Görüş Bildir
Haberler
Finlandiya'da Tatbikatı İşgal Zanneden Adam, Teknesine Atlayıp Ülkeyi Terk Etti

etiket Finlandiya'da Tatbikatı İşgal Zanneden Adam, Teknesine Atlayıp Ülkeyi Terk Etti

Ulaş
31.05.2016 - 23:35 Son Güncelleme: 01.06.2016 - 10:16

Finlandiya ordusunun ülkenin adalarından birinde gece karanlığında düzenlediği tatbikatın işgal zannedilmesi paniğe yol açtı. Kamsholmen adası sakini Bjarne Winberg, büyükçe bir teknenin evinin yakınına yanaştığını, sırt çantalarıyla bir grup üniformalı kişinin ellerinde silahlarla adaya çıktığını görünce, kendi küçük teknesine atlayıp adayı terk etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bjarne Winberg

Grubun ormana doğru girdiğini gördüğünde paniğe kapıldığını belirten Winberg, Ilta-Sanomat gazetesine verdiği demeçte, 'Tabii ki korkmuştum' dedi.

Wingerg, ardından güvenlik güçlerini arayarak durumu bildirdi.

Olayın bir tatbikatın parçası olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte başlayan tartışmada bir savunma bakanlığı sözcüsü, Kamsholmen adasının askeri rotanın önceden planlanan bir parçası olmadığını söyledi.

Yerel Ostnyland gazetesi ise tatbikatı organize edenlerin adaya gitmeyi planladıklarını, ancak bunu ada sakinlerine bildirmeyi unuttuklarını yazdı.

Olayın işgal olmadığının anlaşılması panik yaşayan sakinleri rahatlatırken, Ostynland gazetesi, 'beklenmedik ziyaretçiler karşısında ideal' sloganıyla pazarlama yapan Gevalia adlı kahve şirketinin, bu haber üzerine iyi bir pazarlama şansı bulduğunu yazdı.

Kahve şirketi, beklenmedik askeri ziyaretçilerle karşı karşıya kalan herkese ücretsiz kahve paketleri göndereceğini duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
221
42
13
9
8
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Urgunta Biotar

Fin'lerde Karelya Sendormu diye bir şey var mı acaba haberi görünce o aklıma geldi nedense. Kolay değil yakın tarihte yaklaşık 400 bin kişinin Rus işgali son... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Karelya Sendromu'ndan çok Rusya korkusu var bence. Malum Rusya geçtiğimiz yıllarda Gürcistan'ı ve Ukrayna'yı işgal etti, kimse bu konuda fazla bir şey yapama... Devamını Gör

Muhittin Topalak

Benim bahceme f16 park etseler şaşırmam.

gaucho

Bu insanlar adada gündemden uzak yaşıyor olabilirler. Bildiğim kadarıyla sovyetler saldırdığında da ortada bir neden yoktu. Yani insanların korkması normal.

Asus

nedensiz sacaş olmaz.