanı. Szimpla Kert için “Avrupa’nın en sıcak ortamı” diyenlerin ne demek istediklerini anlamanız için mutlaka uğramanız gerekiyor.

3. Instant

3. Instant

'Ruin Pub olsun, parti olsun, dans olsun' diyenlerin hafta içi akşamları bile tıklım tıklım doldurduğu Instant, hayvan figürleri ağırlıklı muhteşem dekorasyonu ile Budapeşte'nin en görülesi barlarından biri. Birbirinden farklı müzik tarzlarının çaldığı odalar ve localardan oluşan 3 katlı mekanda kendinizi kaybetmeniz çok olası.

4. AnKER’T

4. AnKER’T

Budapeşte'nin en geniş bahçeli ruin pub'ı. Plaj havasında dekore edilmiş olan mekanda yaz gecelerinde elinizde muhteşem kokteyllerle dans edebilirsiniz. Mekan sonbahar-kış sezonunda kapalı.

5. Hamam Partileri

5. Hamam Partileri

Budapeste'nin hamamlarını görmekle yetinmeyip, dev termal havuz partilerinin de tadını çıkarmak lazım. Özellikle Lukacs ve Szechenyi Baths'in partilerine turistlerin ilgisi çok büyük; önceden bilet almak gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Studio - Ultimate Club

6. Studio - Ultimate Club

Elektronik müzik sevenlerin aşık olacağı, Budapeşte'nin en görkemli club'ı.

7. Vaci Utca

7. Vaci Utca

Budapeşte'nin Tuna Nehri manzaralı İstiklal Caddesi. Turistlerin tercihi olması sebebiyle buradaki mekanlarda yemek-içmek Budapeşte'nin geneline göre daha tuzlu.

8. Innio Wine Bar

8. Innio Wine Bar

Adını 'İçmek iyidir' anlamına gelen “Inni jó!” deyişinden alan Innio Borbár, 300'ün üzerinde şarap seçeneği ve romantik ambiyansıyla şarap sevenleri delirtecek bir yer.

9. A38

9. A38

Budapeşte'nin epik dans kulübü ve konser mekanı. Biraz pahalı olsa da, 2012'de dünyanın en iyi barı seçilmiş olması itibarıyla en az bir Budapeşte gecesini bu gemide geçirmek şart.

10. Manowar Pub

10. Manowar Pub

Manowar Pub olarak da bilinen Café Montmartre, Manowar'ın Budapeşte'deki resmi barı. Metal müzik sevenlerin dünyada en sevdiği pub olma ihtimali oldukça yüksek :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Palinka

11. Palinka

Alkol oranı %48’lere hatta bazen %60’ları geçen, ilk içildiğinde “bu muydu?” dedirten ama ayağa kalkma teşebbüsü ile 'ne içtik biz yaa?' mertebesine ulaştıran meyve aromalı içki. Macarların şekerli rakısı diyebiliriz. Şehirdeki tüm barlarda var ama gerçeğini içmek istiyorsanız bi Macar köyünde evde yapılan versiyonunu tatmalısınız.

12. Unicum

12. Unicum

Macarların bitki özlerinden yaptığı, karizmatik şişesiyle baştan çıkarak likör. İlk içtiğinizde boğazınızı yakıyor ama sonraları rahatlatıyor; baş ağrısını ve öksürüğü geçirdiği söyleniyor. Genellikle kahve ile birlikte içiliyor; akşamdan kalma olduğunuz Budapeşte günlerinin favorisi.

13. Törley

13. Törley

Hem ucuz hem de içimi çok keyifli olan Macar şampanyası. Denemek şart.

14. Tokaj

14. Tokaj

Macarların Osmanlı'dan yadigar, dünyaca ünlü, krallara layık tatlı şarabı.

15. Dreher

15. Dreher

Macaristan'da 7'den 70'e elden düşmeyen; fiyatı ucuz, içimi rahat bira. Bira sevmeseniz bile mutlaka tadına bakın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Beer Bike

BONUS: Beer Bike

Budapeşte'yi arkadaşlarınızla pedal çevirip, istediğiniz müzik eşliğinde biranızı yudumlayarak gezmek istiyorsanız, geceye mutlaka Beer Bike üzerinde başlayın...

BONUS 2: Sziget Festivali

BONUS 2: Sziget Festivali

Budapeşte tatilinizi mümkünse Sziget Festivali'nin gerçekleştiği Ağustos ayına denk getirin; 1 hafta içinde eğlenmekten delirin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
10
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?