Görüş Bildir
Haberler
Gazze Saldırısı ve Yahudilere Yönelik Ayrımcılığa Karşı Ortak Bildiri

Gazze Saldırısı ve Yahudilere Yönelik Ayrımcılığa Karşı Ortak Bildiri

adem kara
29.07.2014 - 16:24

Aralarında akademisyen, yazar, aydın, sanatçı, avukat, gazeteci ve aktivistlerin yer aldığı çok sayıda isim, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına ve Yahudilere yönelik ırkçı tavırlara karşı ortak bildiri yayınladı.

İsrail'in Filistin'e yönelik devam eden saldırılarına karşı aralarında Adnan Özyalçıner, Ali Akay, Alin Taşçıyan, Baskın Oran, Cengiz Aktar, Cezmi Yakar, Ergin Cinmen, Ferhat Kentel, Fuat Keyman, Gencay Gürsoy, Gülsüm Cengiz , Hüda Kaya, Hülya Gülbahar , Hüseyin Karabey, Karin Karakaşlı, Kerem Kabadayı, Ohannes Kılıçdağı, Oya Baydar'ın bulunduğu akademi, yazın, sanat, hukuk, medya dünyasından çok sayıda ismin imza attığı bildiride “İsrail'in zalimliğinin Yahudilere yönelik ırkçı tavırları hiçbir biçimde meşrulaştırmayacağını ilan ediyoruz' deniyor.

Bildiri metni şöyle:

“İşgalci İsrail Devleti, Gazze Şeridi'ni bombalıyor. Aileler yok ediliyor. Katliamcı için ölenin asker ya da sivil olması fark etmiyor. Dünya halkları Filistin halkına güç kuvvet olmak, yanında olduğunu göstermek için günlerdir ayakta.”

Bizler de, Türkiyeli Müslüman, Hıristiyan, Yahudi, Ermeni, Alevi, Ateist, Sosyalist ve diğer pek çok kimlikten insanlar olarak, İsrail'in katliamlarına dur demek için bir araya geldik.

Öncelikli olarak katliamın durdurulması ve ablukanın kaldırılması, bütün hukuksuz yerleşim birimlerinin dağıtılması ve apartheid rejiminin sonlandırılması, tarihi Filistin topraklarında dini, kavmi, ırkı ne olursa olsun her insanın tam vatandaş olduğu ve bir arada yaşayabildiği özgür ve adil bir Filistin'in kurulması için çağrımız daim olacak

Aynı şekilde bizler, haklı ve onurlu tavırların, ırkçı, azınlık düşmanı ve kolektif cezalandırmayı savunan söylemlerle lekelenmesini istemiyoruz; İsrail'in zalimliğinin Yahudilere yönelik ırkçı tavırları hiçbir biçimde meşrulaştırmayacağını ilan ediyoruz.'

Agos

Kaynak: http://www.agos.com.tr/haber.php?seo=...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0