Görüş Bildir
Haberler
Hollande: 'Türkiye ile Rusya Arasında Savaş Çıkabilir'

etiket Hollande: 'Türkiye ile Rusya Arasında Savaş Çıkabilir'

Emre Ordu
19.02.2016 - 22:43 Son Güncelleme: 19.02.2016 - 23:01

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ile Rusya arasında savaş çıkma riskinin olduğunu iddia etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Brüksel'de Avrupa Konseyi toplantısı sonrası France İnter Radyosu'nun sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Hollande, ''Türkiye ve Rusya arasında savaş çıkma riski var.'' ifadelerini kullandı. Hollande, iki ülke arasında tansiyonun daha da artmaması için daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi. Hollande güçlü bir çağrı yaptığını da belirterek, ''Görüşmeler hızlı bir şekilde yeniden başlamalı, bombardıman durmalı ki siyasi geçiş başarılı olsun.'' dedi.

'Rusya, Esad'ı destekleyerek Suriye'de çözüm sağlayamaz'

François Hollande Suriye barış görüşmelerinin yeniden başlaması için hava bombardımanlarının durması gerektiğine dikkat çekti. Hollande, ''Tansiyon artıyor, politik çözümü elde edebilmek için her yol denenmeli' diye konuştu. 

Fransa Cumhurbaşkanı, barış görüşmeleri için Moskova'ya baskı yapılması gerektiğini ve Rusya'nın Beşşar Esad'ı destekleyerek Suriye'de çözümü sağlayamayacağını savundu.

'Schengen'in sona ermesi Avrupa'nın sonu olur'

'Schengen'in sona ermesi Avrupa'nın sonu olur'

Hollande, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan anlaşmaya da değinerek, mülteciler için Türkiye'ye yapılacak yardımın kabul edildiğini hatırlattı. Ancak, mülteci sorunu için alınan kararların da yeterince uygulanamadığını belirten Hollande, bunun nedeni olarak, Yunanistan'da mülteci kabul merkezlerinin kurulmasında yaşanan sıkıntı ve bazı ülkelerin mültecileri kabul etmekteki isteksizliği olduğunu gösterdi. Avrupa'nın aldığı kararlar olduğunu hatırlatan Hollande, bunların uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.

François Hollande, AB ülkeleri arasında vizesiz geçişi sağlayan Schengenin sona ermesinin de Avrupa'nın sonu olacağını savundu. Schengen'e saygı duyulması için herşeyin yapılması gerektiğini anlatan François Hollande, AB'nin dış sınırlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
114
73
28
23
17
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bi Tengri Değil

Suriye krizi bile tüm devletleri derinden etkilemişken, Rusya - TR savaşı karadelik oluşturup iki tarafı da yutar, lakin gider ayak İran, İsrail, ABD, BAE v... Devamını Gör

Ahmetcan Oral

Bu gün NATO Türkiye' yi korumayacağını açıkladı. Bunun farkında mısın? İş o noktaya geldiğinde sadece Rusya vs Türkiye olacak. NATO'yu falan unut.

Pasif Kullanıcı

Savaş karşıtı biri olarak söylüyorum ki ; Rusya'yla savaş falan çıkamaz. Anca tv den artistlik yaparlar , onlar daha kötü duruma düşer çünkü. NATO üyesi olan... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ne nato' ymus aq sanki savassak rusya tek mucadele edecek demi??? Cin, K. Kore (-ki Hidrojeni kicimizda patlatir) iran ve digerlerini saymiyom bile.

Pasif Kullanıcı

Rusya zaten bunu çok istiyor. Halk olarak bile geçen tv programinda "Türkiyeyi yakalım, Türkiyeyi yıkalım, bundan sonra türkiye diye bir yer olmasin" diyen a... Devamını Gör