Görüş Bildir
Haberler
Game of Thrones'a İlham Kaynağı Olmuş 9 Tüyler Ürpertici Tarihi Olay

etiket Game of Thrones'a İlham Kaynağı Olmuş 9 Tüyler Ürpertici Tarihi Olay

Dolores Haze
28.04.2016 - 09:51

Kan, ihanet, ensest... Game of Thrones'taki karakterler ve dehşete düşürücü olaylardan bazılarının gerçek hayattaki kişiler ve olaylardan esinlenildiğini biliyor muydunuz? İşte BuzzFeed'in katkılarıyla, Game of Thrones'a ilham kaynağı olmuş 9 tüyler ürpertici olay:

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/beckybarnico...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kızıl Düğün

1. Kızıl Düğün

Game of Thrones'ta ne olmuştu:

Kızıl Düğün'ü unutmak mümkün mü? Herkes gülüp eğlenirken, bir anda gelinin kardeşi hamile bir kadını bıçaklamaya başlamış, Robb Stark bir arbaletle vurulmuş, Catelyn'in boğazı kesilmiş ve her yer kan gölüne dönmüştü...

Tarihte ne olmuştu: Black Dinner (Kara Yemek), İskoçya, 1440

Bu olayın gerçek hayattaki versiyonunda ne yazık ki çocuklar yer alıyor... 10 yaşındaki Kral II. James'in muhafızları, güçlü bir İskoç klanının başı olan 16 yaşındaki William Douglas ve kardeşi David'i şatoda hafta sonu düzenlenecek olan şölene davet etti. Şölenden sonra, kralın adamları masaya yaklaşan katliamın habercisi olan siyah bir boğa kafası koydular. Küçük Kral James merhamet dilese de, William ve David'in kafaları kesildi...

2. Lannisterlar ve Starklar arasındaki düşmanlık

2. Lannisterlar ve Starklar arasındaki düşmanlık

Game of Thrones'ta ne olmuştu:

Savaş, ihanet, evlendirilen çocuklar ve kesilen kafalar... Game of Thrones'taki en sapkın sahnelerden bazıları, Lannister ve Stark haneleri arasındaki düşmanlıktan besleniyor.

Tarihte ne olmuştu: Lancasterlar ve Yorklar, İngiltere, 1455-1487

Bu iki aile, War of the Roses (Güller Savaşı) olarak bilinen ve uzun yıllar süren savaş boyunca tahtı ele geçirmek için mücadele etti. En kanlı savaşlardan biri, Wakefield, Yorkshire'da gerçekleşti ve liderleri Richard da dahil olmak üzere York tarafındaki çoğu kişi hayatını kaybetti. Tıpkı Ned Stark gibi, Richard'ın kafası kesildi ve York kapılarına asıldı.

3. Joffrey

3. Joffrey

Game of Thrones'ta ne olmuştu: 

Ensest meyvesi Joffrey, hiç şüphesiz ki Westeros'taki en acayip, en manyak karakterlerden biri. Hüküm sürdüğü süre boyunca imza attığı psikopatlıklar arasında bir fahişeyi yakın mesafeden arbaletle vurmak ve nişanlısının babasının kafasını kestirmek yer alıyor...

Tarihte ne olmuştu: İngiltere tahtının varislerinden Galler Prensi Edward (Edward of Lancaster), 1453-1471

Gayrimeşru olduğu iddia edilen Prens Edward, tıpkı Joffrey gibi kana susamış küçük bir caniydi... Hobileri arasında kafa kesmek ve sırf eğlenmek için (!) arkadaşlarına kılıç veya mızrakla saldırmak bulunuyordu.

4. Duvar

4. Duvar

Game of Thrones'ta ne olmuştu: 

Cinsel gerginlikten muzdarip eski mahkumların mekanı 482 km uzunluğundaki ve 214 metre yüksekliğindeki duvar, Game of Thrones evrenindeki en ürpertici yerlerden biri.

Tarihte ne olmuştu: Hadrian Duvarı

122 yılında Romalılar, bugünkü İngiltere'yi doğu-batı doğrultusunda ikiye ayıran 129 km uzunluğunda bir duvar inşa ettiler. Amaç, barbar olarak gördükleri İskoçların geçişini önlemekti. Pek çok İskoç kabilesi, duvara ortalığın kan gölüne döndüğü saldırılar düzenledi. Bunlardan en ünlüsü, 367 yılı sırasında gerçekleşti: Durumlarından memnun olmayan bazı Romalı askerler, kuzeydeki kabilelerin duvarı geçmesine izin verdiler; öfkeli kabile üyeleri köyleri yakarak, kadınlara tecavüz ederek ve önlerine çıkan herkesi öldürerek adaya dehşet saçtılar.

5. Beş Kralın Savaşı

5. Beş Kralın Savaşı

Game of Thrones'ta ne olmuştu:

Kral Robert Baratheon'ın ölümünden sonra, Joffrey Baratheon, Stannis Baratheon, Renley Baratheon, Robb Stark ve Balon Greyjoy arasındaki çekişmede nice insan telef oldu...

