Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi Ertelendi!

etiket Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi Ertelendi!

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelendi. TFF'den yapılan açıklamada 'Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir.' ifadelerine yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise maçın önce seyircisiz oynatılmasının planlandığını ancak yeni istihbarat gelince erteleme kararının alındığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelendi.

İlk olarak İl Güvenlik Kurulu, güvenlik nedeniyle maçın seyircisiz oynanacağını açıkladı. Bu gelişmenin ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı arayarak, 'Güvenlik problemi varsa, biz maça çıkmıyoruz' dediği öğrenildi.

Aynı zamanda Fenerbahçe takımı, güvenlik sebebiyle Samandıra Tesisleri'nden çıkışını erteledi.

Derbi iptal oldu, seyirciler tahliye edildi

Seyircisiz oynama kararından dolayı taraftarların stadı terk ettiği sırada TFF'den ve İstanbul Valiliği'nden maçın iptal edildiği açıklaması geldi.

Maçın ertelendiği haberini alan Galatasaray taraftarı çevik kuvvet polisi eşliğinde stattan tahliye edildi. Bazı taraftarlar uçak ve maç biletleri yandığı için duruma isyan etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maçın ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bekleyen teknik heyet ve futbolcular tesislerden ayrıldı.

Futbolcuların bir kısmı kendi araçları ile çıkarken bazı futbolcuları eşleri aldı. Araçlarını tesislere getirmeyen futbolcular ise taksi ile tesislerden ayrıldı.

Fenerbahçe cephesinde ise Başkan Aziz Yıldırım'ın futbolcuların yanına giderek, 'Derbi maçı güvenlik gerekçesiyle ertelendi. Herkes evlerine gidebilir. Gidin ailenizle zaman geçirin ve rahatlamaya çalışın' diyerek oyuncuları rahatlattığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni İstihbarat Gelince Derbi Ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni İstihbarat Gelince Derbi Ertelendi

TRT Haber'de gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iptal edilen Galatasaray - Fenerbahçe derbisi hakkında konuştu. Erdoğan, maçın önce seyircisiz oynatılmasının planlandığını ancak yeni istihbarat gelince erteleme kararının alındığını açıkladı.

Erdoğan, gelişmeleri şöyle anlattı;

'Bu süreç bu kararlılıkla devam edecek, yani buradan asla taviz vermemiz mümkün değil. Ankara'da yaşananlar var. İstanbul'da yaşananlar var. İşte en son şu anda Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine, önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ​ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince, bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce, bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle, 'bunu ileri bir tarihe erteleyelim’ dediler.”

TFF: Derbi İleri Bir Tarihe Ertelendi

TFF: Derbi İleri Bir Tarihe Ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.'

İstanbul Valiliği'nden de Açıklama Geldi

İstanbul Valiliği'nden de Açıklama Geldi

İstanbul Valiliği'nden yapılan o açıklama;

'20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00’de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir.'

Galatasaray Kulübünden Açıklama

Galatasaray Kulübünden Açıklama

Maçın ertelenmesinden sonra Galatasaray kulübünün resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlandı.

'Valilik, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında varılan mutabakat sonucunda, güvenlikle ilgili alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak 20 Mart 2016 Pazar günü saat 20:00’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Maçın oynanacağı tarih daha sonra açıklanacaktır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Kulübünden Açıklama

Fenerbahçe Kulübünden Açıklama

'Fenerbahçemiz ile Galatasaray arasında Türk Telekom Arena’da oynanacak karşılaşma güvenlik gerekçesiyle maçın başlamasına yaklaşık 2 saat kala ileri bir tarihe ertelendi.'

Hakem Mete Kalkavan ve yardımcıları da TT Arena'dan ayrıldılar.

Maçın ileri bir tarihe ertelenmesinden sonra TT Arena'da oluşan görüntüler

Maçın ileri bir tarihe ertelenmesinden sonra TT Arena'da oluşan görüntüler
Maçın ileri bir tarihe ertelenmesinden sonra TT Arena'da oluşan görüntüler

Taraftarlar stadı terk ederek evlerine döndü

Taraftarlar stadı terk ederek evlerine döndü
Taraftarlar stadı terk ederek evlerine döndü
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
350
213
96
67
17
15
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oldun da ne oldu

bir maçın önlemini alamıyorsun kalkmış ülkeyi yönetiyorsun ukrayna da savaş halindeyken maçlar oynanıyordu.

Kartalow

Kimsenin sözcülüğünü yapmıyorum ama ligimiz henüz ertelenmedi, ukrayna da işgal altında olan bölgelerde maç yapılmıyor, shaktar donetsk, donetsk de değil de ... Devamını Gör

KOVALA NEJDET

1- bu maç güvenlik nedeniyle değil ülkenin içinde bulunduğu bu ortamda kimsenin derbi falan umrunda olmaması sebebiyle maçı pazarlayamadıkları için yayıncı k... Devamını Gör

Ne farkeder

Ben kimsenin ülkede olanlardan dolayi derbi izleyemeyelim diye düşündüğünü sanmıyorum.ankara saldırısında en çok izlenen program survivor du hatirlatirim

Yusuf Demir

ve ülke yaşanmaz hale geldi..