Tarihte ne olmuştu: Yüz Yıl Savaşları (Hundred Years' War), Avrupa, 1337-1453

Fransa tahtı için girilen çekişme sonucu patlak veren bu savaşlarda yüz binlerce insan öldürüldü; bunlar arasında yakılarak öldürülen Jeanne d'Arc (Joan of Arc) da vardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dothraki halkı

Game of Thrones'ta ne olmuştu:

Khal Drogo'nun liderlik ettiği göçebe Dothraki kabilesi, Essos'ta şiddet eylemleri ile fırtına estiren vahşi bir kabile.

Tarihte ne olmuştu: Moğollar, 13-14. yüzyıl

Moğollar,  13. ve 14. yüzyıl boyunca Asya ve Avrupa'ya dehşet saçan göçebe bir kavimdi. Anlatılanlara göre, Çin'i işgal ettiklerinde, başkentin sokakları ölülerin bedenlerinden dolayı yapış yapış olmuştu. Moğollar, Rusya'daki Ryazan şehrini yakıp yıktıktan sonra, birkaç kişi dışında önlerine çıkan herkesi öldürdüler. Sağ kalan insanları 'Moğollar geliyor.' mesajını yaymaları için serbest bıraktılar.

7. Deli Kral Aerys Targaryen

7. Deli Kral Aerys Targaryen

Game of Thrones'ta ne olmuştu:

Tahta çıktığı ilk dönemde iyi bir kral olarak bilinen Aerys Targaryen, sonradan bir psikopata dönüştü. Jaime Lannister ondan şöyle bahsediyor: 'İnsanları yanarken izlemeyi; derilerinin kararmasını, kabarmasını ve eriyerek kemiklerinden kopmasını severdi.'

Tarihte ne olmuştu: Fransa Kralı VI. Charles, 14. yüzyılın sonları

VI. Charles, dişlerinin ve saçların dökülmesine sebep olan gizemli bir hastalığa yakalanıp çıldırmadan önce iyi ve sevilen bir kraldı. Charles, güzel bir yaz gününde birlikte yürüdüğü dört şövalyesini ortada bir sebep yokken kılıcıyla öldürdü. Hastalığı ilerlediğinde, camdan yaratılmış olduğuna inanmaya başlayan kral, kimsenin onu 'kırmaması' için giysilerinin içine demirden çubuklar giymekte ısrar ediyordu.

8. Thenn Halkı

Game of Thrones'ta ne olmuştu:

Dizide, Yamyam Thenn halkı, Gece Gözcüleri'yle kendilerine ziyafet çeken bir halk olarak gösteriliyor. Kitaplarda ise Thenn kabileleri, diğer kabilelerin üyelerini yiyerek hayatta kalıyor.

Tarihte ne olmuştu: Sawney Bean Ailesi (The Sawney Bean Family), İskoçya, 16. yüzyıl

Sawney Bean Ailesi, mağaralarda yaşayan, yamyam bir İskoç kabilesiydi. 14 çocuk ve 32 torunun üyesi olduğu ailenin soylarını devam ettirmelerini sağlayan şey, ensest ilişkiydi. Yaşamlarını, saklandıkları çalılardan yoldan geçenlerin üzerine atlayıp onları yiyerek ve eşyalarını çalarak sürdüren kabile, artan etleri ise kürleyerek saklıyordu.

9. Bran ve Rickon Stark

9. Bran ve Rickon Stark

Game of Thrones'ta ne olmuştu:

Ned Stark'ın öldürülmesinden sonra, oğulları Bran ve Rickon Winterfell'de zor durumda kaldılar. Theon Greyjoy kaleyi fethettiğinde prensleri öldürmeye çalışsa da, onlar kaçmayı başardı.

Tarihte ne olmuştu: Kuledeki prensler, İngiltere, 15. yüzyıl

Edward (12) ve Richard (9), Kral Edward'ın tek erkek evlatlarıydı. Kral ölünce, amcaları III. Richard, Edward tahta çıkana dek 'güvende olmaları için' iki kardeşi bir kuleye hapsetti. Ancak nasıl olduysa Richard çocukların yanlış yere gönderildiklerini ve kayıp olduklarını açıkladı ve kendisi tahta çıkmaya çalıştı. Çocukların amcalarının emriyle öldürüp öldürülmedikleri ise bilinmiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
711
317
84
49
34
18
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

guzel yazi olmus. game of thrones gizleme zahmetine girmeden tarihde gercekden olmus olaylari biraz degistirerek aynen kullaniyor. basarili olmasida biraz bu... Devamını Gör

Berkut Keskin

ingiltere tarihi böyle bir yapımla böyle tarafsızca anlatılınca muhteşem bir dizi ortaya çıkıyor.osmanlı tarihi böyle güzel anlatılsa bu kumpasların 50 katı ... Devamını Gör

Arsen Lüpen

bide bize barbar derler iskoçlar neymiş öyle ya yuh